Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Zna se po zakonu koliko radnih dana placenog odmora sleduje radnicima i da je normalno raadno vreme 40 sati nedeljno. Ali to je zakon koji mnogi ne postuju.
Nisi baš precizirala, ali na osnovu ovoga bih rekla da nije po zakonu. Nakon odmora koji ti sleduje, ne mora da se ostane, štaviše, ukoliko ne iskoristiš taj odmor, dužan je novčanu naknadu.
Malo se to bolje rapitaj oko toga /svakako ne ovde/. Cisto da se sutra ne bi cesala gde te ne svrbi. Zna se koliki je zakonski minimum broja dana godisnjeg odmora, pod kojim uslovima se koristi/ne koristi, kako se, kada i koliko placa.
Nisam siguran ali ima logike jer radni odnos prestaje sa poslednjim radnim danom. Ako si otisla na odmor na primer 1.jula i ne vratis se posle odmora na posao, radni odnos se zakljucuje sa prvim julom i poslodavac nije duzan da ti plati odmor.
Ja radim napolju...kod nas je praksa da regres dobijemo uz majsku platu..e sad ja na odmor idem od kraj jula go kraja avgusta i ne dobijem ni dinar od tih para za odmor.
Tek krajem novembra mi to isplati u vidu neke akontacije.Jednom sam pitao zasto mi to ne isplati kad krecem na odmor,jer tada i trebam najvise para,ali mi je uljudno odgovoreno da je to slobadan izbor firme kad ti plate odmor...mislim da je to svuda prisutno,msm takvo razmisljanje poslodavca.