Одлазак

Нећу ти рећи ни реч,
нећу те ни погледати,
окренућу се и отићи,
јер
све што изговорим
може те само више повредити,
све што видиш у мом оку
може те само више збунити,
знам,
одлазак ће болети,
али ни близу као речи
које могу изговорити,
и још много мање
него оне за које ћеш веровати
да сам их прећутао

Не мрзи ме,
а ја ћу се трудити да те не волим,
више

одлазак ће болети,
али ни близу као речи
које могу изговорити,
и још много мање
него оне за које ћеш веровати
да сам их прећутао

:(

zasto mora da boli? zasto ne učinimo sebi i drugima poklon
i moranje svedemo na osmeh bez opiranja bez gušenja
suze u grlu? kada kraj potroši minute zar nije lepše da to
kažemo laku noc tugo-dobro jutro radosti?
Bez ostataka i rekapitulacije..
čemu strah i opiranje...ne razumem...ako je potrošeno a nije se
obostrano negovalo da traje ..

Tol;bt121589:
zasto mora da boli? zasto ne učinimo sebi i drugima poklon
i moranje svedemo na osmeh bez opiranja bez gušenja
suze u grlu? kada kraj potroši minute zar nije lepše da to
kažemo laku noc tugo-dobro jutro radosti?
Bez ostataka i rekapitulacije..
čemu strah i opiranje...ne razumem...ako je potrošeno a nije se
obostrano negovalo da traje ..

Никад није толико потрошено да се не би имало за чим жалити.
Људи увек егзистенцијално осећају губитак друге особе која им је била битна, небитно колики им је странац у међувремену постала...

Увек постоји то питање "да ли сам могао/ла боље, истрајније..."

Зато растанци увек боле.
Не због тога што јесмо већ због тога што смо били...

"Žal za mlados' "..šijemigadjura..drnda-mrnda po krivici :(

Rastanci bole jer nasa sujeta se ne miri sa odbacivanjem i promenama u navici...jer sada opet smo sami i
"jovo-nanovo" pretraga i maska i zanos i prebiranje i odabir..a to troši vreme i nerve jer je tesko pronaci
svoj alter-ego...
jedva smo to 'kao' u bivšoj vezi postigli (da se nametnemo sa navikama i zahtevima i slobodom samo za nas)
a sada nanovo golgota zvana upoznavanje..izlasci..TRUD..da trud...koji iščezne
nakon nekog vremena trajanja veze pa i veza počinje da umire...
trud+želja=strast...
čista matematika ako jednog elementa fali..veza se ljulja i umire.:)

Poslednja izmena:
Па, сад, ако ти то тако видиш, ја те сигурно нећу разуверавати али веруј ми да сам другачије гледам на те ствари.

Dijenek;bt121596:
Никад није толико потрошено да се не би имало за чим жалити.
Људи увек егзистенцијално осећају губитак друге особе која им је била битна, небитно колики им је странац у међувремену постала...

Увек постоји то питање "да ли сам могао/ла боље, истрајније..."

Зато растанци увек боле.
Не због тога што јесмо већ због тога што смо били...
Pesma je sjajna, ali mi je još draže da sam i ovo pročitala :ok:

Dijenek;bt121599:
Па, сад, ако ти то тако видиш, ја те сигурно нећу разуверавати али веруј ми да сам другачије гледам на те ствари.

Nema sta da me razuveravas samo realno komentarišem jedan od najčešćih psiholoških "sindroma" ...NAravno da je mirenje sa nastalom situacijuom manifestuje sa analizom svojih postupaka (iako je opet i to subjektivno..) da li je moglo bolje ili ne..
To - ko više pati ili voli kroz ovu tvoju pesmu ne bih rekla da si ti-jer odlaziš i praviš rez-Ti..."Не мрзи ме,
а ја ћу се трудити да те не волим, више"....kao da toj nekoj činiš uslugu ..no ti odlaziš ne zeliš ni da je pogledaš..i pri tom poručuješ da te ne mrzi...malo licemerno?M?

