Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sastoji se od 2 viljuške, noža i kašike. izgleda veoma, veoma staro.
posedujem kupoprodajni ugovor gde piše da se sastoji od 28 grama (14 kt) zlata i 517 grama (900/000) srebra.

da lineko to želi da otkupi?
O tome da li sam zaiteresovan da otkup mozemo razgovarati samo kada posaljes slike da vidim sta je po sredi. Ali da slike budu ne malo nego puno bolje od onih koje si postavio kada si prodavao one forinte.

Molio bih procjenu ovog turskog prstena sa jednim safirom,jednim rubinom i jednim smaragdom. I procjenu narukvice, turska belenzuka od 7 niti,sa 4 safira, 2 smaragda i rubinom u sredini. Hvala.
Pogledajte prilog 179476
Pogledajte prilog 179479
Pogledajte prilog 179482

Gasho1, Bez namere da omalovazavam ili vredjam, ali mislim da je mama vera u pravu. I ja imam vise narukvica tog tipa. Pre rata sam ih kupovao u Sarajevu i Prizrenu i Ohridu, a i danas ih Sarajevske kujundzije rade naveliko. Obrati malo paznju na kamenje koje si pobrojao. To kamenje spada medju najtvrdje minerale vrlo blizu su dsijamantu, a on je kao sto znas najtvrdji mineral. Sta je onda onako izgrebalo i matiralo kamenje na narukvici? Da li ju je to neko vukao po pesku? Kamencici izgrebani i matirani, a srebrna narukvica na izgled netaknura, kao da je juce napravljena. Meni tu nesto nema logike.
Na dalje, vrednost rubina se meri sa stepenom cistoce, kao i svakog dragog ili poludragog kamena i sa intenzitetom crvene boje. A "rubin" na tvojoj narukvici je malo mnogo bled, skoro pink.
Ali da bih bio 100% siguran morao bih da pogledam licno i sa buvecanjem bar 10X. To je uvecanje sa kojim se normalno gleda drago kamenje. A kada je na dragom kamenu nesto neobicno, bogami se koriste i znatno veca uvecanja.

Na molbu predjasnjeg vlasnika, sablja je ponovo kod njega (naravno po istoj ceni po kojoj je i kupljena) ... ponovo cu napomenuti, rec je o dobrom decaku, studentu ... posto je sablja jedno vreme bila moje vlasnistvo ukratko cu je opisati ... secivo originalno, ne bas idealno ocuvano ... korpa originalna ali "nastavljana" na dva mesta, ne mnogo strucno ... rukohvat nije bakelitni vec izliven od aluminijuma i obojen u crno ... "lavlja glava" originalna, na rukohvatu nedostaje prsten ..., sraf (navrtka) nije originalan i oblikom i dimenzijama i ne odgovara originalu ...

prodajem cena 8000din

Prilozi

• Photo0473.jpg
    Photo0473.jpg
    34,4 KB · Pregleda: 11
  • Photo0474.jpg
    Photo0474.jpg
    33,7 KB · Pregleda: 9
Cena: 500dinara

Oktobar 1864 - Igra bojama
Valentino - No1
Valentino - Ponekad nocu dok grad spava
Valentino - No3

Bjelo Dugme - Singl ploce <1974 - 1975>
Bjelo Dugme - Singl ploce <1976 - 1980>
Bjelo Dugme - Koncert kod hajducke cesme
Bjelo Dugme - Ciribiribela
Bjelo Dugme - Pljuni i zapjevaj moja jugoslavijo
Bjelo Dugme - Kad bi' bio bijelo dugme
Bjelo Dugme - Uspavanka za Radmilu M
Bjelo Dugme - Bitanga i princeza
Bjelo Dugme - Sta bi dao da si na mom mjestu
Bjelo Dugme - Eto bas hocu
Goran Bregovic - Dom za vesanje muzika iz filma

Yazoo - Upstairs At Eric's
Yazoo - You and me both
UB40 - Labour of love
Paul Young - No Parlez
Talking Heads - Stop making sense
vaya Con Dios - Vaya Con Dios
Culture Club - Walking up the house on fire
Culture Club - Kissing to be clever
Culture Club - Colour by numbers
Phil Collins - Hello, I must be going
Oh, You, Wide Steppe - CCCP

Clasica 1000din

Ravel - Bolero, Rapsodie Espagnole Daphnis Et Chloe-Suite No2
Ravel - Gaspard de la Nuit, Prokofiev: Piano Sonata, Ivo Pogorelich
Johannes Brahms - Simfonia Nr. 3 In fa major op.90
Johann Strauss - Das Sind Schone Walzer
Crai Nou - Ciprian Porumbescu
W.A. Mozart - Violin Concerto No5 in A major, Clarinet Concerto in A major
Mozart/Liszt Ferenc Chamber Orchestra - Eine Kleine Nachtmusk
P.I. Ceaikovski - Labudje jezero, Trnoruzica Karajan
P.I. Ceaikovski - Symphony Nr. 2 Conduktor: Ronald Zollman
Brahms - Concert Vioara si Orchestra in re major
Beethoven - Concer nr. 5 pentru Pian si orchestracin Mi bemol major
Beethoven - Simfonia Nr 1 in Do major, Nr 8 in Fa major
Beethoven - Sinfonie Nr 6 F-dur op68 <Pastorale>
Beethoven - IX Symphonie

Popust na vise komada.

ZAVIDAN KVALITET, savrseno ocuvane

Poslednja izmena:
Mannlicher, mlodel 1895, u kalibru 8x50 (kao i model 1888) a oko 1900 godine kalibar "presao" u 8x56 dakle od vremena proizvodje zavisi da li tvoj karabin koristi metak duzine 50 ili 56 mm, kalibar je sigurno 8mm... Masovno je koristen u ww1 u naoruzanju vojske AustroUgarske. Velika kolicina tih pusaka zaplenjena i stigla u vidu ratne odstete Srbiji posle ww1, Deo tih pusaka repariran u Remontnom zavodu u Uzicu i Cacku (tvoj karabin nije repariran, sto znaci da je u originalnom kalibru) na standard Vojske Kraljevine SHS sto je podrazumevalo promenu kalibra na 7,9x 57 i zamenu zadnjeg nisana... uz to je menjana i gornja obloga (nadkundak) kundaka i nacin punjenja, t.j. sistem u magacinu oruzja. Vrednost je relativna stvar i zavisi od trenutne ponude i potraznje. Neko ga je verovatno nekad koristio za lov i da bi ga "ulepsao" i priblizio ga svrsi,skratio mu donju oblogu kundaka i na taj nacin mu umanjio kolekcionarsku vrednost. Ako resis da ga otudjis povedi racuna kome i na koji nacin to radis jer ces u slucaju da novi vlasnik napravi neki problem ti biti u jos vecem ...(ovo naravno vazi za slucaj da oruzje nije do sada uredno registrovano kod MUPa). Za sva pitanja i konsultacije, mozes mi se obratiti privatnom porukom ili ovde javno na forumu

Poslednja izmena:

Back