Odlucio sam idem kod psihologa jer nisam normalan

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.396
Nemam strah da udjem u prostoriju gde ima vise ljudi . ALI recimo kad sam na predavanju i profesor(ili neki autoritet ) nesto pita i ja to znam da odgovorim , dobijem napad panike i zacrvenim se, moram da bezim negde . Nisam motivisan da ucim i napredujem ako ne mogu da se isticem, a ta panika me sputava. Jednostavno zelim da budem dobar, medju najboljima. U osnovnoj sam bio djak generacije i jedan od najboljih matematicara u generaciji u Srbiji(kao stipendija za mlade talente ). Moj otac(, inace alkoholicar i manijak ( sad se popravio ) ) i moja jadna majka ( udala se neduzna za kretena sa 18 g koji ju je tukao svaki put kad dodje pijan kuci) nisu vrsili nekakav preteran pritisak na mene u osnovnoj . Zivio sam sa majkom najvece vreme odvojen od oca jer je otac srecom bio terenski radnik. Medjutim onda je dosla gimnazija gde sam 1 na polugodistu iz engleskog . Taj jebeni kec je probudio nesigurnost u meni , svatio sam da nisam sveznajuci i izgubio sam samopouzanje u sebe . Meni nije nikad bio problem nauciti za 2 , ali to nije deo mene. Ja stvari ili znam dobro ili nemam pojma , tako da su moje ocene ili poklonjena dva ili dobra petica . Znam da ocena nije merilo znanja . Moji roditelji vise kao da su poceli da me se stide. Pa ne ucim ja za njih , ovo je moj zivot, ali dzaba , vrsili su pritisak non stop na mene . Taj pritisak bio je izvor mojih frustacija koji su rezulirali sa svakodnevom svadjom sa mojom majkom . To me je zaista iscrpljivao. Tako da sam u skoli postajao jos losiji, a oni jos gori . Zeleo sam negde da pobegnem , ali mlad si nisi finasijski zavistan , mislim da se nisam unistavao sa sportom ( 4 -5sata dnevno ) da bi psihicki bas pukao ili se obesio , ali nekako sport izbaci svu agresivnost iz tebe.U 4 godini serednje opao je pritisak od moga oca , jer je imao nesrecu pa sam ja morao da radim leti , pa je video sposoban mali , pa vise nije **** . I keva je nasla prvog svalera , tako da se i ona usrecila. U medjuvremenu socijalna fobija je ojacala tako da vise nisam bio u mogucnosti da idem u skolu ili kad sam isao isao sam pod prinudom .Tako da je to bilo negde preko 200 izostanaka po semestru . Sa drustvom sam isao samo na kosarku , veoma retko sam izlazio, jer pekla me neka savest , los si , a hoces da se provodis .U medjuvremenu sa se borio sa autoritetima , koji su imali sve manje uticaja na mene . Tako da profanima samo sto nisam govorio , moze da mi ga pusite , pokazivao sam nula respeka za njih . I tako patio sam se 4 godine sa svojim roditeljima , skroz utonuo u depresiju bez nade u bolje sutra , samo sa zeljom da odem od kuce. Tako sam pakleno zeleo da bude sam , bez ikoga oko mene , ja i priroda. . Iako nije bilo pritiska , taj strah da se suocim sa masom i sa skolom ,koja je izvor negativnih emocija me je sputavalo da nesto znacajnije radim . Onda sam pukim slucajem zavrsio u Nemackoj, Danke Deutschland , zivela sloboda( nisam bio vec 3 godine kod kuce niti planiram) . Polozio sam nemacki dosta brzo , jer bio sam motivisan , a i glavonja sam. Cak sam i imao prve devojke u zivotu . Medjutim onda faks, od same pomisli da moram da idem medju masu gde sedi autoritet dobijem paniku . Nevidjeno sam los student i mrzim sebe zbog toga( ali nemam ni motiva ni volje da ucim) . Vreme predvodim alkoholisicu se i na rostiljanju , bez ikakvog cilja i volje .za jedan ispit od koga mi je zavisio nastavak studia odvojio sam dve nedelje . Citave te dve nedelje sam proveo na kompu u vrlo jadnom psihockom stanju. Iako sam bio 0% spreman nisam imao snage da otvorim knjigu . Slucajno sam sreo jednog poznanika , koji je seo taj dan i radio sa mnom , tako da sam ja to s mukom polozio. Ne znam sto ranije nisam odlucio da posetim psihologa. Verovatno sam imao strah da me ne proglase ludim i posalju u ludaru. Znao sam jednog coveka u Srbiji koji je zavrsio u ludnici jer je imao emocionalnih problema , a onda je proslo dosta dok je dokazao da je normalan . Ali posto je moja sestra ima jos gore siptome i napade panike( ide na razgovore sa psihologom i pije neke lekove ) mozda ne zavrsim u ludari. Ako zavrsim verovatno cu onda redovno pisati na politici :mrgreen:

