ODNOŠENJE SMEĆA !

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Živo me zanima :

1. Koliko treba da je udaljen kontejner od mesta stanovanja da bi imao obavezu plaćanja odvoženja smeće ?
2. Može li se izvršiti prinudna naplata sa računa A DA TI O TOME NEMAŠ POJMA ?

Onako, kaubojski, bez opomene i sudske presude !?
O već izvršenoj prinudnoj naplati saznaješ, tek, uvidom u stanje računa.
Kamo prethodna sudska odluka i rokovi za žalbu....?

Vraćamo li se u vreme hajduka, razbojnika i secikesa ?

Da li je još neko imao slično neprijatno iskustvo sa satrapom, koji glumi dražavu ?

Šta preostaje oštećenom da učini !?
Kome se žaliti ?

Poslednja izmena:
Živo me zanima :

1. Koliko treba da je udaljen kontejner od mesta stanovanja da bi imao obavezu plaćanja odvoženja smeće ?

Da li je još neko imao slično neprijatno iskustvo sa satrapom, koji glumi dražavu ?

Kome se žaliti ?

Član 13

Skupština jedinice lokalne samouprave odlukama propisuje način obavljanja komunalne delatnosti, kao i opšta i posebna prava i obaveze vršilaca komunalne delatnosti i korisnika usluga na svojoj teritoriji, uključujući i način plaćanja cene komunalne usluge, način vršenja kontrole korišćenja i naplate komunalne usluge i ovlašćenja vršioca komunalne delatnosti u vršenju kontrole i mere koje su kontrolori ovlašćeni da preduzimaju.

Ово је из Закона о комуналним делатностима (Сл.гласник РС 88/2011).

Дакле, мораш да нађеш одлуку градске скупштине у којој живиш, различито је од града до града.

Hvala, Mina.
Živim u Beogradu, u opštini Grocka.....
Nije valjda da su ovlašćene opštine da same uređuju te propise ?

Закон им то допушта.

Ако желиш, укуцај Закон о комуналним делатностима, избациће ти коначну верзију.

Детаље око наплаћивања уређују саме општине, е сад колико је то уставно ако су донели Одлуку да могу да ти скину са рачуна услугу, већ је друго питање, и око тога се морате ангажовати ви који сте корисници услуга.

Тако су наплаћивали казне за паркирање, па се дигла велика фрка, док Омбудсман није објавио да је одлука неуставна.

Нађи Одлуку, обрати се заштитнику грађана у својој општини, видећеш ефекат.

Nemaju obdusmana, već samo pravnu pomoć.
Zvao njih, oni nemaju pojma.
Upućuju me na komunalno (!?)
A, komunalno, u ovom slučaju, krši zakon......

Имате градског омбудсмана.

Бус-плус па у главу, шта да ти кажем :mrgreen:

И немој да питаш, него у писаној форми па на писарницу.

Тако морају да ти одговоре.

Срећно!

Živo me zanima :

Kome se žaliti ?
i mene to zanima.
imam vikendicu u opstini sopot,niko ne zivi u njoj,ali preko leta imamo coveka koji nam kosi dvoriste.nismo prijavljeni na toj adresi,ali nam iz sopota redovno ovde na stan u bg salju racun za odnosenje smeca za vikendicu,to su poceli od septembra prosle godine,mesecno su odredili po 460 din,a mini kontejner je postavljen do avalskog puta i udaljen od nase vikendice citavih 500m (pola km:eek: ).
pitala sam kako je moguce kad niko ne zivi tu,rekli su mi da je doneta odluka da nasa ulicica `pripada placanju`,i da je odluceno da naknadu za smece placa svako ko ima UREDNO dvoriste,a oni koji imaju zapusteno-ne placaju:eek::eek:
naravno,nemam nameru da platim.neka pune kasu tako sto ce kaznjavati one koji su pustili da im placevi zarastu u korov,ko zna kakvih sve zivuljki ima meju tim rastinjem:sad2:

i mene to zanima.
imam vikendicu u opstini sopot,niko ne zivi u njoj,ali preko leta imamo coveka koji nam kosi dvoriste.nismo prijavljeni na toj adresi,ali nam iz sopota redovno ovde na stan u bg salju racun za odnosenje smeca za vikendicu,to su poceli od septembra prosle godine,mesecno su odredili po 460 din,a mini kontejner je postavljen do avalskog puta i udaljen od nase vikendice citavih 500m (pola km:eek: ).
pitala sam kako je moguce kad niko ne zivi tu,rekli su mi da je doneta odluka da nasa ulicica `pripada placanju`,i da je odluceno da naknadu za smece placa svako ko ima UREDNO dvoriste,a oni koji imaju zapusteno-ne placaju:eek::eek:
naravno,nemam nameru da platim.neka pune kasu tako sto ce kaznjavati one koji su pustili da im placevi zarastu u korov,ko zna kakvih sve zivuljki ima meju tim rastinjem:sad2:

Pazi se !
Budi maksimalno oprezna !

