Одлуке

Колико се ослањате на партнера када су важне одлуке у питању?
(Па добро, нека буду и ситнице... Летовање, кречење, куповина намештаја, одабир школе за дете...)
Да ли је потребно да вас вољена особа подстиче на нешто или одлуке доносите сами, без саветовања, па само издате саопштење за јавност. :lol:
И да ли сте можда ви та/тај који подстиче, гура, вуче напред?
Или можда кочите...

Tip sam osobe koja prica naglas i sklona sam preispitivanjima. Obicno donesem odluku, pa dok ne povucem potez, preispitujem se. :lol: Savetujem se kad su krupne stvari u pitanju. Sto se tice letovanja, krecenja i kupovine namestaja, to je moja oblast, tu ja suvereno vladam i apsolutno isterujem sta ja odlucim. :lol:

(Па добро, нека буду и ситнице... Летовање, кречење, куповина намештаја, одабир школе за дете...)
Да ли је потребно да вас вољена особа подстиче на нешто или одлуке доносите сами, без саветовања, па само издате саопштење за јавност. :lol:
Или можда кочите...

А ево и мене: Саопштавам тек кад сам донела одлуку, мада та одлука не мора да буде коначна. :manikir:

Ovo je za dom i porodicu... :roll:

Или можда кочите...

А ево и мене: Саопштавам тек кад сам донела одлуку, мада та одлука не мора да буде коначна. :manikir:

1. Nemam partnera :rumenko:
2. I dok sam imala, nismo baš živeli zajedno, jesmo provodili i nekoliko nedelja zajedno na jednom mestu ali nismo baš kao živeli zajedno (znači, krečenje, tapete, zavese i ostali nameštaji otpadaju, meni to još nešto ni nije nikad bilo bitno, ni moje a ni njegovo, ja mogu živeti u vreći za spavanje..)
3. Decu nismo imali, srećom ili nesrećom, opet ne znam.. ali ni tu eto nije bilo nikakvih pitanja
4. Da, bitno mi je da me voljena osoba podstiče u donošenju nekih odluka... odluke koje se odnose na oboje sam uvek volela da donosimo zajednički... a odluke koje su vezane samo sa mojim životom sam uvek volela sa njim da sagledam iz raznih perspektiva..
Nažalost, retko sam nailazila na razumevanje, ali dobro, to ni nije tema sada..
I jesam, ja sam bila ta koja vuče stalno i onda je taj kanap valjda negde puk'o i eto... mada se možda to moglo i ranije dogoditi.. da sam ranije uvidela... bzvz.. mada, ishod je isti, možda bih uštedela samo malo vremena sebi.. :)

Ista prica. Odluke koje se ticu oboje, donosim zajedno s devojkom. Ne zelim nista da joj namecem, niti da pristajem na stvari koje ne zelim. OK je da cujem misljenje o odlukama koje se ticu samo mene, ali tu je moja rec konacna.

Или можда кочите...

ma samo neka gleda da se ne svadjamo oko gluposti niti da me smara tricama i kuchinama a nek radi sta joj volja. Kad bi se oko neceg dogovarali iz fazona letovanje zimovanje samo bi rekao sta ne dolazi u obzir ostalo je ok :lol:

ne volim satro planiranja gde je ona sve isplanirala a kao pita me fol
niti previse volim da pitam ili se tu nesto dogovaram oko stvari koje su mi jasne i koje sam odlucio da pravim ili ne

ne volim da budem teatralan da tu kao nesto odlucujem istini za volju ne volim ni da planiram stvari jer nikad nije kao sto se planira zato volim da reagujem na situacije i sto manje price tj. akcija

Или можда кочите...

Ako ga doživljavam kao partnera onda se tako prema njemu i ponašam. I nema tu sitnice ili ne-sitnice. Ima samo odluka sa teže i lakše ispravljivim posljedicama. Ali svaka ima svoju težinu. Meni kupovina namještaja nije sitnica jer će i on biti okružen tim namještajem i bojom zidova i treba da je i njemu tu prijatno kao i meni. Od rasprave/konzultacije/savjetovanja/dogovora odustajem samo nakon dogovora da se odluka o nečemu prepušta meni.
I nije mi jasno ovo vezano za podstrek :dontunderstand: Ne želim pored sebe onoga koga treba vući i gurati niti onoga koji će me kočiti (ne, nikako).
A nadasve ne želim da ima potrebe za previše riječi (iako sam sklona beskrajnoj priči.... ali neke druge vrste ;)).

Back