Nisam siguran da je ovo za temu , ali malo da olaksam dusu :mrgreen:

Vidis ja sam imao isti problem sa ucenjem kao i ti pa iz finansiskih razloga bio sam primoran da upisem taj neki fax menadzment jer je to u mom kraju i kao mojima je lakse da me finansiraju...
Ali fax je opet cista ekonomija buvanje napamet i jos par nekoliko predmeta koja nisam mogo nikako da podnesem jer sam jos iz srednje zamrzeo ekonomiju i kasno video da sam ustvari umetnicka dusa a to nikako ne ide uz ekonomiju...Tako ti ja upisah taj fax i te godine oba moja roditelja su imala poso i neka mala primanja da nekako mogu da se skolujem a moj brat je zavrsavao zastitu zivotne sredine pa i uz mene i njemu su morali da placaju stan i skolarinu...

Godinu dana ja studiram i nista katastrofa, bacene pare mojih roditelja moj otac je morao da napusti firmu na vreme jer se taj sektor zatvorio uze otpremninu sve potrosili da uvedemo grejanjei samo je keva ostalada radi, dok moj otac cack neka veoma sitna primanja u kosarkaskom klubu kao sekretar i delegat...

Lepo ja razmislim i odustanem od faxa i moji su to prihvatili vrlo lako kao da sam im reko lepo vreme jer su znali da sa ovim njihovim platama kad bih ja nastavio da studiram da nam preti bankrot...Ubrzo je i brat stepenovao fakultet ostala mu 4 ispita da bude diplomirani inzinjer zastite zivotne sredine a ovako je inzinjer samo i evo ga posle 2 godine konacno resio da zavrsi to bar neko da ima fakultet iz ove porodice...

Sad da upisem nesto opet nema sanse nemam volju za ucenje pa da moz me ubijes...
Uhvatim zakacim neki sezonski poso cisto da kupim sebi nesto i pomognem ojima da kupe drva ali nikako da nadjem vec 3 ipo godine neki pravi poso gde moze da mi ide radni staz...Sad sam puko zanje3 nedelje bio sam nesto bolestan i zbog toga i sam propustio jednu sansu i nerviram se ne zelim ni da razmisljam o tome pa cak i da se cujem i pricam s tog druga sto je sad dobio taj posao za koji je on cuo i predlozio mene tamo a ja zbog temperature viusa nisam mogo da odem na taj probni rad negde i posle nista od toga...Imam i druge probleme, neke probleme u drustvu, probleme sa sredinom koja je pokvarena i podmukla do bola, pocinjem da mrzim ljude oko sebe zbog tog njihovog loseg ponasanja prema meni i prema drugima...Da ima jedan veoma mali krug ljudi kji nikad necu mozci da mrzim i srecan sam zbog toga...Zbog toga zelim da negde odem da promenim sredinu ali to je nemoguce iz ove trenutne pozicije i plasim se da cu celog zivota da provedem tu gde jesam i gledam to neko bolesno podmuklo pokvareno drustvo neke likove i likuse...

Tako da za tvoju utehu tvoj problem kad ja pogledam uopste ga nema, ako tamo gore radis imas platu fax ti ne ide pokusaj sudiraj duze vreme ako mozes da placas studije a ako ne onda batali i uzivaj...Tvoja recenica da nisi normalan nije tacna kad procitah ovo ti si najnormalnija osoba ja na tvom mestu ne bih ni pomislio na psihologa ali ajde nije ni to nenormalno ali ovde u srbiji na zalost jeste jer kad cuju da ides kod psihologa ljudi bi poceli da te izbegavaju i gledaju ko cudaka a i trebas da im placas a i uz to nasi psiholozi su toliko dobri da im je najlakse da te nkljukaju lekovima ili posalju u ludnicu i to zdravog i normalnog...
U drugim zemljama je to normalna pojava ici kod psiologa...