Mene su urnisali.
Iz 3 rate naplatili 37.500 din., a da nikakvu sudsku odluku nisam primio.
Niti obaveštenje, niti bilo šta.
Tu gde imam račun rečeno mi je da je naplaćeno po osnovu naloga sudskog izršitelja, koji ima ovlašćenja,
data od strane Suda.
Ali, instrument žalbe, na koji imam zakonsko pravo, praktično je ukinuto.

Stupio sam u kontakt sa službom gradskog ombudsmana.
Rekli su mi da im se obratim pismeno, jer je u ovom slučaju prekršen zakon.
Od strane komunalnog i ovlašćenog lica za prinudnu naplatu.
Nije li to došlo vreme jurišnih prekih sudova ?

Od prekjuče, dana saznanja, okrenuo sam 300 telefona....
Neće im razbojnički poduhvat proći, tek tako, ovoga puta.
Sahraniće njih Bili, obećavam.....!

kontaktirala sam komunalno sopot gde mi je jedna ljubazna sluzbenica saputavim glasom rekla da mogu da pisem prigovor,ali da dzabe pisem-bice odbijen,jer je njihova odluka prosla kroz sluzbeni glasnik.pitala sam na osnoovu cega odlucuju kome naplacuju odnosenje smeca,kad u toj mojoj ulici ima 6 kuca,i niko ne ziivi tu,4 niko nikada ne obilazi,a mi i stari komsija ispod obilazimo leti zbog kosenja/odrzavanja.doslovce mi je rekla`odnosenje smeca naplacajujemo onome ko ima odrzavano dvoriste,a ko ima zapusten plac-njemu ne saljemo racune`.:eek:
ja joj kazem da bi bilo logicno kontra,jer ti ljudi gaje korov,ambroziju,razne gmizavce...ona kaze da se i ona slaze sa mojim misljenjem-ali da su takvu odluku doneli na skupstini grada.
pismeno sam se obratila njihovoj komunalnoj sluzbi sa naznakom da niko ne zivi tamo niti je prijavljen,da leti odrzavamo uredno dvoriste i da je taj mini kontejner koji su postavili septembra `13-te udaljen celih 500m od naseg placa.....odgovorili su mi opet isto `doneli su odluku koja je prosla kroz sluzbeni glasnik i-amin.potpis,pecat.a oni dobro znaju da nismo tamo cim nam racune za tamo-salju na ovu adresu.
planiram da se obratim i zastitniku gradjana,jer je to cist lopovluk od strane pomenute opstine.

Živo me zanima :1. Koliko treba da je udaljen kontejner od mesta stanovanja da bi imao obavezu plaćanja odvoženja smeće ?

Plaćanje se zaračunava po kvadraturi kuću u kojoj živiš i kvadraturi dvorišta i kvadraturi garaže, ako je imaš.Tri različite cene, najviša je za kvadrate kuće.
Živeo tu ili ne živeo, punio kante ili ne- to ne menja stvar. Duže te plaćanjem.
Da li je kontejner blizu ili ne , to nema veze i da li odnose redovno...tebi sleduje po kvadraturi da platiš.
U mojoj opštini (a takođe sam u kući) morali smo da kupimo i posebne svoje kante, a kontejnere postavljaju samo tamo gde su stambene zgrade.

Jednostavno to znači da postoji diskriminacija stanovništva- oni koji su podobijali džabe stanove i koriste opštinske kontejnere za smeće su povlašćeni u odnosu na one što su zidali kuće i moraju da kupe još i svoje "kontejnere".

Poslednja izmena:
Živo me zanima :

Kome se žaliti ?

A gde bacas djubre?
Ovo nije provokacija, nego me zanima ima li kontejnera ili sta vec radite?

Plaćanje se zaračunava po kvadraturi kuću u kojoj živiš i kvadraturi dvorišta i kvadraturi garaže, ako je imaš.Tri različite cene, najviša je za kvadrate kuće.
Živeo tu ili ne živeo, punio kante ili ne- to ne menja stvar. Duže te plaćanjem.
Da li je kontejner blizu ili ne , to nema veze i da li odnose redovno...tebi sleduje po kvadraturi da platiš.
U mojoj opštini (a takođe sam u kući) morali smo da kupimo i posebne svoje kante, a kontejnere postavljaju samo tamo gde su stambene zgrade.

Jednostavno to znači da postoji diskriminacija stanovništva- oni koji su podobijali džabe stanove i koriste opštinske kontejnere za smeće su povlašćeni u odnosu na one što su zidali kuće i moraju da kupe još i svoje "kontejnere".

