Offline aplikacija za putovanja..

Neno

Elita
Poruka
19.937

OsmAnd​

  • OpenStreetMap Podaci: OsmAnd se oslanja na OpenStreetMap podatke, obezbeđujući ažurirane i tačne mape za svaku lokaciju na svetu.
  • Offline Pretraga: Korisnici mogu pretraživati tačke interesa i lokacije bez potrebe za internet vezom.
  • Praćenje Brzine i Putovanja: OsmAnd omogućava praćenje brzine, distance i vremena putovanja, što je korisno za vozače i bicikliste.
  • Prilagodljive Mape: Korisnici mogu dodavati informacije i ispravke na mapi putem OpenStreetMap zajednice.
  • Offline Geocaching: OsmAnd podržava geocaching, omogućavajući avanturistima da traže skrivene "blaga" u prirodi.

OsmAnd-App.jpg
OsmAnd je popularna besplatna navigaciona aplikacija koja omogućava korišćenje GPS-a na vašem pametnom telefonu bez potrebe za internet vezom. Ključna funkcionalnost ove aplikacije se bazira na upotrebi OpenStreetMap podataka, što znači da su sve mape i informacije o tačkama interesa ažurirane i zajednički održavane od strane korisnika i članova OSM zajednice.

Prvo, korisnici treba da preuzmu aplikaciju i odaberu regione ili države za koje žele da koriste mape. Nakon preuzimanja mapa, sve informacije se čuvaju na uređaju, omogućavajući im da budu dostupne za korišćenje kada nema pristupa internetu. Ova funkcionalnost je od suštinskog značaja za situacije kada se nalazite u područjima sa lošim signalom ili kada želite da smanjite troškove rominga tokom međunarodnih putovanja.

Kada su mape preuzete, korisnici mogu lako pretraživati i pronalaziti željene lokacije na OsmAnd mapama. Aplikacija nudi detaljne informacije o tačkama interesa, uključujući restorane, hotele, benzinske stanice i mnoge druge relevantne lokacije, olakšavajući planiranje putovanja. Funkcija pretrage omogućava korisnicima da unesu ključne reči ili ime lokacije kako bi je pronašli na mapi.

Osim osnovnih funkcionalnosti, OsmAnd pruža niz dodatnih opcija. Korisnici mogu koristiti funkciju offline pretrage kako bi pronašli tačke interesa u okolini, bez potrebe za internetom. Aplikacija takođe omogućava praćenje brzine, distance i vremena putovanja, što je korisno za vozače, bicikliste i pešake.

Jedna od značajnih karakteristika OsmAnd je mogućnost planiranja putovanja sa više tačaka. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da postave više odredišta na svojoj ruti i optimiziraju putovanje. Osim toga, OsmAnd podržava geocaching, što znači da korisnici mogu tražiti skrivene "blaga" u prirodi koristeći GPS koordinate.

Uz sve navedeno, OsmAnd omogućava korisnicima da doprinesu OSM zajednici dodavanjem informacija i ispravkama na mapama. Ovo čini aplikaciju interaktivnom i omogućava svima da doprinesu poboljšanju kvaliteta informacija.

Sve u svemu, OsmAnd se ističe svojom sposobnošću da omogući preciznu i ažuriranu navigaciju korisnicima, uz mogućnost korišćenja GPS-a bez potrebe za aktivnim internetom. Ova funkcionalnost, zajedno sa bogatim sadržajem o tačkama interesa i dodatnim opcijama kao što su praćenje brzine i geocaching, čini OsmAnd izuzetno korisnom aplikacijom za putnike, bicikliste, pešake i sve one koji žele pouzdano stizati do svojih odredišta, čak i bez interneta.

>> Android - OsmAnd <<

>> iOS - OsmAnd <<


Pametni telefoni
 

Back
Top