Odlazak u Nemacku

Dragan 95

Početnik
Poruka
32
Da li neko moze da mi da savet kako najbrze mogu naci posao u Nemackoj, da li postoji poslodavac koji hoce da uradi vizu za ljude iz Srbije, po zanimanju sam masinski tehicar za kompjutersko konstruisanje.
Hvala svima na odgovorima

Da li neko moze da mi da savet kako najbrze mogu naci posao u Nemackoj, da li postoji poslodavac koji hoce da uradi vizu za ljude iz Srbije, po zanimanju sam masinski tehicar za kompjutersko konstruisanje.
Hvala svima na odgovorima
Ne moze, moras da cekas novi zakon od marta iduce godine krece. Ne moze da ti sredi niko vizu, moze samo da ti da ugovor o radu ali cekas na red u ambasadi godinu i po dana po ovom starom zakonu. Za novi zakon nivo jezika B1 i nostrifikovana diploma.

A kakav je novi zakon, je l isto mora viza ili je to sve ubrzano?

Mozes traziti visu na 6 mjeseci koja ce ti omoguciti da boravis u Njemackoj i trazis posao to krece od 2020
ali moras imati 7000 eura na racunu kojim ces dokazati da ces se moci izdrzavati to vrijeme u Njemackoj

Druga opcija je da ako znas dobro njemacki da posjetis njemacke oglase po internetu i da se javljljas
jedan moj rodjak je tako nasao posao isao je prvo na kurs njemackog i intezivno ucio,i odmah mu se javilo nekoliko poslodavaca cak kad je rekao da ima vise ponuda dobio je jos bolje ponude i otisao je u njemacku,doduse on je vozac velikog kamiona a to je valjda jako deficitarno zanimanje ..kaze da poslodavci presrecu vozace kamiona po autoputevima i nude im bolje uslove da predju

ako si vozac slepera ili medicinska sestra osposobljena za njegu starih i bolesnih mislim da neces imati nikakvih problema da brzo odes

Back