Sladoled sa visnjama

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
124.958
Juce sam ga pravio po ovom receptu

300gr visanja
200gr slaga iz kesice
100gr secera
300ml jogurta
300ml mleka

napravi se slag iz kesice sa mlekom i onda se u umucen slag ubace visnje, secer i jogurt i to se sve izmesa, stim sto ja ubacim samo pola visanja jer ostatk ostavim da na kraju umesam da budu cele kad se jedu :D

i super je.

da li neko ima neki jos bolji recept za sladoled od visanja?

u principu na ovaj nacin moze bilo koje voce (jagode, kajsije, borovnice itd itd...)

Изгњечим малине, количина по жељи.
Умутим шлаг 'кравица' (никакве кесице и биљне павлаке).
Спојим воће и шлаг мутећи миксером.
Додајем кашику две кондензованог заслађеног млека и још пар замаха миксером и то је то.
Стави се у замрзивач и једе се пре него што се сладолед претвори у камен, што ми је неприхватљиво.

Не штедим на квалитету. Или како треба или ништа. Уосталом и није хиљадарка. Шака две малина плус кравица, то није ни 500 динара.
kako ne stedis na kvalitetu, od sake malina nemas ukus, brate meni je i 300gr visanja bilo malo, sledeci put stavljam 400
treba da se oseti
a kravica od pola litre je oko 300din
a maline su ti preko 2.000 kilogram sto znaci da ti za 300 gr treba bar 600 din da imas koliko toliko da osetis sta jedes.

kako ne stedis na kvalitetu, od sake malina nemas ukus, brate meni je i 300gr visanja bilo malo, sledeci put stavljam 400
treba da se oseti
a kravica od pola litre je oko 300din
a maline su ti preko 2.000 kilogram sto znaci da ti za 300 gr treba bar 600 din da imas koliko toliko da osetis sta jedes.

Нема кравице од пола литре. Само 1/4.
Правим малу количину која се поједе одмах, значи шака малина, једна кравица и пар кашика кондензованог заслађеног млека.
Не желим да после сладолед разбијам чекићем.
Малине купујем у сезони када су далеко јефтиније. Где нађе ту цену јбт.

Нема кравице од пола литре. Само 1/4.
Правим малу количину која се поједе одмах, значи шака малина, једна кравица и пар кашика кондензованог заслађеног млека.
Не желим да после сладолед разбијам чекићем.
megle ima od pola litre :tongue2:
ispada da ja vise kupujem te stvari kojima se ti hvalis da koristis :D
ali ajde..kravica od 1/4 je oko 200 din.

ok ako volis da se zezas.. ja pravim vecu kolicinu da imam i danas da jedem a verovatno i sutra :D
za tu kolicinu se ne bih ni zezao nego bih otisao na ulicu i uzeo neki king, dodjes isto sto se tice novca a ne moras posle da peres silno posudje :D

Ја домаћи сладолед правим овако:
- 200 мл слатке павлаке
- мала чаша киселе павлаке
- 4 свежа јајета (посебно умућена беланца)
- шећер по жељи

То је основа. Укуси немају граница ако машта ради. Ми највише волимо да додамо печене, млевене лешнике, али ја обожавам и да ставим суво грожђе натопљено у руму.

Не, не бојим се пресних јаја- не давите ме с тим.

300gr visanja
200gr slaga iz kesice
100gr secera
300ml jogurta
300ml mleka

napravi se slag iz kesice sa mlekom i onda se u umucen slag ubace visnje, secer i jogurt i to se sve izmesa, stim sto ja ubacim samo pola visanja jer ostatk ostavim da na kraju umesam da budu cele kad se jedu :D

i super je.

u principu na ovaj nacin moze bilo koje voce (jagode, kajsije, borovnice itd itd...)
NIsam nikada pravila domaći sladoled, al ovaj ću da probam. Jer višnje obožavam. 😊

300gr visanja
200gr slaga iz kesice
100gr secera
300ml jogurta
300ml mleka

i super je.

Uuuu,obozavam visnje i inace,ovo cu da probam definitivno😋✅

IMG_20240816_192336.jpg

Sa malinama.

Ви то што правите ми изгледа као крема а не сладолед. Не компликујем већ у Колосусов Нутри Микс апарат убацим сезонско воће и немасни јогурт са малчице шећера и тако направим укусан и густ воћни јогурт а све лепо прохлађено и удри. Ове године сам из своје баште имао домаће јагоде и купине тако да сам се предозирао витаминима. :D

300gr visanja
200gr slaga iz kesice
100gr secera
300ml jogurta
300ml mleka

i super je.

Jaoo zaboravila sam na ovo!

Idem da pravim!

Back