Oglasili se Amerikanci nakon istorijske odluke Srba: Saopštili zvaničan stav Vašingtona o bojkotu

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326

OGLASILI SE AMERIKANCI NAKON ISTORIJSKE ODLUKE SRBA: Saopštili zvaničan stav Vašingtona o bojkotu​

Tanjug
27. 07. 2021. u 21:45

AMBASADA SAD u BiH poručila je danas da SAD u potpunosti podržavaju suštinsku ulogu i mandat Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR), u saopštenju povodom odluke političkih partija iz RS da ne učestvuju u radu državnih institucija BiH zbog odluke visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida.​

ОГЛАСИЛИ СЕ АМЕРИКАНЦИ НАКОН ИСТОРИЈСКЕ ОДЛУКЕ СРБА: Саопштили званичан став Вашингтона о бојкоту

Foto: Depositphotos/Ilustracija

- Samo uz učešće u radu svih nivoa vlasti, političari iz bilo kojeg entiteta mogu vratiti građanima nadu i izgraditi solidniju osnovu za ekonomski rast - navodi se u odgovoru ambasade SAD na upit o odluci političkih partija iz RS.
Iz ambasade su ocenili da je najbolji način na koji političari mogu služiti svojim biračima fokusiranje na ekonomske, antikorupcijske i reforme iz oblasti vladavine prava koje će doneti veći prosperitet, umesto izolacije, i učiniti napredak na evropskom putu BiH.
- SAD u celosti podržavaju suštinsku ulogu i mandat OHR, pa se unapred radujemo saradnji sa dolazećim visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom - dodaju iz ambasade SAD

Ambasada je u odgovoru naglasila i podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu "koji je potvrdio suverenitet i teritorijalni integritet BiH kao jedinstvene nezavisne države, sa dva entiteta, tri konstitutivna naroda, građanima i ostalima".
Navodi se i kako su počinioci zločina pojedinci, a ne društvo ili zajednica u celini.

- Mi delimo stavove koje je iznela specijalna savetnice UN za prevenciju genocida i ratnih zločina Alis Vairimu Nderitu da su počinioci zločina pojedinci, a ne društvo ili zajednica u celini, te da su lideri, politički, verski i vođe zajednica, kao i prosvetni radnici i mediji, odgovorni da vode put konstruktivnog dijaloga koji se zasniva na poverenju, poštovanju i dostojanstvu - dodaje se.

Ocenili su i da će "poštovanje svih žrtava, kao pitanje opšteprihvaćenih ljudskih prava i odbijanje politizacije patnje, doprineti pomirenju koje je potrebno da bi BiH krenula naprijed".

Predstavnici političkih stranaka iz RS doneli su odluku da od ponedeljka, 26. jula, neće učestvovati u radu i odlučivanju državnih institucija u BiH, odnosno u Parlamentu BiH, Savetu ministara i Predsedništvu BiH, dok se ne reši pitanje nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida u BiH.

https://www.novosti.rs/republika-sr...ba-saopstili-zvanican-stav-vasingtona-bojkotu

Nastavlja se sukon SAD vs Rusija u Bosni.

Poslednja izmena od moderatora:

Кесић: Вашингтон и Брисел нису уз Инцка у кршењу Дејтона​

Шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић изјавио је да га реакције из Вашингтона и Брисела на одлуку одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка о "забрани негирања геноцида у Сребреници" чине оптимистом да ће се Република Српска изборити са том одлуком.