Najveci moj problem mi je to sto tapkam u mesto ni napred ni nazad e kad bih iz toga mogao da se izvucem iz te pozicije onda bi konacno bio srecan, kad vidis da se nesto desava oko tebe, dok vidim svetlo na kraju tunela imam snage sve da izdrzim ali kad ga nema ide to tesko valjda cu da ugledam to svetlo nekad...

Za tebe preporucujem samo opusteno znaj da ima mnogo gore situacije od tvoje pa i ti ljudi se ne nerviraju i ne misle tako lose o sebi da nisu normalni itd...
Pozz i samo napred...

Poslednja izmena:
Nemam strah da udjem u prostoriju gde ima vise ljudi . ALI recimo kad sam na predavanju i profesor(ili neki autoritet ) nesto pita i ja to znam da odgovorim , dobijem napad panike i zacrvenim se, moram da bezim negde . Nisam motivisan da ucim i napredujem ako ne mogu da se isticem, a ta panika me sputava. Jednostavno zelim da budem dobar, medju najboljima. U osnovnoj sam bio djak generacije i jedan od najboljih matematicara u generaciji u Srbiji(kao stipendija za mlade talente ). Moj otac(, inace alkoholicar i manijak ( sad se popravio ) ) i moja jadna majka ( udala se neduzna za kretena sa 18 g koji ju je tukao svaki put kad dodje pijan kuci) nisu vrsili nekakav preteran pritisak na mene u osnovnoj . Zivio sam sa majkom najvece vreme odvojen od oca jer je otac srecom bio terenski radnik. Medjutim onda je dosla gimnazija gde sam 1 na polugodistu iz engleskog . Taj jebeni kec je probudio nesigurnost u meni , svatio sam da nisam sveznajuci i izgubio sam samopouzanje u sebe . Meni nije nikad bio problem nauciti za 2 , ali to nije deo mene. Ja stvari ili znam dobro ili nemam pojma , tako da su moje ocene ili poklonjena dva ili dobra petica . Znam da ocena nije merilo znanja . Moji roditelji vise kao da su poceli da me se stide. Pa ne ucim ja za njih , ovo je moj zivot, ali dzaba , vrsili su pritisak non stop na mene . Taj pritisak bio je izvor mojih frustacija koji su rezulirali sa svakodnevom svadjom sa mojom majkom . To me je zaista iscrpljivao. Tako da sam u skoli postajao jos losiji, a oni jos gori . Zeleo sam negde da pobegnem , ali mlad si nisi finasijski zavistan , mislim da se nisam unistavao sa sportom ( 4 -5sata dnevno ) da bi psihicki bas pukao ili se obesio , ali nekako sport izbaci svu agresivnost iz tebe.U 4 godini serednje opao je pritisak od moga oca , jer je imao nesrecu pa sam ja morao da radim leti , pa je video sposoban mali , pa vise nije **** . I keva je nasla prvog svalera , tako da se i ona usrecila. U medjuvremenu socijalna fobija je ojacala tako da vise nisam bio u mogucnosti da idem u skolu ili kad sam isao isao sam pod prinudom .Tako da je to bilo negde preko 200 izostanaka po semestru . Sa drustvom sam isao samo na kosarku , veoma retko sam izlazio, jer pekla me neka savest , los si , a hoces da se provodis .U medjuvremenu sa se borio sa autoritetima , koji su imali sve manje uticaja na mene . Tako da profanima samo sto nisam govorio , moze da mi ga pusite , pokazivao sam nula respeka za njih . I tako patio sam se 4 godine sa svojim roditeljima , skroz utonuo u depresiju bez nade u bolje sutra , samo sa zeljom da odem od kuce. Tako sam pakleno zeleo da bude sam , bez ikoga oko mene , ja i priroda. . Iako nije bilo pritiska , taj strah da se suocim sa masom i sa skolom ,koja je izvor negativnih emocija me je sputavalo da nesto znacajnije radim . Onda sam pukim slucajem zavrsio u Nemackoj, Danke Deutschland , zivela sloboda( nisam bio vec 3 godine kod kuce niti planiram) . Polozio sam nemacki dosta brzo , jer bio sam motivisan , a i glavonja sam. Cak sam i imao prve devojke u zivotu . Medjutim onda faks, od same pomisli da moram da idem medju masu gde sedi autoritet dobijem paniku . Nevidjeno sam los student i mrzim sebe zbog toga( ali nemam ni motiva ni volje da ucim) . Vreme predvodim alkoholisicu se i na rostiljanju , bez ikakvog cilja i volje .za jedan ispit od koga mi je zavisio nastavak studia odvojio sam dve nedelje . Citave te dve nedelje sam proveo na kompu u vrlo jadnom psihockom stanju. Iako sam bio 0% spreman nisam imao snage da otvorim knjigu . Slucajno sam sreo jednog poznanika , koji je seo taj dan i radio sa mnom , tako da sam ja to s mukom polozio. Ne znam sto ranije nisam odlucio da posetim psihologa. Verovatno sam imao strah da me ne proglase ludim i posalju u ludaru. Znao sam jednog coveka u Srbiji koji je zavrsio u ludnici jer je imao emocionalnih problema , a onda je proslo dosta dok je dokazao da je normalan . Ali posto je moja sestra ima jos gore siptome i napade panike( ide na razgovore sa psihologom i pije neke lekove ) mozda ne zavrsim u ludari. Ako zavrsim verovatno cu onda redovno pisati na politici :mrgreen:

Nisam siguran da je ovo za temu , ali malo da olaksam dusu :mrgreen:

Kada pričaš sa autoritetom gledaš li ga u oči ?

:rumenko:
izvini sad jesam procitala..
lakse bi bilo da si malo napravio razmak izmedju redova, ali i nacin na koji si postavio tekst govori o stegnutosti i unutrasnjem pritisku u kome si..
respekt za snagu koju si izvukao iz sebe da dodjes dotle gde si..
sport jeste resenje za izbacivanje negativne tenzije! i to odlicno..
srela sam te i na onoj drugoj temi :) nemoj samo toliko - dzaba posao ako se onesposobis za 4 naredna dana :mrgreen:
znas kako ja gledam na te stvari - da li otici ili ne?
kad poseces ruku - odes do hirurga, kad te boli zub - kod zubara, kad te boli dusa - psiholog..ako te boli i mozak - psihijatar..
ne ustrucavaj se..
vec si pola problema resio samim tim sto si i svestan gde je problem..:ok:

a sta je u zivotu fer, sta nije..
ko zna..
kazu da obicno dobijemo problema taman onoliko sa koliko mozemo da se nosimo..
ti se sa svojim boris odlicno!
ne ustrucavaj se da uzmes i pomoc prijatelja..

@pivosok
Muke jednog mladog coveka u nasoj divnoj Srbiji!
I meni je zivot postavljao velike prepreke sad da ne detaljisem(smrt majke u 17oj godini, svadje u porodici,psihicki bolesna tetka,star i flegmatican otac).
Ali shvati da moras da nadjes snagu u sebi, da si ti lider, vodja svog zivota i kreator svoje sudbine! Ustani jedan dan, i porazmisli sta zelis da zavrsis, npr fax,razmisli oko kojih stvari bi trebao da se nerviras a koje da zanemaris, razmisli koje su to male stvari koje zelis sebi da ostvaris(npr da kupis sebi nov duks, da izvedes devojku negde, da se provedes sa drustvom neko vece, da procitas neku knjigu, pogledas neki dobar film) i shvati da se oko toga vrti tvoj zivot! Ako te sve male i lepe stvari zelis, pa i one velike da moras zivot da shvatis kao jedan put,kojim moras da koracas hrabro,i sa koga naravno ne silazis!Volja i snaga su u tebi, radi na tome da ih probudis!Daj sebi nekakvu inspiraciju, nadji nacina za to.... (muzika, filmovi sa srecnim krajem,neke inspirativne biografije).
Smrt tu nije resenje,samoubistvo itd,od toga nemas nista jer od tebe posle toga nista ne ostaje, na kraju krajeva i uspomene na nas obicne ljude, smrtnike brzo blede ako nesto nismo ostavili iza sebe (za vecinu ljudi kao najvece bogatsvo npr deca porodica).
Dakle postavi sebi neke ideale, i shvati da je to ostvarljivo, samo moras sam sa sobom da rascistis kakav odnos bi trebalo da imas prema svemu tome!Pokusaj putem optimizma ;)
Kazem ti i sama sam prezivela gomilu losih stvari,sto je u jednom trenutku delovalo katastrofalno po moje pishicko stanje (dakle depresija,nesigurnost,pomisljaj na samoubistvo) ali sam resila da to tako ne moze,da ima nade,dok sam ziva i dok disem!
Ako jos uvek studiras, skoncentrisi se na to, videces vredece ti za koju godinu,jednostavno moras da se usmeris ka tome, mislim da i tu postoji problem,jer nisi shvatio koliko je to vazno i koliko ce ti to u buducnosti znaciti....
Ne znam sta jos da ti kazem, tebi ocigledno treba ohrabrenje, a kada nema ko blizak da ti ga da, pa das ga sam sebi! Ja sam to krenula da radim i uspeva nekako!
Budi dobro, Pozdrav ;)

