prolazi profesor kroz skolsko i vidi dve devojke kojima predaje sa cigarama.I te ce:
pusite,a?pusicete vi meni u avgustu!
Ufff, baš je jak!
Čitajući ovu temu, setih se kako je nekada meni bilo pre 10-15 godina, kad sam išla u gimnaziju... Pa da podelim sa vama neke odvale kojih mogu da se setim...
Fizičar: A je li, Marko, plašiš li se ti mene?
Marko: Pa... Plašim se, profesore.
Fizičar: A zašto me se plašiš?
Marko: Pa da mi ne date jedinicu...
Fizičar: Pa onda evo ti jedna jedinica, da me se više ne plašiš!
Prof srpskog: Deder ti, đetiću, što pričaš, ded ustani na zadnje dve noge!
Prof istorije: Naj..drljaćete ako opet napravite još neko sr..kandal! (godinama posle ovoga u šali smo govorili najdrljaćete i srkandal zbog ovoga)
Isti profesor, na kraju trećeg razreda shvata da 15 učenika nema ocenu, a pretposlednji je čas. Onako u panici, odlučuje da završi sa nama po kratkom postupku. Nas nesretnike bez ocene izvodi pred tablu i postrojava nas ko u vojsci. Moj drug Darko kopa olovkom po nekoj rupi u zidu. U nekom trenutku opazi to profesor i kaže mu: "Darko, ne buši taj zid, ne možeš pobeći!"
Profesor filozofije, najveći car i naš razredni, imao je nekoliko legendarnih komentara:
* Predavanje o antičkoj mitologiji, razredni priča kako je po starim Grcima i Rimljanima ceo svet nastao iz jednog jajeta. Ničim izazvan, na tu priču dodaje sledeću opasku: "Eto, deco, sve na svetu nastalo je iz jajeta, a samo ova naša Jugoslavija iz Jajceta!" (u to vreme još smo se sećali stare Juge i slavili 29. novembar).
* Moj klupski drug Milan i ja igramo potapanje podmornica na času filozofije. I naravno, šapućemo, cerekamo se, svađamo se, znate kako to već ide kad se vodi žestoka borba... U jednom trenutku profesor nam dobacuje: "Ti Milane i ti Irina, ako ne možete jedno bez drugoga, venčajte se, pa ćete moći!"
Sećate se onih poruka što smo slali po razredu? Prvi razred gimnazije, nas 40 u odeljenju, ludnica. Napišemo na papirić: "Pogledaj stope na plafonu. Šalji dalje." Onda dodamo papirić sledećem učeniku i posmatramo ko će da se upeca. Dok se papirić šeta po razredu, profesor ga presretne. Mi ga gledamo bez daha... Profesor otvara papirić i čita šta piše... A onda podiže glavu i gleda u plafon... Aaaaa.... Ne znam kako sam preživela tad, sve me je posle bolelo od smeha!
Naravno, nezaobilazni su i lapsusi učenika:
* Zet kneza Lazara bio je Vuk Drašković! (a to je lik izvalio u jeku studentskih protesta protiv Miloševića)
* Izbijanje vulkanskog materijala se naziva erekcija.
* Profesorka engleskog: Kaži ti meni, Ivane, zašto se Irci i Englezi mrze?
Ivan: Zato što se mrze vekovima.
* Umesto Rabindranat Tagore, jedna cura je odvalila: Rembrant Pitagora.
* Na kontrolnom iz matematike jedna devojka je upitala profesorku: "A jel možemo KORENJE da vadimo pomoću digitrona?"
* Moj lapsus: Indijanci žive u prezervatima.
* Prof. matematike uzima lenjir u obliku trougla i pita Nenada: "Kakav je ovo trougao?" (odgovor treba da glasi: pravougli jednakokraki). Milan odgovara, mrtav hladan: "Plastični."
* Profesor proziva jednog po jednog đaka, i posle nekog vremena dolazi do Ane, koja je zbrisala sa časa, a redar nije hteo da je prijavi u izostanke. Naravno, prof se ljuti i dere se na redara, i u jednom trenutku ga pita:
"Pa dobro, zašto nisi prijavio da je odsutna?"
Redar: "Pa nisam je video!"
Toliko za sada... Ako se setim još nekog dobrog bisera, a ima ih još iks, dodaću ih u ovu sjajnu kolekciju. Sjajan topik, do suza sam se smejala!