Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala kolega Jevdokan.

@Monomax
iz cele porodice samo je moj pradeda imao odlikovanja, i to albansku spomenicu, za koju niko živ nema pojma gde je. Pa sam prinuđen da takve stvari kupujem i prodajem kako bi ponovo kupio ili tako nešto.
Osim toga i da je kriza nije ništa strašno, imam drugara koji je TRIPUT zbog nedostatka novca rasprodavao kolekcije u kojima je bilo i Sv. Save i Belih orlova i koječega još, i evo sad skuplja sve to po ČETVRTI put.

Kolega Stojanovicu, i ja sam svoju kolekciju starog oruzja triput skupljao.
Prvi put sam ostao bez nje jer u to doba nije bilo pojma o tome da neko moze skupljati oruzje iz Prvog i Drugog Svetskog Rata. Naravno kada je doslo do usiju panduraciji zna se. Jos sam bio srecan da me nisu murirali.
Bez druge kolekcije sam ostao u ratovima 90-ih kada sam napustio Sarajevo.
I sada s Bozjom pomoci skupljam trecu.
Za neverovati je da sam pre nekoliko godina kada sam posetio Sarajevo kupio jedan pistolj iz moje kolekcije.
Da zivim u Sarajevu verovatno bi ih sakupio jos, ali i ovo mi je dosta da me podseca na stara dobra vremena.

ma ne salim se vec nisam upucen u to nikad nisam kupio vatreno oruzlje i ne znam kako to ide skupljam imam drugih istoriskih stvari ali ne vatreno oruzlje ako mozes objasni mi na brzinu da ne lutam pozdrav

Процедура је следећа,

Не можеш да добијеш дозволу за аутоматско оружје, тако да онај MG 34 одмах отпада. Мислим, можеш да га држиш на црно, али то ти је велико коцкање - ипак је то пушкомитраљез, па није баш наивно јел....

Имаш варијанту да оружје региструјеш као трофејно. За то ти је потребно да си га наследио, или да судски вештак процени да је у питању трофеј.

Некада се заливала цев и слично, то се данас више не ради. Уколико се вештачењем процени да оружје није функционално, или да је реч о старом оружју, можеш добити дозволу за држање трофејног оружја.То значи да на оружје не плаћаш порез, али немаш ни право за куповину муниције и за уопетробу истог, тј. можеш само да га окачиш на зид или слично.

Ако, пак, хоћеш да пуцаш, процедура је другачија.

Прво, треба да прођеш обуку у безбедном руковању ватреним оружјем у некој од овлаштених агенција. Њих има велики број, можеш се распитати у полицији, рећи ће ти.

Затим мораш да прибавиш уверење да се против тебе не води кривични поступак и да ниси осуђиван. То решаваш у општинском суду.

Потом одеш у СУП, поднесеш захтев за издавање оружног листа, наравно поплаћаш неке таксе и чекаш одговор.

Онда СУП врши интерну проверу да ниси, рецимо, склон насиљу или нешто слично и ако је све у реду добијеш оружни лист.

После тога можеш добити дозволу за набавку оружја, која важи пола године и са којом можеш да купиш шта ти треба.

Е сад, иако у закону нигде не пише, постоје неке квачице. Полиција веома ретко даје дозволу за пиштољ особама млађим од 25 година, иако је по закону довољно да си пунолетан.Ако је реч о изолученом оружју (ловачки карабини, старе војничке пушке, модерни изолучени полуаутомати), ту је процедура још гора. Мораш бити активан члан ловачког друштва (значи, положен ловачки испит, приправнички и година дана активног стажа) и мораш бити старији од 21 године.....

Чак и кад добијеш оружје, то не значи да можеш да пуцаш колико хоћеш, јер су и набавку муниције, до зла бога закомпликовали (осим оне за пушке сачмаре).

Сваке године мораш у СУП-у да вадиш дозволу за набавку муниције. Са њом не можеш да купиш више метака од прописаног броја (између 30 и 60 комада за већину оружја) и то ти је за целу годину.

Све ово иде и за ваздушну пушку, малокалибарке су данас забрањене, док за неку егзотику типа - лук и стрела и слично, мораш да идеш преко неког локалног стрељачког клуба...

Као што видиш, нас власнике оружја у овој држави ј******** у мозак ко стигне, а колико пара и живаца треба за све ово немој ни да питаш.

Poslednja izmena:
uoci 10.000-te posete specijalne cene:
1. Zidni kuhinjski sat JUNGHANS, porcelan, 30-tih godina XX veka, 8 dana navijac(radi 10dana), 30e
2. Kaminski sat, Francuska, kraj XIX veka, crni granit i mermer, 8 dana, zvoni na sat i 1/2, servisiran 250e
3. Mlin za kafu Peugeot, profesionalni, liv, muzejski eksponat, XIX vek, 230e
4. Precizna vaga do 200 grama, O.LUTZ, 30-tih godina, na drvenoj kutiji, sa tegovima, odlicna, 70e
5. Crtezi portreti iz Beča u dva stara rama..150e
6. Naliv pero MontBlanc 149..140e
7.Dva sata-kukavice, nedostaju klatna i par tegova, + jedan kompletan ruski.....25 eura
8.Aparat za brijanje svajcarske garde na navijanje....40e
063/235-292

Poslednja izmena:
Strana Hard / Heavy licencna izdanja kontakt na email disident@neobee.net
063/890-4751

