Odnos marginalizovanih grupa jednih prema drugima

Bljak, kome sad još nije jasno da ti jesi homoseksualac? takvo otvoreno deklarisanje i nudjenje, fuj...
images

Pratim diskusiju na temu koja po meni nije bez znacaja. Uvek je postojao i pistojace problem marginalizovanih grupa jer one u svakom srustvu postoje.
Ali meni tu nesto drugo nije jasno.:dontunderstand:
Gwydion valjda zna, ako zna zasto je postavio tu temu, po meni i on se nasao u njoj, u nekoj od navedenih marginalizovanih grupa. :hahaha:
Ali mu je cela kasnija diskusija bez veze sa temom, klasicno prepucavanje, ali na zalost nimalo ne odrazava ono sto bi on voleo da jeste, a to je tolerantan i obrazovan.
Nekad smo za takvu diskusiju imali izraz suplja konstruktivna a za diskutanta klasican papak[/B:evil:]
E, sad posto je Gwydion, obrazovan i tolerantan zapadnjak, mozda nezna sta je papak. U tom slucaju sam mu duzan objasnjenje, samo neka zatrazi i dobice ga.
Iako ne primam platu od ministarstava za skolovanje papaka, za njega cu uciniti izuzetak i pojasniti mu navedeni izraz.

Pratim diskusiju na temu koja po meni nije bez znacaja. Uvek je postojao i pistojace problem marginalizovanih grupa jer one u svakom srustvu postoje.
Ali meni tu nesto drugo nije jasno.:dontunderstand:
Gwydion valjda zna, ako zna zasto je postavio tu temu, po meni i on se nasao u njoj, u nekoj od navedenih marginalizovanih grupa. :hahaha:
Ali mu je cela kasnija diskusija bez veze sa temom, klasicno prepucavanje, ali na zalost nimalo ne odrazava ono sto bi on voleo da jeste, a to je tolerantan i obrazovan.
Nekad smo za takvu diskusiju imali izraz suplja konstruktivna a za diskutanta klasican papak[/B:evil:]
E, sad posto je Gwydion, obrazovan i tolerantan zapadnjak, mozda nezna sta je papak. U tom slucaju sam mu duzan objasnjenje, samo neka zatrazi i dobice ga.
Iako ne primam platu od ministarstava za skolovanje papaka, za njega cu uciniti izuzetak i pojasniti mu navedeni izraz.

Gde sam i kada ja rekao da sam obrazovan, kulturan ili nešto slično? A ovde se ponašam onako kako moram, da moderatori rade svoj posao i da ne sistematski ne udaljavaju sve one koji politički misle drugačije od njih, ja bih mogao da pišem nor malno. Ovako se branim od raznorazne šabanije po forumu koaj je zaštićena od strane moderacije, dok ja nisam, Zapravo ja samo čekad da mi polutan opet zavrne neki ban sasvim neosnovano.
A što se tiče marginalizovanih grupa u ovom momentu je najnepopularnije biti za autonomiju Vojvodine. Dakle nema trenutno marginalizovanije grupe u Srbiji od toga. Činjenica da sam ja hrabar da istupim sa te pozicije samo govori nešto drugo, a nikako da sam tolerantan, obrazovan, fuj fuj daleko bilo, ili ne daj bože kulturan.

Bljak, kome sad još nije jasno da ti jesi homoseksualac? takvo otvoreno deklarisanje i nudjenje, fuj...
Ocito ti inteligencija nije jaca strana.:hahaha:
Covek ti lepo reko: jes' ja sam slatka bombona, os da probas malo.
Nije valjda da neznas u tim godinama da se bombone sisaju.
I covek ti lepo ponudio da malo posisas slatku bombonu, odnosno jedan njen specifican deo. I sta je tu sad tako tesko zaa shvatiti.:dontunderstand:
Hebote, opet ti nesto objasnjavam, a lepo sam ti napisao da neprimam platu od ministarstva za skolovanje papaka i njima bliskih nivoa inteligencije. :hahaha:

