Odmah hoću sladoled..

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Od toga možeš da probaš da umutiš žumanca, što možeš penastije, dodaš dobro umućen šam od belanca. Šećer karamelizuješ, dodaš mleko i dobiješ tečni karamel. Ubaciš ga u umućena žumanca i kašikom dodaš šam, polako promešaš. Zamrzneš.
Zamrznuto preliješ likerom i okolo voće.
Hvala ti. Ovo zvuči super. Sledeći put ću tako napraviti.

Sad sam napravila po ovom receptu, jer je neizdrž bio takav da ni
pet minuta nisam mogla da sačekam.. :lol:
https://www.krstarica.com/kuvar/deserti/sladoledi/starinski-sladoled/
samo sam kakao dodala, a posle mogu da prelijem likerom..

Znači može i bez kuvanja na pari? Karamel dodaš kad se prohladi?

a prodavnica mi je najbliža na 2,5km peške.. po ovoj vrućini ni za lek ne bih otišla..

Dakle. Imam mleko, jaja, kakao, šećer, voće, liker od višnje...

Dajte neki recept da valja. :ceka:
Ubaci banane u zamrzivač, ali ih prvo oguli prije nego ih staviš na hladno (jer u protivnom pocrnu). To ti je dobra baza za sladoled.
Dalje je na tebi da se igraš s okusima: dodaj šumsko voće, pojedinačne vrste smrznutog voća, orašaste plodove ili što god ti se svidi.

Ako imaš Nutribullet, možeš napraviti zdrave proteinske kuglice. U posudu za blendanje ubaci orašaste plodove po izboru – ja volim kombinirati bademe, indijske oraščiće, orahe i lješnjake, od svega po šaku ili dvije. Dodaj lanene i suncokretove sjemenke, a obavezno i datulje kao prirodnu zamjenu
Možeš dodati i grožđice, suhe brusnice ili što god ti se sviđa. Blendaj dok ne dobiješ finu teksturu, i polako dodavaj vodu ili mlijeko, ali nemoj se zeznut, čitaj zajb*... kao ja svaki put pa pretjeram, onda ajmo opet dodaj orašaste plodove i tako u krug. Ugl. pazi na teksturu.

Oblikuj kuglice, uvaljaj ih u Plazma keks, kokos ili što voliš, dodaj rum ili kakao po želji. Nakon hlađenja u frižideru, spremi ih u zamrzivač za dugotrajno uživanje... i onda kad si gotova sa svime, vidjet ćeš koliko imaš toga za oprati i onda ćeš se pitati što je meni sve to trebalo u životu.

Probaj :-).

Back