@pivosok
Muke jednog mladog coveka u nasoj divnoj Srbiji!
I meni je zivot postavljao velike prepreke sad da ne detaljisem(smrt majke u 17oj godini, svadje u porodici,psihicki bolesna tetka,star i flegmatican otac).
Ali shvati da moras da nadjes snagu u sebi, da si ti lider, vodja svog zivota i kreator svoje sudbine! Ustani jedan dan, i porazmisli sta zelis da zavrsis, npr fax,razmisli oko kojih stvari bi trebao da se nerviras a koje da zanemaris, razmisli koje su to male stvari koje zelis sebi da ostvaris(npr da kupis sebi nov duks, da izvedes devojku negde, da se provedes sa drustvom neko vece, da procitas neku knjigu, pogledas neki dobar film) i shvati da se oko toga vrti tvoj zivot! Ako te sve male i lepe stvari zelis, pa i one velike da moras zivot da shvatis kao jedan put,kojim moras da koracas hrabro,i sa koga naravno ne silazis!Volja i snaga su u tebi, radi na tome da ih probudis!Daj sebi nekakvu inspiraciju, nadji nacina za to.... (muzika, filmovi sa srecnim krajem,neke inspirativne biografije).
Smrt tu nije resenje,samoubistvo itd,od toga nemas nista jer od tebe posle toga nista ne ostaje, na kraju krajeva i uspomene na nas obicne ljude, smrtnike brzo blede ako nesto nismo ostavili iza sebe (za vecinu ljudi kao najvece bogatsvo npr deca porodica).
Dakle postavi sebi neke ideale, i shvati da je to ostvarljivo, samo moras sam sa sobom da rascistis kakav odnos bi trebalo da imas prema svemu tome!Pokusaj putem optimizma ;)
Kazem ti i sama sam prezivela gomilu losih stvari,sto je u jednom trenutku delovalo katastrofalno po moje pishicko stanje (dakle depresija,nesigurnost,pomisljaj na samoubistvo) ali sam resila da to tako ne moze,da ima nade,dok sam ziva i dok disem!
Ako jos uvek studiras, skoncentrisi se na to, videces vredece ti za koju godinu,jednostavno moras da se usmeris ka tome, mislim da i tu postoji problem,jer nisi shvatio koliko je to vazno i koliko ce ti to u buducnosti znaciti....
Ne znam sta jos da ti kazem, tebi ocigledno treba ohrabrenje, a kada nema ko blizak da ti ga da, pa das ga sam sebi! Ja sam to krenula da radim i uspeva nekako!
Budi dobro, Pozdrav ;)

E ovo je lep savet

realno sagledavaš situaciju, stigao si u nemačku, prcao si, piješ, krkaš roštilj, furaš sport
po meni tebi ništa ne fali
samo malo smiriš te unutrašnje demone i uhvatiš se za nešto
i pomiri se da nisi ajnštajn i da od sve te genijalnosti i matematike i vukovca nema ništa
što se tiče te fobije, pretvori staeh u nešto drugo - indiferentnost ili superiornost ili u mržnju, lako je i pomaže
i treće, ne sekiraj se da ćeš da završiš u ludari - pretrpane su