Gde sam i kada ja rekao da sam obrazovan, kulturan ili nešto slično? A ovde se ponašam onako kako moram, da moderatori rade svoj posao i da ne sistematski ne udaljavaju sve one koji politički misle drugačije od njih, ja bih mogao da pišem nor malno. Ovako se branim od raznorazne šabanije po forumu koaj je zaštićena od strane moderacije, dok ja nisam, Zapravo ja samo čekad da mi polutan opet zavrne neki ban sasvim neosnovano.
A što se tiče marginalizovanih grupa u ovom momentu je najnepopularnije biti za autonomiju Vojvodine. Dakle nema trenutno marginalizovanije grupe u Srbiji od toga. Činjenica da sam ja hrabar da istupim sa te pozicije samo govori nešto drugo, a nikako da sam tolerantan, obrazovan, fuj fuj daleko bilo, ili ne daj bože kulturan.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Ocito ti inteligencija nije jaca strana.:hahaha:
Covek ti lepo reko: jes' ja sam slatka bombona, os da probas malo.
Nije valjda da neznas u tim godinama da se bombone sisaju.
I covek ti lepo ponudio da malo posisas slatku bombonu, odnosno jedan njen specifican deo. I sta je tu sad tako tesko zaa shvatiti.:dontunderstand:
Hebote, opet ti nesto objasnjavam, a lepo sam ti napisao da neprimam platu od ministarstva za skolovanje papaka i njima bliskih nivoa inteligencije. :hahaha:

Ako nisi primetio te bombone na slici su roza i u obliku su ******. Dakle čak i najprostije asocijacije na to ukazuju, da ne idemo sad u to kakve potisnute gej ikonootacije nose neki filmski likovi, recimo Batman, onda onaj Vin Dizel, ako se tako zove, pa onda naročito Morfeus iz Matriksa. Neko takvog obrazovanja bi trebalo da se dobro razume u to, ili j sad moram da te upućujem na studije samo tome posvećene? Dalje, i kad neko nekomeponudi da mu "sisa bombonu", to kao nije gej? Homoseksualni čin je ono što rade dva muškarca, sad da l ijedan drugom radi ovo ili ono u to već ne ulazi, Ali oralni seksualni čin je seksualni čin, a seksualni lčin iumedju dva muškaca je homoseksualni čin. O tako obrazovani, šta tebi tu još nije jasno? Ili si ovde uleteo da ga smuvaš? Samo napred, bar bi on prestao da mene spopada.

