Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
prodajem dzepni sat ,savreseno radi
cena :1000 din

slike su losije ali se vidi

na prednjem poklopcu je golub na grani ,a na zadnjem su sisarke
ima i lanac naravno

Prilozi

• Photo0018.jpg
    Photo0018.jpg
    25,1 KB · Pregleda: 24
  • Photo0019.jpg
    Photo0019.jpg
    24,5 KB · Pregleda: 16
  • Photo0020.jpg
    Photo0020.jpg
    24,1 KB · Pregleda: 14
KOLEKCIONARI :razz: GDE STE?

Besplatna prodaja i kupovina kolekcionarskih vrednosti. Posetite http://www.kolekcionar.com i postanite deo najjaceg aukcijskog sajta na teritoriji EX YU. :idea:
slavadej, malo MNOOOGOO preambiciozno napisano: najjaceg aukcijskog sajta na teritoriji EX YU.
Pogledaj sta se nudi na limundu i pik-u, a o htvatrskim i slovenackim kolekcionarskim aukcijama i da ne govorim.
Preterivanjem neces privuci nikoga, pogotovu sto na tom sajtu na primer neko nudi novcic iz "1885" bez slike i objasnjenja sta nudi.
Meni se to cini mnogo neozbiljno.

" SPREM TE SE SPREM TE ČETNICI "
" SILNA ĆE BORBA DA BUDE "
@ Pocetna cena je 2300 Eura @

picture006p.jpg

picture008hi.jpg

Bilo bi lepo vidjeno da postavis i neku slicicu da vidimo za sta treba da damo tolike pare.
recimo kompletan noz u kanijama, pa noz sam izvadjen iz kanija, pa oznaka na secivu i mesto gde se nalazi, pa sliku broja i gde se nalazi, itd, itd.
Pa na dalje, imasli podatke ko ga je koristio, i naravno validne dokaze o tome itd, itd, itd

" SPREM TE SE SPREM TE ČETNICI "
" SILNA ĆE BORBA DA BUDE "
@ Pocetna cena je 2300 Eura @

picture006p.jpg

picture008hi.jpg
O.K. izvinjavam se, komp mi je kasno otvorio slicice koje si prilozio. Noz je original, ali je neko "pametan" uzeo pa ga lepo ispolirao i tako mu znatno umanjio kolekcionarsku vrednost.
Izgleda da "kolekcionari" starog oruzja u Srbiji nikad nece nauciti da se staro oruzje ne SMIRGLA, NE POLIRA, NE BRUNIRA, NE SMINKA NAKNADNO, itd jer mu to znatno umanjuje kolekcionarsku vrednost.
Za pocetak nebi bilo lose da odu u Muzej na Kalemegdanu i pogledaju u kakvom je stanju oruzje tamo izlozeno. A mozda im je jos lakse da proguglaju na internetu i potraze velike svetske muzeje, antikvarnice starog oruzja i aukciske kuce koje se bave prodajom starog oruzja. ako malo bolje pogledaju svasta mogu da zapaze i nauce.

Idi na pdf "Numizmatika" i postavi slicice. Ima tamo vise dobrih poznavaoca koji mogu prvo identifikovati tvoj dukat a onda ti mogu i dati procenu. Vodi racuna da ces najverovatnije dobiti procenu koliko su spremni da plate takav dukat, posto su neki od njih trgovci. Kupe dukat od tebe, pa ga onda prodaju kolekcionaru i u cenu uracunaju svoju zaradu.
To znaci da je on od 10 - 25% vredniji, odnosno toliko bi vise mogao dobiti ako bi ga prodavao kolekcionaru za njegovu kolekciju.

vec sa slike se vidi da se brojevi na kaniji i nozu ne poklapaju , poznavaoci znaci?

spar, apsolutno si u pravu. Kada sam video onaj silni sminkerski rad dalje vise i nisam zagledao, a bode oci razlika u velicini i tipu brojeva na kaniji i nozu. I joos nesto vrlo bitno. Kod kucanja brojeva, "majstor" pogresio pa i na kanijama i na nozu opucao dupli broj cetiri.
Imao sam prilike da vidim da majstori pogrese pa dupliraju neki broj, ali da isti broj pogresi i duplira i na kaniji i na noz, malo verovatno.

Kakav je ovo noz? Pronasao sam ga u starim dedinim stvarima? I na koj nacin ovo moze lepo da se ispolira i ocisti od rdje?

