Odsteta za pritvor

• Začetnik teme Začetnik teme chonp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

chonp

Početnik
Poruka
5
Poz svima.
Interesuje me ako sam bio osudjen na zatvorsku kaznu i za to vreme dok je trajalo sudjenje proveo 11 meseci u pritvoru pa pusten na slobodu a potom na sudjenju je doneta presuda da sam kriv ali oslobodjen kazne... Da li imam pravo na odstetu za to sto sam bio u pritvoru?

Poz svima.
Interesuje me ako sam bio osudjen na zatvorsku kaznu i za to vreme dok je trajalo sudjenje proveo 11 meseci u pritvoru pa pusten na slobodu a potom na sudjenju je doneta presuda da sam kriv ali oslobodjen kazne... Da li imam pravo na odstetu za to sto sam bio u pritvoru?

Nemas. Jedino ako dokazes da si nepravedno osudjen. Vrlo je moguce da si oslobodjen kazne zato sto je pritvor vec uracunat u kaznu.

Pa nigde mi ne pise da je pritvor uracunat u kaznu... Moj advokat kaze da imam pravo i da cu dobiti, i jos jedan advokat mi je rekao da cu dobiti, sad meni je sve to sumnjivo pa reko da pitam nekog ako je imao slicno iskustvo...

Pa nigde mi ne pise da je pritvor uracunat u kaznu... Moj advokat kaze da imam pravo i da cu dobiti, i jos jedan advokat mi je rekao da cu dobiti, sad meni je sve to sumnjivo pa reko da pitam nekog ako je imao slicno iskustvo...

Cim spominjes zatvorsku kaznu i sedenje u pritvoru od 11 meseci, pretpostavljam da je krivicno delo u pitanju. Da li si sedeo u pritvoru zato sto nisi platio kauciju ili iz kog razloga? Jer da bi se zalio moras da dokazes da si neopravdano bio u pritvoru. To sto si oslobodjen kazne, ne znaci da je pritvor neopravdan. Plus sto si proglasen krivim.

Back