:rumenko: procitala sam

nekako vremenom to prodje ako usput ne poludis i ako radis neke stvari
ako ne uspes da nadjes psihologa, a mozda ces i tu da zakeras da ti nijedan nije dobar, pokusaj da se smiris i da budes racionalan dok ne stvoris neke uslove
psiholozi su uglavnom nesavrsena bica, ili psihijatri, to je prvo sto treba da znas ako budes isao

i bas je glupo za sve kriviti srbiju, u nekim stvarima je ipak humanija nego zapevr zemlje. nigde nije savrseno

inace postoje i ovde bas profi psiholozi doduse opet sa manama, opet to kosta... ne znam kkao je po institucijama

ima i drugih stvari staznam crkva ovo ono, imas i sport to je nesto

ako hoces veliko ne daj da ti kazu da ne moze samo moras biti pametan. nemam veliko ali znam da mnogi ga nemaju. opet teoretisem :I
mada to dodje samo. ali mnogi nece veliko i super im je.

Poslednja izmena:
Procitala sam. Znam sta znaci kad pises u jednom dahu, pa ti ne pada na pamet da stavljas nove redove, razmake.

Fino je sto si ti olaksao dusu i sto si donio odluku da ides kod nekog strucnog da se posavjetujes.

Bolje podji kod psihijatra, pa ako ti on kaze da ti nisu potrebni nikakvi medikamenti, onda idi na peglanje kod psihologa.

Divna je tvoja potreba da izvuces maximum iz sebe, tvoje osvrtanje sta si mogao, koliko si imao potencijala... Ali nemoj da te to sada opterecuje u zivotu. Cudni su putevi Gospodnji, i ko zna gdje ce te povesti.

Mani se alkohola u pojacanim kolicinama. Trezveno, kako umijes pridji zivotu i UZIVAJ!

Ti vec sam nalazis dosta uzroka svojim problemima, umijes to, dobar si analiticar... Ma samo je potrebno da malo poslozis "stvari" uz pomoc nekog strucnog lica...i bice sve u redu!

Ne lupetaj o "ludari"! :)
Zelim ti svu srecu. :cmok2:

:rumenko: procitala sam

nekako vremenom to prodje ako usput ne poludis i ako radis neke stvari
ako ne uspes da nadjes psihologa, a mozda ces i tu da zakeras da ti nijedan nije dobar, pokusaj da se smiris i da budes racionalan dok ne stvoris neke uslove
psiholozi su uglavnom nesavrsena bica, ili psihijatri, to je prvo sto treba da znas ako budes isao

indif, superiornost i mrznja su dobri dok ne shvatis da ni ostali nisu tako jezivi kao sto izgledaju i da si mozda propustio neke prilike. to je mozda neka opasnost
mada sada ih gledam opet tako, ali u jednom trenutku sam shvatila da to mozda i nije bas tako

i bas je glupo za sve kriviti srbiju, u nekim stvarima je ipak humanija nego zapevr zemlje. nigde nije savrseno

inace postoje i ovde bas profi psiholozi doduse opet sa manama, opet to kosta... ne znam kkao je po institucijama

ima i drugih stvari staznam crkva ovo ono, imas i sport to je nesto

ako hoces veliko ne daj da ti kazu da ne moze samo moras biti pametan. nemam veliko ali znam da mnogi ga nemaju. opet teoretisem :I
mada to dodje samo. ali mnogi nece veliko i super im je.

Ih kako me nervira kada ovako napises 3 posta zaredom i to na svakoj temi i to 99% su sanse da ces uraditi.....

Jel si cula ti za izreku ispeci pa reci? Jel si upoznata ti sa dugmetom IZMENI, kada nesto hoces da dodas sto si zaboravila?

TI KAO DA IMAS NEKI OPSESIVNO-KOMPULSIVNI POREMECAJ KOJI TI NE DA MIRA DOK NE ISKUCAS 3 POSTA JEDAN ZA DRUGIM, PA MAKAR ONI BILI MALI I SASTOJALI SE IZ JEDNE PROSTE RECENICE.....IDI LECI SE.

