Foggo
Ističe se
- Poruka
- 2.755
Gde ste putovali? U Nemačku?
Minhen.. mislim da su jednom i u Frankfurtu isto čekali kod aviona…
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gde ste putovali? U Nemačku?
To jeste za prijavu, ako niste na nekoj crnoj listi.Minhen
To jeste za prijavu, ako niste na nekoj crnoj listi.
Stvarno me to čudi, jer naši ljudi tamo rade i stalno putuju. Ili kod rođaka idu turistički, nikad pre ovo ni od koga nisam čula. Za Švedsku jesam,...jer su oni totalni raspad od društva i jako ksenofobični, dok za Nemačku ne bih nikad rekla. Čak imaju i pasošku kontrolu kad prelazite iz Baltičke Nemačke u Švedsku.
Bukvalno 20 godina svake godine putujem nekoliko puta zbog porodice u Nemačku i apsolutno mi se nikada nije desilo čak ni kad su bile vize pre 2010 da mi policajac traži na izlazu iz aviona pasoš. Ni tu ni na jednom drugom aerodromu bilo gde u EU. Bilo je dugog čekanja i nekih glupih pitanja na šalteru, video sam da nekima i traže pare da pokazuju ali da me na izlazu čeka policija apsolutno ne. A ne govorim o 2-3 iskustva nego jedno 50-ak barem.Jednom sam već negde napisao, kad iz Bgd letis za Nemačku, policajci stoje na stepenicama aviona i gledaju pasoše…mnogo gadan osecaj..valjda će sa tim dozvolama takve stvari nestati, mada ne znam da li će naši na ukrcavanju gledati tu potvrdu da utvrde jel imas pravo da udjes u EU..
Takodje onda te policajac sačeka, ispituje gde ides, uzima ljudima telefon, gleda poruke…svašta nešto tužno i razocaravajuce sam video…
Ok,...to je drugo. Jbg,...procedura im tako nalaže, nisu ni oni krivi. Mda me to čudi za Nemačku.Možda nisam bio najjasniji u poruci..
Na izlazu iz aviona (naravno Air Serbia sleti negde na pistu iza ćoška), policajci čim sidjes iz aviona, pre nego se ukrcas u autobus ka terminalu, legitimišu svakog, i tu mi je nešto zagledao pasoš..
A posle na terminalu, dok smo čekali u redu, smo videli kako maltretiraju ljude sa pitanjima i trkeljisanjem… nas nisu, mi smo leteli dalje bez ulaska u Nemačku
Pitanja i trkeljisanja su normalna procedura kod kategorija koju oni ocene kao potencijalne radnike na crno. Meni je najozbiljnije pitanje bilo kad me lik pitao gde sam bio na Tajlandu i što mi se toliko sviđa, kada je skontao tri vize uzastopno ,onako uz smešak....Možda nisam bio najjasniji u poruci..
Na izlazu iz aviona (naravno Air Serbia sleti negde na pistu iza ćoška), policajci čim sidjes iz aviona, pre nego se ukrcas u autobus ka terminalu, legitimišu svakog, i tu mi je nešto zagledao pasoš..
A posle na terminalu, dok smo čekali u redu, smo videli kako maltretiraju ljude sa pitanjima i trkeljisanjem… nas nisu, mi smo leteli dalje bez ulaska u Nemačku
Bukvalno 20 godina svake godine putujem nekoliko puta zbog porodice u Nemačku i apsolutno mi se nikada nije desilo čak ni kad su bile vize pre 2010 da mi policajac traži na izlazu iz aviona pasoš. Ni tu ni na jednom drugom aerodromu bilo gde u EU. Bilo je dugog čekanja i nekih glupih pitanja na šalteru, video sam da nekima i traže pare da pokazuju ali da me na izlazu čeka policija apsolutno ne. A ne govorim o 2-3 iskustva nego jedno 50-ak barem.
Ok, možda se vama desilo,možda je bila neka akcija, možda neki aerodrom drugačije radi, ali pravilo svakako nije.
Kao što rekoh, garantujem da to nije zvanično pravilo u Nemačkoj, ali ne isključujem mogućnost da nekom aerodromu su imali ili imaju takvu proceduru jer nisam ni ja svaki aerodrom proverio...pazi nikad u životu mi se to nije desilo, a koliko se sećam iz Bgd za Nemačku bar 2-3 puta (zaboravio sam) da policajci čekaju na izlasku iz aviona.