Takav propis može doneti samo zarobljen um.
Kuća mi u Grockoj, a duže me za pražnjenje kontejnera na Bežanijskoj kosi !?
Ovo je zemlja brod ludaka.....

- - - - - - - - - -

A gde bacas djubre?
Ovo nije provokacija, nego me zanima ima li kontejnera ili sta vec radite?

Palim u dvorištu.
I većina nas.

moji roditelji imaju relativno novu kucu u cacku,i uredno su isli u komunalno da `prijave` odnosenje smeca,i potpisu ugovor o tome...trazili su da im postave plasticnu kantu ili kako se to vec zove-blize kuci,komunalno to nije htelo,i moji uopste nisu u njihovoj evidenciji,i ne placaju odnosenje smeca.najblizi kontejner im je na oko 200m.
svaka opstina izgleda ima razlicit nacin rada.
znam zenu na tresnji,`avalski cvet`,taj deo pripada vozdovcu,ona mi se hvali da ni ona ni komsije ne dobijaju racune za odnosenje djubreta,i svi su vikendasi.

moji roditelji imaju relativno novu kucu u cacku,i uredno su isli u komunalno da `prijave` odnosenje smeca,i potpisu ugovor o tome...trazili su da im postave plasticnu kantu ili kako se to vec zove-blize kuci,komunalno to nije htelo,i moji uopste nisu u njihovoj evidenciji,i ne placaju odnosenje smeca.najblizi kontejner im je na oko 200m.
svaka opstina izgleda ima razlicit nacin rada.
znam zenu na tresnji,`avalski cvet`,taj deo pripada vozdovcu,ona mi se hvali da ni ona ni komsije ne dobijaju racune za odnosenje djubreta,i svi su vikendasi.

Grad je ovlastio opštine da lokalnim propisima uređuju komunalna pitanja,
legalizaciju, odnošenje smeća, ulično osvetljenje i dr.
Tu su ovi razbojnici pronašli mogućnost pljačke građana !
I to rade beskrupulozno.

Tu gde imam račun rečeno mi je da je naplaćeno po osnovu naloga sudskog izršitelja, koji ima ovlašćenja,
data od strane Suda.

nikako,ali bas, ne moze da mi bude jasno-kako banka bilo kome sme da otkriva podatke o klijentima (pretpostavljam da je sud slao upit sa tvojim podacima svim bankama dok su te nasli),i kako banka sme da skine novac sa tvog racuna a da te prethodno nije obavestila?zar ne postoji da je tajnost zagarantovana?

nikako,ali bas, ne moze da mi bude jasno-kako banka bilo kome sme da otkriva podatke o klijentima (pretpostavljam da je sud slao upit sa tvojim podacima svim bankama dok su te nasli),i kako banka sme da skine novac sa tvog racuna a da te prethodno nije obavestila?zar ne postoji da je tajnost zagarantovana?

Upravo to saznanje me izluđuje !
Odkud im pravo ?
Osim, ako nas ne tretiraju kao zamorčiće ?

Pazi se !
Budi maksimalno oprezna !

Mene su urnisali.
Iz 3 rate naplatili 37.500 din., a da nikakvu sudsku odluku nisam primio.
Niti obaveštenje, niti bilo šta.
data od strane Suda.
Ali, instrument žalbe, na koji imam zakonsko pravo, praktično je ukinuto.

Stupio sam u kontakt sa službom gradskog ombudsmana.
Rekli su mi da im se obratim pismeno, jer je u ovom slučaju prekršen zakon.
Od strane komunalnog i ovlašćenog lica za prinudnu naplatu.
Nije li to došlo vreme jurišnih prekih sudova ?

Od prekjuče, dana saznanja, okrenuo sam 300 telefona....
Neće im razbojnički poduhvat proći, tek tako, ovoga puta.
Sahraniće njih Bili, obećavam.....!

Само се ти држи градског омбудсмана, рекла сам ти.

Све мора написмено, да би они могли да реагују.

- - - - - - - - - -

Све зависи од града и његове одлуке.

Кад је моја мајка умрла, кућа је остала празна.

Нико ту није живео, па сам отишла у Комунално и предала писани захтев заједно са умрлицом и изјавом да ту нико не живи, како би ми обуставили рачуне.

И нису ми достављали, све док се ја опет нисам пријавила после 2 године.

И нису ми достављали, све док се ја опет нисам пријавила после 2 године.
a kod nas em niko ne boravi,niko nije tu ni prijavljen,a i mali kontejner udaljen 500m okruglo od nas.
vikendica postoji 30 godina,ali su se dosetili da naplacuju odnosenje smeca od septembra prosle godine,i to tako sto su taj kontejner postavili

Back