Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da li mi neko moze reci ko se na ovoj tabakeri vidi?!

1. misic ?

2. kralj petar I. ?

3.???

DSCN0214copy-1.jpg

U prilogu su fotke medalje koju nisam mogao da dešifrujem. Izrađena u Beču, sa oznakama F. LEISEK ,na donjoj ivici poprsja koje je malo zakošeno, i KRAUSS EDIT, bliže obodu medalje. Težina je ~71,5 g , a prečnik ~50 mm . Pronašao sam nekoliko medalja sa god. 1888, ali su izdate drugim povodom. Tekst na reversu je: IMPERATORI IVBILEVM CELEBRANTI MEMORIAE ET HONORIS CAVSA 1888

Prilozi

• HPIM5677.jpg
    HPIM5677.jpg
    27,1 KB · Pregleda: 31
  • HPIM5678.jpg
    HPIM5678.jpg
    38,3 KB · Pregleda: 50
  • HPIM5679.jpg
    HPIM5679.jpg
    31,9 KB · Pregleda: 48
IMAM ZA PRODAJU STARI PORODICNI DZEPNI SAT SVAJCARSKE PROIZVODNJE THIEL, SAT JE NA POKLON DOBIO MOJ DEDA 1923 GODINE, OD SREMSKOG{FRUSKOGORSKOG}GROFA ARTURA ODASKALSKOG 1923 GODINE, SAT JE ISPRAVAN, TACAN I ODLICNO OCUVAN,PROVERAVAO SAM KOD STARIH MAJSTORA, KAZU DA JE SAT VEOMA REDAK I DA FIRMA THIEL VISE NE POSTOJI JOS OD 1938 GODINE............................................ ..

Pozz ljudi.Zna li neko gde u Beogradu moze da se kupi ili nadje katana?Uglavnom za vezbanje i kao ukras na zidu.Po mogucstvu nerdjajuci celik a ne neke jeftine kopije.Da bude dobar kvalitet.
:(
Izvini sto te ne razumem, ali sta ti podrazumevas pod "dobar kvalitet"
Katana od nerdjajuceg celika nemoze biri dobar kvalitet-celik je vecinom mek, nemoze se dobro naostriti, ne drzi rez jednom reci moze da posluzi za ono sto si napisao"da sluzi kao ukras na zidu.
Za vezbaneje kendoa- japansko macevane za pocetak napravi sebi mac od drveta.
U Japanu, i ljudi koji dobro znaju kendo vezbaju sa drvenim macevima. A za ukras na zidu sta god nadjes, samo nek je nakiceno i nek lici na katanu ti je dobro.
Imas ih u Beogradu na buvljaku, a i po prodavnicama oruzja kojhe drze i nozeve.

Izvini sto te ne razumem, ali sta ti podrazumevas pod "dobar kvalitet"
Katana od nerdjajuceg celika nemoze biri dobar kvalitet-celik je vecinom mek, nemoze se dobro naostriti, ne drzi rez jednom reci moze da posluzi za ono sto si napisao"da sluzi kao ukras na zidu.
Za vezbaneje kendoa- japansko macevane za pocetak napravi sebi mac od drveta.
U Japanu, i ljudi koji dobro znaju kendo vezbaju sa drvenim macevima. A za ukras na zidu sta god nadjes, samo nek je nakiceno i nek lici na katanu ti je dobro.
Imas ih u Beogradu na buvljaku, a i po prodavnicama oruzja kojhe drze i nozeve.

Hvala.Ja bi to vecinom da lepo izgleda na zidu.Npr koji buvljaci?Gde mogu naci te radnje u beogradu?

Prodajem kolekciu Ordenja i medalja koja sadrzi sledece primerke : Orden za hrabrost 1943 , ( Rusko izdanje ) , Orden Partizanske zvezde III red ( Rusko izdanje - Monetni dvor ) , Orden Narodne Armije III red , Orden zasluga za narod III red 1945 ( mali serijski br. 146 ) , Medalja za hrabrost tip I ( sa malom zvezdom ) , Medalja 10god . Jugoslovenske Armije , Medalja 20 god. Jugoslovenske Armije , Austrougarska spomenica 1916 , Orden Madjarske Krune ( beli emajl na pozlati ) period izmedju dva rata . Napominjem da su Ordeni u odlicnom stanju i sa ukazom o dodeli . Zainteresovani mogu dostaviti ponude na E- mail zajdukovic@yahoo.com ili na kontakt tel. 063/588-853 .

Back