Обрад Кесић - Фото: РТРС

Обрад КесићФото: РТРС
- Оптимиста сам јер видим да апсолутно нема одлучности у тим изјавама, нема одлучности да они стоје иза Инцка у оваквом прекршају Дејтонског споразума. То ме охрабрује и надам се да ћемо видјети и притисак који ће да се усмјери од стране Брисела и Вашингтона да се не иде у радикализацију и ескалацију - рекао је Кесић.
Он је навео да је све оно што се дешава и што слиједи реакција на то што је високи представник прекршио Дејтонски споразум.
- Република Српска има потпуно право као дио тог споразума да брани надлежност, да брани ауторитет институција и грађане јер ово је директан удар на све грађане. Инцко уредбом ставља Српску и већину грађана у позицију криминала јер сви дијеле исто мишљење што се тиче злочина у Сребреници - да је био злочин, а не геноцид и то га ставља у категорију кривичног дјела и групу криминалаца - рекао је Кесић.
Он је навео да у Српској постоји слога опозиције и власти да се донесе закључак и рјешење да се стави са стране ова штетна одлука која угрожава будућност БиХ.
Нада се да ће се све вратити на колосјек гдје се договарају легитимни, изабрани представници сва три конститутивна народа и други јер је то "једини пут напријед".
- Ако покушају да имплементирају овај Закон, онда је сваки потез Републике Српске оправдан, укључујући и могућност да се ставе ван снаге они такозване заједничке државе БиХ. Једноставно, не можемо допустити да се на овакав начин уводи у питање сама Републику Српску јер је то директан удар на њу - рекао је Кесић за Танјуг.
Он се нада и да се то у Београду схвата и да, иако је добро дошла, мисли да та подршка треба да буде јача.
Када је ријеч о самој одлуци, Кесић је рекао да ту нема ништа ново и да је то продужење насиља према Републици Српској, да је то што је урадио нелегално и прекршај Дејтонског споразума и међународног права.

U ovom slučaju ne bi se reklo

Sada je obračun EU ne toliko USA , čitaj Nemačke - sa Kinom i Rusijom

U osnovi USA je samo neko ko treba da disciplinije svoje štićenike, ako može .. a već dosta popušta Švabama

Čujem da u Australiji švabe preuzimaju mnogo toga , izašao Target ušao Aldi , a Kinezima baš to nije drago
Kažu da narod u Aus ne zna šta ih je snašlo , jer ko oseti nemački kolonijalizam taj pomisli da živi u konc logoru za nijansu većeg stepena slobode

Nemačka traži prostor gde može da kontroliše da li će onaj ventil na Sevrenom toku 2 biti odvrnut ili zavrnut (što zavisi od Rusa)

Sve je moguce. Sto se tice mene i mog odnosa sa Nemcima samo ti mogu reci da su fer. Pre mnogo mnogo godina sam radio za firmu Kuehne+Nagel. Nakon 3.5 godine rada na jednoj poziciji, aplicirao sam na visu i bilo nas je 5 kandidata (iz firme) na tu poziciju. 4 Nemca i ja. U kancelariji/ekipi gde je ta nova pozicija je vec bilo 11 Nemaca

I na kraju sam ja dobio poziciju. Iako npr nisam imao sve kvalifikacije. Samo sam rekao da cu se dokazati da mogu ako mi daju sansu. I dali su mi i pokazao sam da mogu objavljati taj posao.

Isto tako smo se dogovorili da sacekamo 6 meseci i da nakon tog perioda vidimo za povisicu. Nakon 5 meseci je nadredeni dosao i pitao koliko povisicu ocekujem. Izrazio sam to u procentima 10-15%. Nakon 6 meseci je dosao i rekao da je dogovoreno da cu dobiti povisicu 12.5%

Dakle ukratko. Mogli su uzeti nekog Nemca i svi bi im bilo lakse jer bi svi u kancelariji pricali nemacki. Plus sto ja nisam bio kompetentiji od ova preostala 4. Sve je to bilo tu negde.

Ali su se ponasali fer

Inace ova firma K+N danas ima veliku ispostavu u Beogradu i masa Srba se prebacuje iz te filijale u K+N filijale sirom Evrope.

OGLASILI SE AMERIKANCI NAKON ISTORIJSKE ODLUKE SRBA: Saopštili zvaničan stav Vašingtona o bojkotu​

Tanjug
27. 07. 2021. u 21:45

AMBASADA SAD u BiH poručila je danas da SAD u potpunosti podržavaju suštinsku ulogu i mandat Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR), u saopštenju povodom odluke političkih partija iz RS da ne učestvuju u radu državnih institucija BiH zbog odluke visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida.​

ОГЛАСИЛИ СЕ АМЕРИКАНЦИ НАКОН ИСТОРИЈСКЕ ОДЛУКЕ СРБА: Саопштили званичан став Вашингтона о бојкоту

Foto: Depositphotos/Ilustracija

- Samo uz učešće u radu svih nivoa vlasti, političari iz bilo kojeg entiteta mogu vratiti građanima nadu i izgraditi solidniju osnovu za ekonomski rast - navodi se u odgovoru ambasade SAD na upit o odluci političkih partija iz RS.
Iz ambasade su ocenili da je najbolji način na koji političari mogu služiti svojim biračima fokusiranje na ekonomske, antikorupcijske i reforme iz oblasti vladavine prava koje će doneti veći prosperitet, umesto izolacije, i učiniti napredak na evropskom putu BiH.
- SAD u celosti podržavaju suštinsku ulogu i mandat OHR, pa se unapred radujemo saradnji sa dolazećim visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom - dodaju iz ambasade SAD

Ambasada je u odgovoru naglasila i podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu "koji je potvrdio suverenitet i teritorijalni integritet BiH kao jedinstvene nezavisne države, sa dva entiteta, tri konstitutivna naroda, građanima i ostalima".
Navodi se i kako su počinioci zločina pojedinci, a ne društvo ili zajednica u celini.