Prilozi

• 10032010186.jpg
    10032010186.jpg
    62,4 KB · Pregleda: 39
  • 10032010203.jpg
    10032010203.jpg
    83,9 KB · Pregleda: 34
  • 10032010204.jpg
    10032010204.jpg
    83,7 KB · Pregleda: 29
  • 10032010205.jpg
    10032010205.jpg
    36,2 KB · Pregleda: 48
  • 10032010208.jpg
    10032010208.jpg
    44 KB · Pregleda: 36
spar, apsolutno si u pravu. Kada sam video onaj silni sminkerski rad dalje vise i nisam zagledao, a bode oci razlika u velicini i tipu brojeva na kaniji i nozu. I joos nesto vrlo bitno. Kod kucanja brojeva, "majstor" pogresio pa i na kanijama i na nozu opucao dupli broj cetiri.
Imao sam prilike da vidim da majstori pogrese pa dupliraju neki broj, ali da isti broj pogresi i duplira i na kaniji i na noz, malo verovatno.

Noz je nadjen u porodici Zivkovic u okolini Nisa . Misleci da je Bodez Bugarski i premisljajuci se godinu dana da li da ga prodaju na kraju su se odlucili.Prvo sto sam proverio su ti brojevi,
malo se razumem ali dovoljno da shvatim da drzim autenticnu stvar u kompletu u rukama.
Isto tako da je hromirana ili niklovana kanija ali ne i secivo koje je besprekorno ocuvano.
Voleo bih da zadrzim bodez ali nisam u situaciji za takav luksuz...Ja licno se bavim numizmatikom .
Cena je previsoka i spreman sam na korekciju i zbog Niklovane kanije i zbog zelje da noz
zavrsi kod nekog od nasih kolekcionara.Razocarao sam se i u nas Muzej i mnoge tzv.poznavaoce .Mogu da dodam slike ako je potrebno ili posaljem na email gde ce detalji doci do izrazaja.

Noz je nadjen u porodici Zivkovic u okolini Nisa . Misleci da je Bodez Bugarski i premisljajuci se godinu dana da li da ga prodaju na kraju su se odlucili.Prvo sto sam proverio su ti brojevi,
malo se razumem ali dovoljno da shvatim da drzim autenticnu stvar u kompletu u rukama.
Isto tako da je hromirana ili niklovana kanija ali ne i secivo koje je besprekorno ocuvano.
Voleo bih da zadrzim bodez ali nisam u situaciji za takav luksuz...Ja licno se bavim numizmatikom .
Cena je previsoka i spreman sam na korekciju i zbog Niklovane kanije i zbog zelje da noz
zavrsi kod nekog od nasih kolekcionara.Razocarao sam se i u nas Muzej i mnoge tzv.poznavaoce .Mogu da dodam slike ako je potrebno ili posaljem na email gde ce detalji doci do izrazaja.

ja ti samo navodim da je kanija od drugog noza to dosta obara cenu i smanjuje kolekcionarsku vrednost to je tkz, budzenje kod burazera imam isti takav gde se brojevi sa kanije poklapaju sa brojem na nozu tako da ne pricam napamet niti imam nameru da ti umanjujem vrednost ali mislim da si ovo trebao da stavis u oglase prodaja a prodaces ga onoliko koliko je neko spreman da plati

ja ti samo navodim da je kanija od drugog noza to dosta obara cenu i smanjuje kolekcionarsku vrednost to je tkz, budzenje kod burazera imam isti takav gde se brojevi sa kanije poklapaju sa brojem na nozu tako da ne pricam napamet niti imam nameru da ti umanjujem vrednost ali mislim da si ovo trebao da stavis u oglase prodaja a prodaces ga onoliko koliko je neko spreman da plati

Moram da ti odgovorim iako nisam prvenstveno citirao tvoju poruku.
Posalji slike noza svoga brata ,molim te slikaj malo otvoren bodez
Po mogucstvu dijagonalno da bi autenticnost slike bila potvrdjena.
Voleo bih da prodiskutujem sa tobom o tim brojevima.Podeli bar
nesto sa ljudima koji imaju tu strast da skupljaju lepe stvari i bave
se predivnim hobijem.Sta ako je ceo noz izradjen ?
Jel postoji i ta mogucnost ili samo brojevi.
Izvinite zbog cene precenio sam bajonet ,bavim se numizmatikom
pa sam poredio raritet noza pogresno.Verovatno on i vredi onoliko
koliko je neko spreman da plati.Ali gledajuci to sa ljubiteljske strane on
je od neprocenjive vrednosti.
Spar: Kanija ja od istog bajoneta i to se lako da utvrditi...

ne mogu ti ga sad slikati ja zivim u kotoru a burga u beogradu, svaki zahvat na starim stvarima ih kvari i remeti autenticnost a to svaki kupac-kolekcionar dobro zna da iskorist uglavnom brojevi na kaniji i nozu se moraju poklapati iako svaki noz moze u skoro svaku kaniju, ja sam imao dva bajoneta m-24 kod jednog se broj na kaniji poklapao sa brojem na bajonetu a kod drugog sam nabavio drugu kaniju koja nije bila njegova, ovog sto su se brojevi poklapali prodadoh za 140€ a za drugog sam dobijao 30€

Back