Одржана трибина "Стварност у коју не верујем"

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
Сјајне изјаве слободоумних београдских интелектуалца нарочито Бранке Прпе, удовице новинара Ћурувије мучки убијеног од стране Милошевићевог дебеа (у време када је Александар Вучић био министар информисања у влади Мирка Марјановића), а на трибини "Стварност у коју не верујем".

Branka Prpa: Ne verujem ni u šta što Vučić kaže, jer on iskreno laže

"Rambo Amadeus je devedesetih godina rekao podižući Miloševićevu sliku: pogledajte ovoga čoveka, on iskreno laže. Ta iskrena laž je nešto što je politički fenomen koji se javio u Srbiji poslednje decenije 20. veka, a tu iskrenu laž upražnjava i Aleksandar Vučić. To je razlog zašto ne verujem ni u šta što on kaže. Mislim da se radi o najobičnijoj mimikriji"
Ovako je Branka Prpa, istoričarka i životna saputnica ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, na sinoćnoj tribini “Stvarnost u koju ne verujem”, prokomentarisala odgovornost lidera SNS Aleksandra Vučića (ministra informisanja u vreme ubistva Slavka Ćuruvije) za stanje u medijima, njegovo zalaganje da se istraže ubistva novinara i politička pozadina ubistva Premijera Zorana Đinđića.

Prpa je ocenila da je propust da se posle 5. oktobra izvrši lustracija, jedan od osnovnih razloga za sadašnje stanje.

- Da je nakon 5. oktobra uređena lustracija oni nikada ne bi bili na vlasti, jer bi bili lustrirani. U tome 5. oktobar nije uspeo. Ti ljudi nikad nisu odgovarali za ono što su uradili dok su bili na državnim funkcijama. I to mi danas plaćamo. Nakon ubistva Đinđića niko nije imao tu političku hrabrost da to uradi - ocenila je Prpa.

Prpa smatra da je u Srbiji danas na delu politički kič koji je, kako kaže, “u osnovi svih totalitarnih režima 20. veka”.

Novinarstvo kapituliralo

- Neizdrživa je prošlost elita na vlasti i licemerje s kojim oni nas optužuju da smo upropastili Srbiju. Ljudi koji su, kao niko u poslednjih 200 godina istorije Srbije, uništili Srbiju. I sada imamo klasičnu zamenu teza, oni se predstavljaju kao misionari i spasioci koji će sada da poprave i izmene stvarnost - rekla je Prpa uz ocenu da je srpsko novinarstvo “nažalost kapituliralo u toj stvarnosti”.

Vesna Rakić Vodinelić, profesorka građanskog prava i funkcionerka Nove stranke, je na tribini posvećenoj medijskoj situaciji u Srbiji, posebno tabloidima i njihovoj ulozi u političkom životu Srbije, rekla da su “tabloidi postali bedna zamena za još bednije pravosuđe”.

- Vučić je bio ministar informisanja i jedan od autora zakona o informisanju kojim je medijska sfera bila izuzeta iz pravosuđa i stavljena u nadležnost sudija za prekršaje, kao deo izvršne, a ne pravosudne vlasti. Danas kada imamo pristojan zakonski okvir ne mogu da razumem da mediji posmatraju Vučića bez te predistorije. Viktor Ivančić, jedan od najtalentovanijih novinara, opisao je takvu situaciju kao da Vučić istrajava u stanju novorođenčeta kao neko kome je prošlost potpuno čista i nevina. Meni je neverovatno da današnji urednici i novinari nemaju nikakvu potrebu da se prisete predistorije tog političkog novorođenčeta. Vučić se nije izvinio za smrt Slavka Ćuruvije nego što toliko dugo nisu otkrivene ubice i nikad se neće ni izviniti - rekla je profesorka Vodinelić.

Ona je upozorila da su sudije, koje su u vreme dok je Vučić bio ministar informisanja, presuđivali novinarima i dan danas sudije i da su napredovale sa pozicija prekršajnih sudija na mnogo više.

- To nije jedini, ali je ozbiljan sindrom pravosuđa u Srbiji - rekla je profesorka Vodinelić.

Lažna empatija

Pola sata nakon što je na dnevniku RTS pročitan tekst „Ćuruvija dočekao NATO bombe“ pozvala je telefonom jedna novinarka da kaže da je zvao Aleksandar Vučić da kaže da se to više neće dogoditi. To je trebalo da pokaže da je Vučić empatičan prema situaciji u kojoj se našao Slavko. Ja sam Slavka ubeđivala da on pokušava time da ga anestezira da ne bi pomislio da je u opasnosti i da neutrališe Slavkove odbrambene mehanizme - rekla je Prpa.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/4...m-ni-u-sta-sto-Vucic-kaze-jer-on-iskreno-laze

Poslednja izmena:
Сјајне изјаве слободоумних београдских интелектуалца нарочито Бранке Прпе, удовице новинара Ћурувије мучки убијеног од стране Милошевићевог дебеа (у време када је Александар Вучић био министар информисања у влади Мирка Марјановића), а на трибини "Стварност у коју не верујем".

