Odricem se...

Ričem zbog vulkanskih sisa Linde Lee Bukowski, ričem i zbog neodoljivih bokova Mirke Šizike... Neću, a i ne mogu da se odreknem onog što sam, ne tako davno, priznao: verujem u proročanstva, makar bila izrečena na osnovu običnog taloga od kafe. Po nekom dubljem, nama životinjama nedokučivom zakonu, ono u šta ste verovali i dogodi se. Iza verovanja uvek stoji želja. Naša nesigurna prethodnica.

Sada, pokoleban u proceni svoga instinkta i snage orgazma... pardon, snage (od ljubavi prema nimfama, malaksalog) organizma, verujem u jedno proročanstvo moje mile drugarice Koto. U vreme kad je kazano, pre četiri-pet godina, ono je samo izazvalo čuđenje, jer je imala samo tidesettri godine; možda koji mesec više, možda manje:

"Znaš, Kojo, kad ovu pesmu pevam, ili slušam na radiju, na televiziji, u kafanu, svejedno, ja se setim uvek tebe. Ti si mi, nekada kada sam spavala nemirnim snom u tuđem stanu, to, svojim milozvučnim glasom, često pevušio u slušalicu. I za pet, i za dvadeset pet godina, kad jedno drugo zaboravimo, sećaću se tvoje nežnosti." Mene će se Koto sećati i po raznim glupostima i cirkuzijadama koje sam joj izvodio.

(Na to se Koto podiže sa svog supermodernog trona i reče: "Neću se sećati. Ti ćeš biti moj bivši drugar. Odričem te se!" I opet prileže.)

ŽENE, odričem se svoje ošamućenosti vašim vulkanskim sisama i frizurama, prelepim nogama i divnim bokovimna, vašim guzama, slanim suzama i milozvučnim glasovima.

P. S. Neočekivani udarac, kao što znate, uvek ima veću snagu od očekivanog. Mene je danas ozbilno uzdrmala jedna prodavačica cveća. Sa izvesnim ushićenjem, kazala je :
"Vi ste onaj?!"
"Ne", rekao sam, "ja sam Ovaj."

A sada ne znam koji je od te dvojice rikao pred vama, drage moje, Šizika i Linda. To se, izgleda, i ne može razlučiti. Ali, svejedno. Ovaj ili Onaj koji je iz straha od odricanja napisao par redaka o proročanstvu, izražava vam toplu zahvalnost što ste došle ovde i unele jedan... pardon, dva svetlosna zraka u naše tmurno, krstarovsko predvečerje.

:heart::heart:

Poslednja izmena:

Back