Poslednja izmena:
Tol;bt121597:
Rastanci bole jer nasa sujeta se ne miri sa odbacivanjem i promenama u navici...
jer sada opet smo sami i "jovo-nanovo" pretraga i maska i zanos i prebiranje i odabir..
a to troši vreme i nerve,jer je tesko pronaci svoj alter-ego...
Savršeno rečeno Tol..to je suština ljubavnih rašomonskih igara!
Ps.Za ovakav stav je potrebno imati,osim širine pogleda,i iskustvo odn.godine.

Dijenek;bt121599:

I ja sam,nekada,tako gledala na ovo najuzvišenije osećanje,dragi moj D..
Zavidim ti na njemu,jer iluzija ume tako da nas srećnim učini!

Doći će i godine,a onda je čaroliji "svemoguće" ljubavi kraj.
Otrežnjenje je uvek bolno,ali da ne kvarim...uživaj u ovakvom pogledu maksimalno,dok još ti mladost to dozvoljava.

Ps.I ja tebe neću u to razuveravati,takodje...:lol:

Dragi moj, ubice te zene, bolje cuti :D

Salim se, ali ne vidim cemu tolika diskusija, da ne kazem polemika o stavovima, a ne o pesmi???
Tome ovde nije mesto, nadam se da se slazete?
To sto je nekome tesko da raskine mozda nema veze sa godinama, vec sa iskustvom koje u ljubavi ima.
Postoje ljudi u ozbiljnim godinama koji nisu bili voljeni, pa samim tim ni ne znaju da vole na pravi nacin, kao zrele osobe. Moj stav je da treba voleti sebe da bi te i drugi voleli, ma sta neko mislio o tome. A opet, raskid (ne mislim samo na ljubavni) mi pada tesko kao da mi svaki put neko vadi srce iz grudi, bez anestezije. Zato mozda razumem ovu pesmu na drugaciji nacin.
Pesma je iskrena, covek je umetnik, iskazuje emocije i stavove kao i svi mi... Sudeci po pesmi, a i komentaru koji je usledio ne bih rekla da je idealista... Niti da mu je potrebno "otreznjenje"... Jedina osoba ovde kojoj je to potrebno jeste draga dama koja je ustanovila formulu za ljubav... to jos nisam cula do sad... A ako je neko povredjen ne treba da skrnavi rad drugih ljudi, zarad ishrane svoje licne sujete.
U svakom slucaju, nisam niciji advokat (jos uvek) :) tako da ga ovom porukom ne branim, vec podrzavam i naglasavam da stojim iza svog komentara, gore ostavljenog.

Samo nastavi, ne obaziri se na ove sto te sputavaju na (pravom) putu ;)
Jedna ce osoba uvek naci vremena da procita.

Tol;bt121608:
Nema sta da me razuveravas samo realno komentarišem jedan od najčešćih psiholoških "sindroma" ...NAravno da je mirenje sa nastalom situacijuom manifestuje sa analizom svojih postupaka (iako je opet i to subjektivno..) da li je moglo bolje ili ne..
To - ko više pati ili voli kroz ovu tvoju pesmu ne bih rekla da si ti-jer odlaziš i praviš rez-Ti..."Не мрзи ме,
а ја ћу се трудити да те не волим, више"....kao da toj nekoj činiš uslugu ..no ti odlaziš ne zeliš ni da je pogledaš..i pri tom poručuješ da te ne mrzi...malo licemerno?M?
Не чини ту нико никоме услугу.
То је потпуно погрешно посматрање.
Нема лицемерја у том изразу али ако га ти видиш...
Свако има право да мисли шта је песник хтео да каже.
Но, овде сам ја песник.

Лицемерно би било кад бих навео разлог одласка који није у сагласности са начином истог.
И лицемерно би било остати у лажи...

Али у самом одласку нема ништа лицемерно.
Никад.

lejla.al.dbuni;bt121611:
I ja sam,nekada,tako gledala na ovo najuzvišenije osećanje,dragi moj D..
Zavidim ti na njemu,jer iluzija ume tako da nas srećnim učini!

