Одлука Владе да породиље неће добити 100 одсто плате изазваће пад наталитета у Србији

odrase nam kozu sa ledja a ovamo nema para za one koji su najvazniji - za trudnice i decu.

zenama na porodiljskom ce dati 100% plate, , trudnica ce dobijati 100%, a 65% ako ode na odrzavanje trudnoce, sto se desava ako zena ima nekih problema u toku trudnoce i obicno to traje kratak period pred sam porodjaj.(sto je bilo i ranije). i naravno da to treba da promene, ali nisu nista smanjili sad.

zenama na porodiljskom ce dati 100% plate, , trudnica ce dobijati 100%, a 65% ako ode na odrzavanje trudnoce, sto se desava ako zena ima nekih problema u toku trudnoce i obicno to traje kratak period pred sam porodjaj.(sto je bilo i ranije). i naravno da to treba da promene, ali nisu nista smanjili sad.

Kako ce dati, jel si cula sta su rekli? A dodaci za decu? Nema,otislo na povecanje budzeta vladi

Kako ce dati, jel si cula sta su rekli? A dodaci za decu? Nema,otislo na povecanje budzeta vladi

slusala sam onu Lakicevicku sta je juce rekla na B92, a da li ce tako da bude ne znam. i pricala sam o trudnicama a za decu nisam znala. ja to ne podrzavam, nebitno sto sam glasala za njih.

slusala sam onu Lakicevicku sta je juce rekla na B92, a da li ce tako da bude ne znam. i pricala sam o trudnicama a za decu nisam znala. ja to ne podrzavam, nebitno sto sam glasala za njih.

Daj Boze, ali tesko. Ti dodaci su ipak porodicama i deci pruzala koliko toliko bolje uslove

Bebac.com kritikuje Vladu
decembar 2008
Beograd -- Roditeljski portal Bebac uputio je protestno pismo Vladi i Ministarstvu za rad i socijalna politiku jer u budžetu za 2009. nema novca za trudnice i decu.

U saopštenju se navodi da se ovom odlukom direktno utiče na egzistenciju i roditelja i dece i da će se Srbija suočiti sa padom natalita. Neobezbeđivanjem dovoljno novca za trudnice i decu biće uskraćeni svi koji primaju porodiljske i roditeljske naknade, kao i dečiji dodatak.

Bebac.com podseća na obećanje vlasti iz Strategije za podsticaj rađanja.

Apelujemo da najhitnije pronađete način i obezbedite neophodan novac trudnicama i roditeljima, jer ulaganje u decu i potomstvo morate posmatrati kao investiciju, a ne kao trošak, zaključuje se u saopštenju.

Back