AC/DC – Back in Black 300
AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap 5 / 5- 300
AC/DC - Powerage 5 / 5- 300
Anthrax - State Of Euphoria 5 / 5 400
Beyond Metal Zone (Mad trax II) 400
Black Sabbath - Mob rules (Omot lepljen selotejpom) 250
Deep Purple - Made in Japan DLP 4+ / 5 obe ploče 500
Def Leppard – Hysteria 5/5 400
Iron maiden - Piece Of Mind (gatefold) Mint 600
Iron Maiden - Somewhere in Time Mint 600
Iron Maiden - Powerslave 400
Iron Maiden - 7nth Son Of 7nth Son (omot lepljen selotejpom) 400
Judas Priest - Point Of Entry 300
Judas Priest - British Steel (napisano ime na omotu) 250
Lita Ford - Lita Ford (mint) 500
Mike Oldfield – Platinum 5 / 5 300
Motorhead - Another Perfect Day 5 / 5 300
Nightwing - Stand Up And Be counted 5 / 5 200
Rainbow – Rising 5 / 5 400
Rainbow - Down To Earth 400
Santana - I Mint 600
Thin Lizzy - Jailbreak - 5 / 5 300
Wasp - The Headless children 400
WASP - Inside The Electric Circus Mint 500

Strani Originali
Accept - Kaizoku Ban ,omot 5 ,ploca 4 – 800 d
Alice cooper - Atlantic USA odlicno stanje omota i vinila,insert lepljen selotejpom – 800

Punk/new vave/industrial rariteti - strana izdanja i originali (većina u MINT stanju,sem Clash koji je vg/ex)

Clash - Sandinista 3LP CBS (Holland print) – 2000
Abwärts : Ich sehe die Schiffe - 800
Cockney Rejects, The - The Wild Ones 1200
Damned, The - The Peel Sessions 1400
Devo – Freedom Of Choice
Fad Gadget – GAG 1200
Front 242 - Official Version – LP 1400
Siouxsie and the Banshees – Peepshow 1000
Meteors, The - Stampede 1200
Tenpole Tudor - Let the Four Winds Blow - 1000

Ex-YU Bendovi

Atomsko Sklonište – Mentalna Higijena 300 4 / 4-
Buldožer – Ako Ste Slobodni Večeras 2LP – 1600 5 / 5
Buldožer - Izlog jeftinih slatkisa 1000 5 / 5
Buldožer – Rok End Roul Olstars bend 800 EP 5 / 5
Carski rez - Igrao sam na jednu kartu 4+ ,5-
Divlje Jagode – Čarobnjaci 4 / 4 - 300
Gordi - Pakleni Trio 5 / 5 800
Električni Orgazam - Letim,Sanjam Dišem 5 / 5 600
Kerber – Ljudi I Bogovi 600 5 / 5
Leb i Sol - Ručni rad 5 / 5 500
Leb i Sol – Kalabalak 5-, 5 500
R.M. Točak 4-, 3 500

CD's

Anacrusis - Manic Impressions 600 (Nov)
Afi - Decemberunderground (nov,Neslusan) 600
Marilyn Manson - Lest We Forget - The Best Of - 600
Rage - From The Cradle To The Stage 2cd 400 (nov)
Tricky - A Ruff Guide 400
Procol Harum - Procol's ninth 300
KMFDM - Attak/Reload 350
Anastacia - Freak Of Nature 300
Smashmouth - Get The Picture 500
Thalia - 200
Enrique Iglesias - Quizas 300

Domaci

Bajaga - Zmaj od Nocaja 200
Bombarder - Bez Ballads 300
Elektricni Orgazam - Najbolje Pesme 300
Six Pack - Musique - (nov,Neslusan) 400

Iron maiden Vhs kolekcija (EMI Germany izdanja) 600 din/kom
- Maiden England
- The First Ten Years - Up The Irons - The Videos
- Donington Live 1992
- Behind The Iron Curtain (Video EP)

Poslednja izmena:
na prodaju.ispravan

Prilozi

• sn152470.jpg
    sn152470.jpg
    23,5 KB · Pregleda: 17
  • sn152780.jpg
    sn152780.jpg
    20,6 KB · Pregleda: 11
Kolega Stojanovicu, i ja sam svoju kolekciju starog oruzja triput skupljao.
Prvi put sam ostao bez nje jer u to doba nije bilo pojma o tome da neko moze skupljati oruzje iz Prvog i Drugog Svetskog Rata. Naravno kada je doslo do usiju panduraciji zna se. Jos sam bio srecan da me nisu murirali.
Bez druge kolekcije sam ostao u ratovima 90-ih kada sam napustio Sarajevo.
I sada s Bozjom pomoci skupljam trecu.
Za neverovati je da sam pre nekoliko godina kada sam posetio Sarajevo kupio jedan pistolj iz moje kolekcije.
Da zivim u Sarajevu verovatno bi ih sakupio jos, ali i ovo mi je dosta da me podseca na stara dobra vremena.

Koja je procedura za nabavku starog oružja u inostranstvu. Mislio sam da je to gotovo ne moguće fizičkom licu, tj. da moraš da ideš preko registrovanog uvoznika, a oni te, naravno, oderu. Ako postoji neka posebna procedura za staro oružje, voleo bih da znam. Može i na pp, ako je škakljivo :)

Back