Dozvolila sebi da se previse zaljubim u nekog u kog nisam smela. Mislila da cu da se ubijem jer je to bio najjaci bol koji sam ikad osetila. Koliko god to zvucalo smesno, bilo je tako. Jer ja sam od onih koji vole fatalisticki. Disem samo za tu osobu i zbog nje. Kasnije sam razbolela, smrsala 7kg i povracala danima na nervnoj bazi. Kasnije sam prezivela. To je bila borba za sebe i protiv sebe.
I meni se ovo desilo. Bilo je uzasno... nishta mjesecima nisam osjecjala osim boli. A veza je unaprijed bila nemoguca.
Ali smatram da to nije moja najveca pobjeda.
Elem, na kraju gimnazije trebala sam na popravni iz matematike. Moj profesor je bio jedan od onih koji zaista obaraju maturante, a ja sam matematiku ignorisala, a iz ostalih predemeta sam imala chetvorke i petice. Elem, pored mene trebalo je josh 5 cura na popravni, a jednoj je profesor po razrednikovoj sugestiji upisao dvije trice i ona je "kao" proshla. Nisam mogla istrpiti nepravdu i otishla sam kod direktora... cijela shkola je u sekundi saznala za tu prevaru. Nisam mogla dopustiti da me neko pravi budalom.
Okej, idem na popravni, ali ide i ona sa nama. Cura nikad niej dobila vise od 2, a kamoli 2 trice iz vishe matematike [integrali i slichno].
Direktor je sve isprovjeravao, i profesor i razrednik su priznali da su to uradili, ali direktor im nije htio dati otkaz jer je tek postao direktor i "nije htio pocinjati karijeru sjechenjem glava".
Ali, da nas smiri organizovao nam je komisijski ispit iz matematike, a u komisiju je stavio razrednika koji je sve zakuhao, profesorovog kuma - takodje profesora matematike, i najgoru profesoricu iz druge smjene. I rekao im da
moramo poloziti.
Razrednik je bio ljut kao furija, ali shta je - tu je. Polozile smo.
Da nisam uradila to shto sam uradila, ne bih danas bila na svom fakultetu, jer za Pravni fakultet nema upisnog roka u avgustu/septembru. Dakle, i moja buducnost bi izgledala drugacije. Iako,realno, ne znam ni shta mi nosi.
Nisam mogla dopustiti da neko pravi budalu od mene. I na kraju mi se to i isplatilo,iako je bilo rizichno.