Doći će i godine,a onda je čaroliji "svemoguće" ljubavi kraj.
Otrežnjenje je uvek bolno,ali da ne kvarim...uživaj u ovakvom pogledu maksimalno,dok još ti mladost to dozvoljava.

Ps.I ja tebe neću u to razuveravati,takodje...:lol:

И да покушаш, неће ти вредети. :)

Хвала на коментару.

Glas iz malog mozga;bt121632:
Dragi moj, ubice te zene, bolje cuti :D

Salim se, ali ne vidim cemu tolika diskusija, da ne kazem polemika o stavovima, a ne o pesmi???
Tome ovde nije mesto, nadam se da se slazete?
To sto je nekome tesko da raskine mozda nema veze sa godinama, vec sa iskustvom koje u ljubavi ima.
Postoje ljudi u ozbiljnim godinama koji nisu bili voljeni, pa samim tim ni ne znaju da vole na pravi nacin, kao zrele osobe. Moj stav je da treba voleti sebe da bi te i drugi voleli, ma sta neko mislio o tome. A opet, raskid (ne mislim samo na ljubavni) mi pada tesko kao da mi svaki put neko vadi srce iz grudi, bez anestezije. Zato mozda razumem ovu pesmu na drugaciji nacin.
Pesma je iskrena, covek je umetnik, iskazuje emocije i stavove kao i svi mi... Sudeci po pesmi, a i komentaru koji je usledio ne bih rekla da je idealista... Niti da mu je potrebno "otreznjenje"... Jedina osoba ovde kojoj je to potrebno jeste draga dama koja je ustanovila formulu za ljubav... to jos nisam cula do sad... A ako je neko povredjen ne treba da skrnavi rad drugih ljudi, zarad ishrane svoje licne sujete.
U svakom slucaju, nisam niciji advokat (jos uvek) :) tako da ga ovom porukom ne branim, vec podrzavam i naglasavam da stojim iza svog komentara, gore ostavljenog.

Samo nastavi, ne obaziri se na ove sto te sputavaju na (pravom) putu ;)
Jedna ce osoba uvek naci vremena da procita.

Хвала, од :heart:

Свако има право да мисли шта је песник хтео да каже.
Но, овде сам ја песник.

Лицемерно би било кад бих навео разлог одласка који није у сагласности са начином истог.
И лицемерно би било остати у лажи...

Али у самом одласку нема ништа лицемерно.
Никад.

Pesnik ne komentariše svoje pesme to je deo zacementiran i gotov...no polemika može da bude oko retorike, stavova i iskustva i tu se poentira i to je realan sled nekih analiza ( .koje neuki nazivaju "spamom" kao odbranom od neznanja).
Tvoja uloga domaćina nije oskrnavljena, naprotiv!

Zadovoljna sam tvojim odgovorom, pristojnošću i stavom..hvala Djenek! :hvala:
(@Lejla:hvala:)

p.s. Ne komenarišem iz pristojnosti mudrosere ukoliko nema dijaloga kao baze I kroz matrix se borim protiv
entropije osrednjosti-mediokriteta.

Poslednja izmena:
Dijenek;bt121640:
И да покушаш, неће ти вредети. :)

Хвала на коментару.

Nisi ukapirao (i pored smajlija) da komentar završavam u šaljivom tonu?
To je odlika ili sujetnih ili narcisoidnih ljudi.
Razmisli kojoj vrsti pripadaš,D..(kažem bez uvrede,prosto si u toj priči )

I nije bilo potrebno da mi zahvaljuješ nakon predhodne tvoje nesuvisle primedbe.
Meni nije potrebna učtiva (maliciozna?) replika,kojom zapravo definišeš sebe.

Ovo sam rekla dobronamerno,ali sumnjam da ćes da razumeš na taj način.
Ako može da se uzdržiš bez replike ovaj put,pošto očekujem istovetnu reprizu predhodnoj..

:cistinaocare:

Back