Odraz

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gost
Imam problem sa odrazom, ima 1,93 a nemogu skoro ni obruc da dohvatim, cesto se bavim kosarkom ali bez rezultata. Jel ima neko neki savet za sto bolji odraz.

Hvala unapred

Ne razumem,nisam kosarkasica,ali valjda treba samo skociti...
Ne verujem da sam ti pomogla,ali u svakom slucaju sa 1,93 bi morao da mozes da dohvatis obruc

Brate kako ne mozes sa 1,93 da dohvatis obruc???????
Stvarno mi nije jasno...ja sam 1,77 i kad skocim fali mi 5cm do obruca...sta bih ja dao za tvoju visinu!!!!
Verovatno nemas dobre misice za skok...imam ja druga koji je otprilike isto tvoje visine i ja imam bolji odraz od njega...
Moras vise da vezbas...

Nije fazon ici u teretanu i par puta podici teg od 30kg.Stos je neke na prvi pogled lake vezbe uraditi veliki broj puta.Ako zivis u kuci na sprat sigurno imas stepenice u kuci.Kada obavis klasicno zagrevanje idi 15(kad ti ojacaju misici na nogama jos vise)puta po jednu stepenicu gora do kraja i nazad.Onda napravi kratku pauzu u kojoj treba da dises sto dublje da bi misici dobili kiseonika.Zatim idi isto to ali po 2 stepenica.Ako budes mogao jos posle pauze idi po 3 stepenice odjednom ali nemoj da hodas nego skaci.Ako pak zivis u zgradi opet koristi stepenice i neka te boli ***** ako se drugi stanari cude sta to radis.Videce oni kako ces ti kucati.Sve to je uzalud ako se ti posle toga najedej ko stoka.Najbolje ti je da jedes meso oko 2 sata pre vezbi jer ce ti sve to uci u sastav misica.Nemoj ceo dan sedeti u fotelji,gledati TV i spavati.Igraj i druge sportove.Plivanje je idealno jer ono razvija sve misice tela ali po tvojoj prici tebi treba samo da se razviju noge.Trci.Rezultate ocekuj posle oko mesec dana i trudi se da ih radis svaki dan.Samo uz jaku volju se moze stici do cilja.Srecno. :wink:

P.S.Ako znate neke dobre nacine kako da pomognete decku pisite.I nemojte ga zezati.Nije to neka tragedija sto ne moze da zakuca sa tom visinom.Moci ce. :)

Ja sam sa 1.70 pobedio u takmicenju u zakucavanju na All-Star vikendu 1989, pa se ne hvalim svaki dan. Inace, zakucao sam sa dve lopte!

Ja sam sa 1.70 pobedio u takmicenju u zakucavanju na All-Star vikendu 1989, pa se ne hvalim svaki dan. Inace, zakucao sam sa dve lopte! :twisted:

Fora je da nisu u pitanju samo noge, vec i trbusnjaci i mnogo toga!!!Zato vezbaj, vezbaj, vezbaj...
Ja imam 183cm a u 8. razredu osnovne skole sam mogo da zakucam na 3,05 velikom loptom, jeste da je bilo jedva ali sam mogo, inace imao sam odraz iz mesta 65cm.Sad sam se malo ugojio i ne treniram godinama ali i dalje mogu da uhvatim obruc sa 3 prsta!

Stanes licem ka stepenicama, prsti su ti na ivici(stepenica), ostatak stopala u vazduhu i radis propadanje sa sto duzim zadrzavanjem peta u donjem polozaju, mozes da se drzis za sipku ili zid, ali sav napor prebacujes na listove(inace nema efekta), radi u serijama po svojim mogicnostima ili jednostavno probaj sa onim tegovima za noge, mada ih obicno ljudi ne preporucuju, ne znam zasto.

Nisku listovi najvazniji za odraz moras da vezbas i butine i zadnju lozu.Za sve to postoji mnogo vezbi ali sve je to uzaludno ako nemas pravu tehniku za skok evo npr. meni je strasno losa tehnika za odraz sa jednom nogom dok sa dve mogu da skacem bas visoko i opet moram da se hvalim :D da sam bio drugi na takmicenju u skoku u vis.Trebalo je iz mesta preskociti konopac na odredjenoj visini i ja sam preskocio 1.20cm a decko koji je bio malo visi od mene je preskocio 1.23cm i uzeo prvo mesto 8)

C_U_X:
Stanes licem ka stepenicama, prsti su ti na ivici(stepenica), ostatak stopala u vazduhu i radis propadanje sa sto duzim zadrzavanjem peta u donjem polozaju, mozes da se drzis za sipku ili zid, ali sav napor prebacujes na listove(inace nema efekta), radi u serijama po svojim mogicnostima ili jednostavno probaj sa onim tegovima za noge, mada ih obicno ljudi ne preporucuju, ne znam zasto.

Jel mozes malo detaljnije da mi objasnis ovo sa stepenicam posto mi nije ovo bas najjasnije.

Hvala unapre

Probao sam ovo prvo sa stepenicam da trcim po 15 puta i da preskacem po jedan stepenik, i mogu reci da za ovih nekoliko dana ima efetka ali samo kada skacem iz zaleta. Inace sto se tice iz mesta, to je katastrofalno.

Anonymous:
Probao sam ovo prvo sa stepenicam da trcim po 15 puta i da preskacem po jedan stepenik, i mogu reci da za ovih nekoliko dana ima efetka ali samo kada skacem iz zaleta. Inace sto se tice iz mesta, to je katastrofalno.
Sve se da popraviti,nadam se da ces i to uspeti uskoro :wink:

Nije dovoljno preskakati samo po jednu stepenicu vec i po dve i na kraju ono najteze a to je po tri stepenice.Ako vec daje rezultate onda je samo na tebi i tvojoj volji to koliki ces imati odraz.Sto vise vezbas-to ces bolje skakati.Znas kako kazu Roling Stonsi;Don't stop...Dooooooon't stop!!! :) :wink:

Ni ovi moji u skoli koji imaju po 16 godina nisu mnogo bolji. Jednostavno:VEZBA
Ja bas i ne mogu da pomognem i pored sve moje zelje,ali nista ne treniram i ne razumem se u takvu fizicku spremu

zorann:
Spudd Web:
Ja sam sa 1.70 pobedio u takmicenju u zakucavanju na All-Star vikendu 1989, pa se ne hvalim svaki dan. Inace, zakucao sam sa dve lopte! :twisted:

...inace, lopte su bile teniske a obruc na visini 1,85...
Nije druze to je ziva istina covek je pobedio Dominika Wilkinsa u finalu.
Mali Spudd Web je skakao kao Skakavac i mnogo je lepo zakucavao.

Back