Odzvonilo štelovanju kilometraže

Naslusam se ja takvih kao ti redovno svaki dan ali kad to dodje u praksu onda se ta prica tako promeni da se gledaju u 97% slucajeva samo i iskljucivo najjeftiniji primerci sa oglasa.
Koliko ih je samo trazilo garanciju i onda im ja kazem da je za ove pare garancija neizvodljiva ali da ako hoce garanciju daju 1000€ vise jer sa tim parama ja mogu da pokrijem eventualne troskove.
I znas koliko ih je dalo tih 1000€ vise za ovih 12 godina prodaje?
NULA! :)
Plus da kazem da ako bi i doslo do neke garancije da su za to vreme duzni da servis i odrzavanje rade u ovlascenom servisu jer ako zele garanciju onda tako mora da bude. Logicno zar ne?

Naslusam se ja takvih kao ti redovno svaki dan ali kad to dodje u praksu onda se ta prica tako promeni da se gledaju u 97% slucajeva samo i iskljucivo najjeftiniji primerci sa oglasa.
Koliko ih je samo trazilo garanciju i onda im ja kazem da je za ove pare garancija neizvodljiva ali da ako hoce garanciju daju 1000€ vise jer sa tim parama ja mogu da pokrijem eventualne troskove.
I znas koliko ih je dalo tih 1000€ vise za ovih 12 godina prodaje?
NULA! :)
Plus da kazem da ako bi i doslo do neke garancije da su za to vreme duzni da servis i odrzavanje rade u ovlascenom servisu jer ako zele garanciju onda tako mora da bude. Logicno zar ne?

Свако је за себе, ја скоро 20 година возим исти ауто, и следећи ће ми можда бити последњи, дакле јасно је на овако дуге стазе да ћеш много више уштедети ако купиш исправан ауто. Али то сам ја, имаш људе који немају планове ни за 3 месеца унапред, њему је и боље да плати мање јер ће га брзо продати и купити други чим сиротан скупи који динар.

U našu zemlju stigao uređaj - "taho špijun", koji precizno određuje koliko su prešli automobili. Ultrazvuk i softver utvrđuju stvarno stanje vozila. Dijagnoza košta 6.000 dinara
Za šta 6000?!Ono kinesko g**ance za dijagnostiku košta nešto više od 6€ i takođe može da ispiše pređenu kilometražu(ako je verovati komentarima kupaca).

Poslednja izmena:
U tom clanku taj tip tvrdi da taj uredjaj postoji vec 10 godina,ja za to jos nisam cuo ovde u Norveskoj.
Medjutim u norveskoj kad se kupuje auto moze da se kontaktira osiguravajuce drustvo i oni mogu da odgovore koliko je prijavljivano kilometara svake godine.Nisam siguran ali to isto bi trebalo da moze i u nemackoj.Takodje za one koji su i dalje skepticni kod nekih autmobila se moze otkriti kilometar stanje sa dijagnozom jer se predjeni kilometri lageruju u vise komponenti,od kompjutera za kocnice pa do diferencijala,mislim da vecina onih koji varaju sa kilometrima promene samo na kilometar satu dok ovi ostali ostaju ne promenjeni.

Тја, можда ипак постоји начин да се измере зазори у мотору, и то је оно што говори о стању мотора. То ти неће рећи километражу, али уствари је то и битније, стање мотора, јер ми о стању судимо преко километраже.

ako je korisceno lose ulje , auto vozen po gradu bice losijeg stanja sa 100 hilj nego dobro odrzavano vozilo koje je islo na duge relacije a preslo je 300 hilj

takodje ako je neko uradio motor pa obradio stublinu , kupio nove klipove samo merenje stubline bi dovelo do toga da je vozilo preslo 500 hilj a auto je odlican

merenje kompresije kao i opsti utisak mnogo vise znaci nego sami zazori

To merenje čestica se ne koristi u svrhe koliko je km prešao motor, već stanje motora.
Najčešće kod radnih mašina, ne kod automobila. Kod radne mašine nebitan je broj km, već stanje motora, jer za radnu mašinu može da se proceni koliko će još sati trajati, a ne km. Posle procene se donosi odluka: šta raditi dalje. Ili raditi generalnu/zamena motora/popravka pojedinih delova itd.

Vrlo dobro za procenu celog voznog parka, čiji su motori najskuplji delovi, jer su pravljeni da izdrže jaka opterećenja i pod kojekakvim uslovima i većina njih se ne gasi 24h svih dana u godini.

Back