Odšteta od zdravstvenog osiguranja za Carski rez

А да ли имам право на одштету кад на послу добијем грип?

Побогу, људи, шта се све неће смислити да се утера која пара од државе.

И опет долазимо на исту тему: зашто рађају децу они који немају од чега да их издржавају, него чекају да им држава све обезбеди: од пелена до књига, па макар и кроз одштету за царски рез.

И по чему онда ја не бих тражила одштету за свој порођај?

Доктор ме фирцао 20 минута.

Могао је за то време да сашије пар панталона.

Баш то!
Аман, дошло време да се људи радују када им клиња дође кући одераних колена, јер одмах траже одштету од комшије зато што се клиња саплео испред комшијине куће!

Банализујем, али није далеко од истине!

Јбг, лекар ти помогне - а ти тражиш ОДШТЕТУ?!
Одштету за шта???

Је ли требало да тражим одштету што су ми извдили слепо црево и тако ми спасли живот???
...И још нисам имала никаквог трошка: здравствено је платило операцију, анестезију, болничке дане, материјал и све што бих платила да немам здравствено или да сам у некој другој земљи без осигурања!

Е сад, ко је фаца па уплаћује себи приватно додатно осигурање које исплаћује надокнаду за конкретно такву врсту интервенције: тај после и добије кинту! Али то нема везе са овом причом!

И опет долазимо на исту тему: зашто рађају децу они који немају од чега да их издржавају, него чекају да им држава све обезбеди: од пелена до књига, па макар и кроз одштету за царски рез.

isti slucaj, jedva sam cekala da dodjem kuci ziva i zdrava, novac mi je bio poslednji na umu.

Da li je novac merilo želje da se ima dete? Da li je dete privilegija imućnih?

pa po meni trebalo b savko na osnovu svoje finansijske situacije da planira porodcu. koliko je humano porema toj deci ako ih izrodis 10 u bedi pa da ih saljes na ulicu da prose? doduse neki idu u drugu krajnost pa imaju izuzetno visoke kriterijume i misle da bez luksuza ne treba da stvaraju veliku porodicu. ne slazem se ni sa tim. treba biti realan.

Ја нисам имућна, али имам довољно да не жицкам од државе.

То је сасвим довољно.

Рађати по 7-8 (нека су им живи и здрави) у трошној кући, чекати социјалну помоћ и звати свако мало разне телевизије да им се помогне - то је већ безобразлук.

То је сасвим довољно.

Рађати по 7-8 (нека су им живи и здрави) у трошној кући, чекати социјалну помоћ и звати свако мало разне телевизије да им се помогне - то је већ безобразлук.

Daleko bilo da ja pitam tebe to lično i da tražim da mi kažeš svoj status. Postavio sam to kao pitanje svima.

A ko želi da pravi decu, neka ih pravi. Jeste da je bio goovno od čoveka, ali je Hitler na primer skakao u pomoć svakoj plavokosoj nemici koja je imala minimum četvoro malih slatkih plavokosih nemaca. Tamo je doduše sve bilo ekstrem, pa i takvo nešto...

Daleko bilo da ja pitam tebe to lično i da tražim da mi kažeš svoj status. Postavio sam to kao pitanje svima.

A ko želi da pravi decu, neka ih pravi. Jeste da je bio goovno od čoveka, ali je Hitler na primer skakao u pomoć svakoj plavokosoj nemici koja je imala minimum četvoro malih slatkih plavokosih nemaca. Tamo je doduše sve bilo ekstrem, pa i takvo nešto...

a sta je radio sa onima koji nisu imali plave oci i kosu?

pa vidis, ja sam htela oduvek gomilu dece ali mi se nece ostariti u meri kojoj zelim jer nisam u mogucnosti.....mislim da je obaveza roditelja da ima novca da normalno odhrani i skoluje svoje dete, a ne da dete zeli da zavrsi fakultet a ti mu kazes da nema novac za to.....meni je to jako bitno.....

Наша држава нема довољно пара да финансира нечију жељу да има десеторо деце, чак и да жели.

И они који рађају толику децу сигурно су свесни тога.

Да ли је мерило колико волиш децу то колико их имаш?

Ја бих исто волела бар двоје, али би моја љубав била иста колико и према овом једном.

То је сасвим довољно.

Drzava rasipa na druge nepotrebne stvari ,pravi mostove koji kostaju 10 puta vise od mosta koji bi bio sto tako funkcionalan ali manje lep, voze kola i kurta i murta a za socijalu treba 90 papira tu je problem i nezaposlenost.

Back