- Poruka
- 6.173
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sa čim ona ima veze? sa ljudskim nagonom, sa egom, sa karakterom?
zašto je jedno od najjačih osećanja potreba za odmazdom i osvetom? oko za oko, zub za zub
svakome je prva misao da uzvrati na isti način na povredu koju mu drugi napravi
čak i gore i sa nasladom
zašto je jedno od najjačih osećanja potreba za odmazdom i osvetom? oko za oko, zub za zub
čak i gore i sa nasladom
čak i gore i sa nasladom
Што је човек сигурнији у себе, то ће бити мање потребе за одмаздом и осветом.
Ne znam baš kolko ovde jedno ima veze s drugim, i obrnuto; ali vuče mi na onu otrcanu o okretanju drugog obraza, i (onu) patetičnu o nespuštanju na koječiji nivo.
Što je samo kiselo grožđe, zapravo.
Kakve veze imaju sigurnost u sebe i osveta? Da li čovek siguran u sebe, možda, zna kako se obraz uvek okreće; ili - možda - samo siguran u sebe čovek može da zna kako je osveta spuštanje na skotski nivo?
Da li je siguran u sebe čovek obavezno vernik i/ili filoSof i/ili diplomata?
Ili slabić?
Naprosto obožavam to, što rekoše iznad, "izdizanje nad situacijom." Kao, budi bolji čovek. Kao, ono.
Kao kad sit govori gladnom. Kao kad te mudro savetuju u vezi nečega što nikada za veka nisu iskusili na svojoj koži; po pitanju situacije u kojoj nikad nisu bili; o nečemu o čemu nemaju pojma kako bi sami reagovali - kad bi im se, nešto, zalomilo. Isto. "Ja bi njega ostavila da me vara". "Da je to moj šef, ja bi mu rekao sve što ga spada." "Da je to moje dete, ja bi to ovako uradio."
Niko te ne vara (možda ne trenutno), to nije tvoj šef ni tvoje dete. Činjenju je jedini reper osoba koja je u njemu.
Kako iko može da zna da li bi se, ili ne, u nekoj određenoj situaciji izdigao iznad nje, ili svetio? I čak i da je u pitanju slična situacija, ili ista; ljudi su različiti. Nikad nije isto za svakoga.
Ja sam stoprocentno ubeđena da za svakog čoveka na planeti postoji situacija u kojoj ne bi okrenuo obraz, već bi se naplatio ako samo ikako može. Po mogućstvu i s kamatom.
Ubeđena sam, takođe, da su mnogi među njima (nama?) ljudi veoma sigurni u sebe. I dobri. I pristojni. I miševi. I slabići.
Nema svetaca, ima samo ljudi. Ko god misli drukče, laže sebe i laže druge.
Ok.
Ja nikad nisam pravila razliku između osvete i odmazde.
S druge strane, ne mislim da u životu ne postoji satisfakcija za velike gubitke.
Da, da se uzdignu nad situacijom.