Ne sećam se da sam to igde ikada video… Nemoguće da sam bas ja naleteo nekoliko puta a dola im u Evropu dva puta godišnje (znaci relativno retko)
Znaci ceo avion ko da su svi izbeglice su tretirani
Pitanja i trkeljisanja su normalna procedura kod kategorija koju oni ocene kao potencijalne radnike na crno. Meni je najozbiljnije pitanje bilo kad me lik pitao gde sam bio na Tajlandu i što mi se toliko sviđa, kada je skontao tri vize uzastopno ,onako uz smešak....
Ali prisustvovao sam kako izgleda kada neko nema povratnu kartu...tada se uozbilje i traže da dokažu gde odsedaju, koliko novca imaju,zovu da provere hotel ili familiju i sl. Takođe ako neko ima ispečatiran pasoš do kraja umeju da broje.
Povratna karta naročito u kratkom periodu, rešava brzo sve.
Ali ovo sa policijom iz aviona mi em čudno em besmisleno.
P.S Air serbia na Berlinu normalno stane na gejt. Wizz Air staje na pomoćni aerodrom i tu se voziš posle do terminala
Tako su mene drndali kad sam išla kod drugarice u Švedsku. Još je ona bila na poslu i rekla mi da mi za kod nje pare i ne trebaju. Srećom pokazala sam im kreditnu karticu i videli su da prelazim iz Nemačke,...pa kao 'ajde.![]()
Ona ih je posle zvala s posla, da im se "nakrši".
Sad me više ništa i ne pitaju.
Stvarno su retko neuljudni i neljubazni. Čak i prema migrantima. Msm,...ono "čak" je bzv. jer svi smo mi samo ljudi. Tako i treba da nas tretiraju.pravilo je…uvek lepo obučen, nasmejan i uljudan..
Ja sam retko imao neke probleme, jednom mi je policajac zaboravio da štiklira na potvrdi da imam psa sa sobom, oa me carinik zaustavio na sekundarnu kontrolu… uljudno rekao da sam psa pokazao policajcu i da ne znam zašto nije upisao, pogledali zdravstveno i to je bilo to..
i drugi put u Nemačkoj (opet), trazio za psa pasoš, kad je video da se zove Arnold (nemacko ime
) oduševio se i nije nam ni pasoše pošteno pogledao….
![]()
Stvarno su retko neuljudni i ne ljubazni. Čak i prema migrantima.
Da,...ali tamo gde i dalje važe pasoške kontrole (na graničnim prelazima) moraš imati pasoš kod sebe. Bez obzira gde putuješ. Čak i ako ga ne traže. To me "škola" naučila!zato će scan mašine biti dobrodošle… ako je sve u redu, scsn pasoš i slika, otvore se vrata…
onde u Sev Americi nema ni pasoš da pokažeš (ne za sve putnike i sve aerodrome) i čim pridjem mašini,..face recognition u sekundi i nastaviš dalje…
Da,...ali tamo gde i dalje važe pasoške kontrole (na graničnim prelazima) moraš imati pasoš kod sebe. Bez obzira gde putuješ. Čak i ako ga ne traže. To me "škola" naučila!![]()
Naravno, svuda moras pasoš da imas… samo kazem kako će prelaxi granica da evolviraju na prepoznavanje lica..tj znace svaki nas pokret u svakom momentu![]()
Primena kreće čim nabave dovoljno bodljikave žice i struju da puštaju kroz ogradu.Nisu ovo vize. Znaš vrlo dobro i čemu onda taj fatalizam.
Nikakve veze nema sa SNS imbecilima i Vučićevom politikom jer ovo isto važi i za USA, Kanadu, Japan, J. Koreju, UAE...
Ako želiš da se podsetiš šta je viza idi u UK ambasadu i traži turističku vizu. Ponesi jedno desetak potvrda, kartu, pozivno pismo, plati 150 funti , čekaj 3-6 nedelja na odgovor. Onda dođi ovde i reci da je to isto.
Inače taj EES je namenjen da u budućnosti ubrza protok ljudi naročito na aerodromima, iako će u prvim mesecima biti izvesno usporenje.
Kada jednom budeš u sistemu i imaš biometrijski pasoš samo produžiš na kapiju sa skenerom, bez zajebavanja sa službenicima.
To je pozitivno, ne moraš da čatuješ s graničarem nego samo te mašina prepozna po biometriciKoje gluposti, inače...!![]()
I šta ako se pokvari? Da čekam dok poprave.To je pozitivno, ne moraš da čatuješ s graničarem nego samo te mašina prepozna po biometrici