- Mi delimo stavove koje je iznela specijalna savetnice UN za prevenciju genocida i ratnih zločina Alis Vairimu Nderitu da su počinioci zločina pojedinci, a ne društvo ili zajednica u celini, te da su lideri, politički, verski i vođe zajednica, kao i prosvetni radnici i mediji, odgovorni da vode put konstruktivnog dijaloga koji se zasniva na poverenju, poštovanju i dostojanstvu - dodaje se.

Ocenili su i da će "poštovanje svih žrtava, kao pitanje opšteprihvaćenih ljudskih prava i odbijanje politizacije patnje, doprineti pomirenju koje je potrebno da bi BiH krenula naprijed".

Predstavnici političkih stranaka iz RS doneli su odluku da od ponedeljka, 26. jula, neće učestvovati u radu i odlučivanju državnih institucija u BiH, odnosno u Parlamentu BiH, Savetu ministara i Predsedništvu BiH, dok se ne reši pitanje nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida u BiH.

https://www.novosti.rs/republika-sr...ba-saopstili-zvanican-stav-vasingtona-bojkotu

Nastavlja se sukon SAD vs Rusija u Bosni.
fasisti.jpg

Sve je moguce. Sto se tice mene i mog odnosa sa Nemcima samo ti mogu reci da su fer. Pre mnogo mnogo godina sam radio za firmu Kuehne+Nagel. Nakon 3.5 godine rada na jednoj poziciji, aplicirao sam na visu i bilo nas je 5 kandidata (iz firme) na tu poziciju. 4 Nemca i ja. U kancelariji/ekipi gde je ta nova pozicija je vec bilo 11 Nemaca

I na kraju sam ja dobio poziciju. Iako npr nisam imao sve kvalifikacije. Samo sam rekao da cu se dokazati da mogu ako mi daju sansu. I dali su mi i pokazao sam da mogu objavljati taj posao.

Isto tako smo se dogovorili da sacekamo 6 meseci i da nakon tog perioda vidimo za povisicu. Nakon 5 meseci je nadredeni dosao i pitao koliko povisicu ocekujem. Izrazio sam to u procentima 10-15%. Nakon 6 meseci je dosao i rekao da je dogovoreno da cu dobiti povisicu 12.5%

Dakle ukratko. Mogli su uzeti nekog Nemca i svi bi im bilo lakse jer bi svi u kancelariji pricali nemacki. Plus sto ja nisam bio kompetentiji od ova preostala 4. Sve je to bilo tu negde.

Ali su se ponasali fer

Inace ova firma K+N danas ima veliku ispostavu u Beogradu i masa Srba se prebacuje iz te filijale u K+N filijale sirom Evrope.

"Problem" sa Nemcima je što su mnogo dvoličniji od ostalih , valjda su ih okolnosti naterale na tako nešto

Oni mogu biti ideal korektnosti kada su oni direktno u priči .. ali čim nađu "posrednika" nastaje haos .. jer oni preko "upravljača" vrše torturu

Ako ne znaš ko je iz čega , a sve liči na haos koji proizvode neki ljudi niskog morala onda znaš da je iza sakriven Nemac .

Kad je on "izložen" to je na leba da ga mažeš , boljeg sistema i brige o ljudima nema .

Naravno sve pišem iz iskustva , ne napamet .. do pre 10 godina i ja bih isto tvrdila , a onda sam videla naličje ,

Sutra ameri zarate sa rusima i kad im se bude spasavao pilot pa padne u moje mesto necu ga spasavati ko za vreme nemaca najmanje dobice metak u celo.
moraces pomoci bratu nato-crnogorcu ............premda ne verujem da ce medju takima biti crnogoraca. Oni ce imati visoke rukovodece funkcije u NATO-bazama.

Back