Na osnovu ovog tvog posta vidim da znas i mozes da diskutujes i ozbiljno, sto mi je drago, pa hajd da i ja budem malo ozbiljniji.
Tacno da nikad nisi rekao da si obrazovan i kulturan, ali postoji nesto sto se zove dedukcija,oli ti logicno zakljucivanje na osnovu iznetih cinjenica, pa na osnovu tvojih postova se nedvosmisleno moze izvuci takav zakljucak, iako ti mozda ne mislis tako.
To sto se zalis na mudoratore, nije nista novo ni meni. I mene su nekoliko puta udaljavali sa foruma kad na duze kad na krace vreme, a o negativnim bodovima da ti i ne pricam. Ali ja nemislim da su to radili jel imaju nesto licni protiv mene. Nekoliko puta sam sa njima bio u ozbiljnoj diskusiji povodom toga i osim jednom, kada ja i dalje mislim da modreator nije u pravu, a on misli da jeste, ljudi mi lepo objasnili gde sam gresio i zasto sam bio banovan.
Toliko o tom nadam se da si shvatio da ja iako sam vise puta bio banovan ne mislim da su me banovali iz licnih razloga ili sto im se nije svidela moja diskusija nego zato sto sam prekrsio neka pravila foruma koja vaze za sve, istina nekad vise nekad manje. Ali razlog za to je, sto mi napisa mudorator, jer kada bi se striktno pridrzavali pravila foruma posle svaka dva tri posta bi mogli da gase temu i nema foruma. Forum je zamisljen kao neobavezno druzenje i diskusija na pojedine teme, kao kad se recimo sastane jedno sareno drustvo u kafani pa diskutuju o necem. I tamo oma i nipodastavajuce diskusije, i uvredljive, cesto se bude i na "Piska ti materina" bogami se nekad i pobiju. E, sad da se koliko toliko zadrzi neki nivo krste, mudoratori bas kad neko skroz pretera, reaguju, pa ponekog posalju na hladjenje glave.
A sad ono sto je po meni u citavoj tvojoj postavci najbitnije.
Prvo, postavio si odnos dve marginalizovane grupe. Na zalost cinjenica je da su i homoseksualci i Muslimani-Bosnjaci u nasem drustvu marginalizovani. Do koje mere, za to su oni pozvani da kazu.
Ja kao srbin heteroseksualac ne osecam nikakvu diskriminaciju u Srbiji, ali je osecam kad dodjem Bosnu u Sarajevo u kome sam ziveo dao rata.
A da bi se shvatila reakcija novinara koji je po nacionalnosti Musliman-Bosnjak, a po religiji musliman-islamljanin treba znati da Islam kao religija zabranjuje i negira homoseksualizam kao pojavu. U nekim Islamskim zemljama je za to previdjena smrtna kazna.
Ako hocemo da ne marginalizujemo, odnosno da manje marginalizujemo Muslimana-Bosnjaka, moramo postovati njegovu religiju koja mu brani da sa homnoseksualcima ima bilokakve veze, a pogotovu ne na javnoj tribini.
I covek je to lepo rekao. Bio sam jednom na jednoj tribini sa pripadnikom druge grupe, ali to nije snimala televizija. Ovaj skup ce snimati televizija, snimak ce videti moji sunarodnjaci, ja zbog toga mogu imati velikih problema i zato na to ne pristajem.
I to se mora postovati, ako necemo da tog coveka potpuno diskreditujemo u ocima njegovih sunarodnjaka koji su vernici.
I nenteba da neko shvati da je taj covek primitivan, zatucan ili nesto slicno
Taj covek je vernik koji postuje svoju religiju
A sto se tvoje price o autonomiji Vojvodine tice, verujem da si u pravu za jedan, hocu da verujem manji deo Srpske javnosti.
Ali najvise problema oko autonomije Vojvodine vam je napravio njen najveci zagovornik Nenad Canak.
Nemoj zaboraviti da je on pre dosta godina stamnpao vojvodjanski pasos i da zato nije bio procesuiran iako je bilo vise nego dovoljno pravnih osnova.
E sad kada posle toliko godina od toga on ponovo pocinje da gura pricu o autonomiji Vojvodine na nacin na koji to radi normalno je da ce celokupna srbijanska javnost to shvatiti kao prvi korak ka otcepljenju, tim pre sto je to istina, jel to gura zapad
I sad, u vreme kad je Kosovo privremeno oteto na nacin na koji je oteto za ocekivati je da celokupna srbijanska javnost koja Srbiju vidi kao jedinstvenu celinu Vojvodine, Centralne Srbije i Kosova ce reagovati. I bilo je za ocekivati da reaguje jos ostrije, prema zagovornicima takvih ideja.
U drustvu u kome se ja krecem, a po mom misljenju su to uglavnom nacionalno orjentisani, poneki i radikalno, uglavnom niko nema nista protiv da se Srbiaj konstituise kao drzava sa tri autonomne celine, samo se diskusije vode o stepenu autonomnosti.
E sad, po onome sto izlazi u javnost u vezi sa autonomjom Vojvodine, ta autonomija ima puno vise elemenata drzavnosti nego sustinske autonomije koja se zagovara.
E ako se ide na otcepljenje Vojvodine tiho ispod zita, normalno je da ce biti reakcije i zucnije i burnije nego do sada.
Zato, da se spreci tako nesto, ako se vec zeli nezavisnost Vojvodine, prvo treba videti ima li u ustavu Srbije mogucnosti za tako nesto, pa ako ima raspisati referendum, ali samo na teritoriji Vojvodine pa neka narod Vojvodine kaze sta onmisli o tome. I onda to svako mora postovati. A ovako provlacenje otcepljenja Vojvodine kao neke "autonomije" bojim se da samo moze dovesti do krvoprolica i velkog zla.
Nadam se da tebe i ostale forumase nisam previse smorio sa ovim tekstom. Mogao sam da ti ga napisem i na pp, ali sam namerno napisao da svi forumasi procitaju, jer je po meni tema ozbiljna i njie za prepucavanje, a jos manje da se jedan covek osudjuje zbog toga sto postuje postulate svoje religije.

Back