Slucajno sam sreo jednog poznanika , koji je seo taj dan i radio sa mnom , tako da sam ja to s mukom polozio. Ne znam sto ranije nisam odlucio da posetim psihologa. Verovatno sam imao strah da me ne proglase ludim i posalju u ludaru. Znao sam jednog coveka u Srbiji koji je zavrsio u ludnici jer je imao emocionalnih problema , a onda je proslo dosta dok je dokazao da je normalan .

Za izgradnju relacije dusevni bolesnik - psihijatar igra veliku ulogu i drustvo, drugim rijecima, 'bolesnik' sebe dozivljava u poremecenosti i bolesti onih oblika i postojanja koji su bili dominantni u njegovom 'nebolesnom' i 'neporemecenom' stanju i van kojih on sebe nije mogao da zamislja, sto znaci da dusevna bolest obitava ne samo u individualnoj nego i drustvenoj realnosti (relacija drustvo - psihijatar). Sustinski, drustvo pomocu ove relacije na lukav nacin odredjuje ciji ce poremecaj biti stvaran ili umisljen (sadrzaj, forma i identifikacija dusevne bolesti), uz naglasak da je u ovom slucaju ta ista bolest tj. 'bolesnik' najmanje bitan faktor. Ovo su pogotovo Puskin i Roger Bastide dobro znali, a cvaknuti Thomas Szasz se toliko pobunio da je na kraju ocajnicki vrisnuo da dusevna bolest ne postoji. ;)

jeste da nisam merodavan da dajem savete ali moje misljenje je da psiholozi ili psihijatri NE MOGU da pomognu i ja sam pre jedno 4 meseca upao u depresiju ali mi ne pada na pamet da odem kod psihica ako sam sebi ne mogu da pomognem ne moze niko drugi!!!

Ma nemoj mi reci! Pa zasto onda postoje psihijatri i psiholozi! Pisala sam na jednoj drugoj temi ali ako nisi procitao, ponovicu! Ono sto je dermatolog za kozu, to je psihijatar za psihu, a ono sto je kozmeticar to je psiholog... Ti predlazes da sami lijecimo herpese, psorijazu, gnojave bubuljice ili cekamo da to preraste u neko hronicno oboljenje...ili da lijepo cim se pojavi problem odemo kod dermatologa (psihijatra) a onda njegujemo kozu (psihu) kod kozmeticara tj psihologa...

Ma nemoj mi reci! Pa zasto onda postoje psihijatri i psiholozi! Pisala sam na jednoj drugoj temi ali ako nisi procitao, ponovicu! Ono sto je dermatolog za kozu, to je psihijatar za psihu, a ono sto je kozmeticar to je psiholog... Ti predlazes da sami lijecimo herpese, psorijazu, gnojave bubuljice ili cekamo da to preraste u neko hronicno oboljenje...ili da lijepo cim se pojavi problem odemo kod dermatologa (psihijatra) a onda njegujemo kozu (psihu) kod kozmeticara tj psihologa...
i ja sam u depresiji i sta mi predlazes da odem kod psihica i da mu se ispovedam 2sata i na kraju da mi kaze nesto sto i sam znam.

jeste da nisam merodavan da dajem savete ali moje misljenje je da psiholozi ili psihijatri NE MOGU da pomognu i ja sam pre jedno 4 meseca upao u depresiju ali mi ne pada na pamet da odem kod psihica ako sam sebi ne mogu da pomognem ne moze niko drugi!!!

da mozes samom sebi da pomognes, ne bi dosao u stanje depresije, nego bi kontorlisao svoje emocije u odnosu na desavanja oko tebe..
i dobro je sto znas sta ti je..
ali za potpuno izlecenje jeste potrebna strucna pomoc..
kad bi ti puklo slepo crevo, sigurno ga sam ne bi vadio?
a ne verujem da bi sam vadio ni zub ;)

..možda će ti ovo pomoći..a možda i neće..ali ne može svako da sjedi za knjigom efektivno 8h .. moj faks je završilo u roku samo 8 ljudi ..još toliko obnavljalo jednu godinu i otprilike toliko dvije..dalje su podaci sve manje dostupni ... tako da nije svako stvoren za knjigu ..koliko vidim fizički poslovi ti dobro idu, a tu se može još mnogo više zaraditi danas ... fakultet je danas podcjenjen ...

Back