Ja sam ti napisao po koliko se luger moze naci verovao ti ili ne. Nemam nameru vise da ih kupujem jer ih imam nekoliko, medju nima i dva vrlo retka modela.
Model 1911 proizvodnje DWM nije redak na ovim prostorima. Verovatno znas da je na preostoru ex Jugoslavije krajem WW II razoruzarana Nemacka Grupa Armija E. Partizani su i pre toga dosta cesto plenili lugere bilo od Nemaca, bilo od cetnika ili ustasa.
Na tro dodaj da je Srpska vojska krajem WW I prilikom proboja Solunskog fronta razbila nemacke snage i zaplenila dosta oruzja, medju njima i dosta lugera.
Srpsak vojska je takodje, krajem WW I porazila i naravno razoruzala i Bugarsku vojsku koja je u naoruzanju takodje imala lugere.
E sad ti vidi koliko se lugera naslo na terenima bivse Juge nakon dva svetska rata.
A sto se tice tvog razumevanja u oruzje ne sumnjam, ali na tvojim slikama, iako su mutne (dal slucajno?) jasno je vidljivo svakom ko ima iskustva sa lugerima da je tvoj luger naknadno bruniran.
Kako je vidljivo namerno ti ovaj put necu napisati, zato sto si:
1-postavio mutne slike, opet pitanje da li je to slucajno?
2-pises da imas iskustva sa oruzjem,m a tvrdis da tvoj pistolj nije "bromiran". Svako ko ima iskustva sa oruzjem zna da se ne kaze "bromiran" nego bruniran i zna sta je na naknadno nebruniranom primerku lugera drugacije nego na tvom.
3-sto na osnovu stavke 1 i 2 sumnam u tvoje potebne namere. Mnogo puta sam se i na forumu krstarice i na raznim aukcijama sretao sa ljudima koji su se pravili nevesti, a sve sa ciljem da od ljudi koji se nedovoljno razumeju u ono sto oni prodaju izvuku vise para.
Zadnji primer upravo kada je luger u pitanju je izvesni ENADIN iaz Sandzaka koji je takodje prodavao luger, ali je mesto slika svog lugera koji prodaje kacio slike lugera sa neta i gle cuda upravo slike retkog i skupom primerka.
I dugo je folirao da je iz Albanije pa kada sam mu "nacrtao" sta sve ceka nekog ko pokusa da kupi oruzje iz druge drzave priznao je da je iz Sandzaka.
Ali, naravno svako ima pravo da svoju robu ceni koliko misli da vredi i da na nacin na koji on misli da je ispravan za tu robu izvuce vise para.
Isto sto sam "crtao" ENADINU sada cu pokusati da nacrtam potencijalnim kupcima tvog lugera. Nigde u svojim postovima nisi naveo kakav je pravni status tvog lugera. Svako ko kupi od tebe tog lugera, ako ti nemas oruzni liust za njega suocava se sa najmanje dva problema.
Jedan i to manji je kako da to oruzje legalizuje jer za tako nesto mora dokazati poreklo.
Jedno od resenje tog problema je da ceka amnestiju pa da ga onda prijavi.
Drugi veci problem je da ako ga policija uhvati sa neprijavljenim oruzjem odamah mu uzimaju celu kolekciju ako je ima, a za predpostaviti je da takvo oruzje kupuje neko za kolekciju.
I naravno ide krivicna ne prekrsajna prijava protiv takvog lica. A zaprecena kazna za krivicnu prijavu u takvom slucaju je znatno veca od prekrsajne.
I za nadalje i ubuduce takav neko vise nece dobiti ni dozvolu da ima kuhinjski noz kako treba, a ne neko vatreno oruzje ili kolekciju oruzja.
I treci problem za kolekcionare iz Srbije je kako da taj pistolj prenesu u Srbiju sve i da imas oruzni list za njega, s obzirom da MUP Srbije ne daje dozvolu za individualno legalno unosenje oruzja u Srbiju.
Kolekcionar se moze odluciti za ilegalno unosenje, ali mora biti spreman na sve konsekvence koje takav cin moze imati.
Nadam se da je sada i tebi i ostalim potencijalnim kupcima iz Srbije tog lugera jasnije sta ih sve moze snaci.
A ja tebi od sveg srca zelim da ga prodas i vise nego za 1000E, ali po onoj bosanskoj: daj Boze kceri da te aga uzme, ali se coigani oko kuce vrte