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/4...m-ni-u-sta-sto-Vucic-kaze-jer-on-iskreno-laze

:hahaha: После ове будалаштине стварно не вреди читати даље.

Бранка Прпа и ,,слободумни београдски интелектуалци"...

B][COLOR="

hahahhhahhhahah ..... :rotf:

Ebala te Branka Prpa ..... :)

- - - - - - - - - -

Klonju , ajd sad napisi jos par umnih postova - osvezi nam dan !! :rotf:

Si besedio na toj tribini ? Koliko vas je bilo ? Jsete pozvali i ovog Morskog covika - da nam objasni stvari ?

Poslednja izmena:
B][COLOR="

- - - - - - - - - -

Si besedio na toj tribini ? Koliko vas je bilo ? Jsete pozvali i ovog Morskog covika - da nam objasni stvari ?

evo , ja san na krsti par godina i svjedokom sam promjene svijesti mnogih srpskih korisnika. ne virujen da sam ja dao doprinos, vrime je učinilo i čini svoje. i još će.

jos jedna od mnogih u nizu javnih, pred publikom, psihoterapija.
malo se izjadaju, bice im lakse, nadajmo se,
ionako se stvari time na bolje ne menjaju,
koliko god oni "umovali".

mozda im neki zanesenjak kapne sto god u valuti u dzep, ako ga u sto god takne.
jer, kako jeste i vrapci vise znaju i uopste ne vidim smisla ponavljanju, rezimeima itd. nad istim.
jedino sto vec odavno deluje jeste psihoterapeutisanje-masa nad masom, pa ko se razboli ko ozdravi!

B][COLOR="

- - - - - - - - - -

Комшија и цовик су били главни говорници на скупу...

B][COLOR="

СЛОБОДОУМНИ зато што никада нису припадали онима који се и данас представљају "интелектуалцима", а заправо су национал-шовинисти помрачене свести који су слепо веровали у "вожда" Милошевића - кога славе га и данас.

evo , ja san na krsti par godina i svjedokom sam promjene svijesti mnogih srpskih korisnika. ne virujen da sam ja dao doprinos, vrime je učinilo i čini svoje. i još će.

Их..... ти си познат са својом титоистичко-комунистичком-злочиначком дружином која опседа овај пдф...

c614388c1725.jpg

Е то је господо слобода говора и демокрација на форуму
а говор мржње би бијо кад ни неко реко да су га којим случајем макле ујко Семове подгузице, јер тзв. демократима не требају никаки докази ни пресуде, њихове празнине у главама попуните Уранијумом пријатеља, за њиово добро, знаду истину коју им пријатељи наредише ко такву и така мора бити, те је овде с'поносом пласирају, зарад будућности....

"Sjajne izjave slabo - doumnih beogradskih entelektualaca i entelektualkinja , narocito NJE, samozvane udovice..." i njihovog "kluba za docek pape u kude Nis" su nesto brez cega se u "drugoj i trecoj Srbiji ne moze ni zamisliti kvalitetan purgativ" !!!

За ту Прпу радници из Историјског архива Србије причају ДА ГА ЈЕ ТОТАЛНО УНИШТИЛА... и тој 'рватици-комуњари боље је да ћути, *ебо је ћопави Загорац

Гадючье гнездо
1324089_original.jpg

Јел` и даље не верујеш у стварност око себе? :D

Назив трибине је одличан. То ви не можете да смислите. И тога сте ви свесни. Ваш ниво је "Српска прича у српској кафани" - тако дверци називају њихову кампању по кафанчугама.
Но, заиста је дирљиво како сте се као један дигли у одбрану лика и дела Александра Вучића.
Он је заувек ваша звезда и ваш идол. Идол једне генерације малоумних фашиста.
Драго ми је да сте на овој теми показали своје право лице.
Ваше критике на рачун 'Алека' на другим темема су ипак - другарске критике!

Poslednja izmena:
Назив трибине је одличан. То ви не можете да смислите. И тога сте ви свесни. Ваш ниво је "Српска прича у српској кафани" - тако дверци називају њихову кампању по кафанчугама.
Но, заиста је дирљиво како сте се као један дигли у одбрану лика и дела Александра Вучића.

Ко брани Вучића???
Смејемо се дебилима под плаштом југослАвенизма и комуњаризма, али ти то не можеш да схватиш... :D

Јесу ли чике у белом, након трибине, закључале врата болесничких соба у институту? :D

Idol mlade generacije koja hoce sve i hoce odmah:hahaha:

Back