Одлазак у иностраство

Да ли бисте се одселили у иностранство?

• Да, због посла/финансија

• Да, због породице

• Да, јер не волим своју земљу

• Не, јер добро живим овде

• Не, јер волим своју земљу

• Не, јер не знам стране језике

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

ЧичаДража

Aktivan član
Poruka
1.113
Занима ме какво је ваше мишљење о пресељењу у иностранство, са породицом или без ње? Да ли на вашу одлуку утиче финансијска ситуација, носталгија, (не)познавање страних језик, или нешто друго?

Otisao bi sutra da mogu, razlog zast nisam otisao je isti kao i za 99% ljudi... ne mogu dobiti vizu
Ne mozes tek tako otici u stranu drzavu :roll:

А у коју земљу? Мени је најгоре што не знам ништа о тим земљама. Неки који оду кажу да желе да се врате али су упали у дугове и хипотеке неке..А други кажу да им је одлично ал раде ко црнци.
У САД никад не бих отишао јер то одавно није обећана земља (као што је била прије 100 година) и тамо се стварно тешко живи.
Многи који оду, живе и раде тамо само да би преживјели, све што зараде потроше на режије, станарине и сл. Не знам зашто је боље тамо животарити него овде. Свакако треба се добро распитати прије одласка.

Занима ме какво је ваше мишљење о пресељењу у иностранство, са породицом или без ње? Да ли на вашу одлуку утиче финансијска ситуација, носталгија, (не)познавање страних језик, или нешто друго?

Đe ćeš Dražo u inostranstvo, jedna je majka Srbija.

Bila sam u inostranstvu, i vraticu se.

Razlog je sto ovde ne mogu da zivim dovoljno dobrim standardom.
Tu su na prvom mestu finansije, a i ostale stvar - nekultura i neprofesionalost.

S ove tacke gledista, ne bi se usudila da ovde rodim i podizem decu.

ne, jer volim svoju zemlju

nije poenta izgradjivati drugome iako to možda iz našeg ugla znači bolji lični profit
poenta je izgraditi svoj standard

ljudi bez želje za stvaranjem standarda, dakle nedisciplinovani i željni svinjskog života
mogu jedinačno da poboljšaju svoja primanja na nekoj lokaciji koja funkcioniše

Medjutim mnogo neradnika na istoj lokaciji gde hoće veće pare al da ne menjaju navike
dovodi do situacije u kojoj je Austrija - Cigani i sve tri vrste Bosanaca upropastiše standard sa svojim blamiranjima
u stanju su da tvrde da su gejovi samo da bi dobili azilantsku dozvolu
Koliko je gej izjava uzela maha Austrijanci šalju muške na lekaski pregled tj da li je anus zaista proširen
Kod nekih Bosanaca i jeste....

Sada, kada su upropastili Austriju, trče masovno za Norvešku
Tamo je extra plata iako su cene prema toj plati
Socijalno je dovoljno da se pošalje deseti deo za Bosnu ili Cigan Malu

Medjutim nije standard samo lova
Izem ti ja Norvešku kad tamo krivično delo ako pustiš dete samo u parkić
jer ostali drkaju iz žbunja

I to je standard zar ne?

p.s. nadjite mi i jednu državu u kojoj su Balkanski gastosi a da nema krizu?
nije blesav naš zakonodavac što invalida bez ruke i noge tretira kao 40% invaliditeta

Najveći mi je problem kada domaći slepac izigrava aristokratu čim otvori prčvarnicu
Plate kasne jer dilea od prvog prometa uzeo kredit za džip i kuću pri Dedinju
Budala projektovala promet (targetiranje) pa u čudu kad to praktično omane a stignu uredne fiksne rate

Zbog takvih buzdovana stranci često misle da se svi zakopčavamo na ledja pa pokušavaju da nas ponižavaju na rodnoj grudi

šta bi sa naučnom disertacijom da osobe oba pola daju najveći učinak u periodu od 30 do 45 godina sa napomenom da je 45-ta granica za fizikalce?
to zamenjeno nekom NEW AGE logikom da vredi samo od 18 do 29 - em nema iskustva em često ni završen obrazovni ciklus
poželjniji su u braku sa decom kao podstanari a nikako samci sa svojom gajbom

jasno je zbog čega - ZBOG NEMORALNIH ZLOUPOTREBA
jedino što niko ne misli na posledice
ako zakidaš tok novca ka drugima - on više ne dolazi do tebe od druugih
a svi očekuju pare odnekud

Мислим да исувише све црно гледаш. Може овде да се добро живи а поштено. Знам многе људе који су завршили факултете, основали фирме, били упорни и успјели у животу. Када би нас више тако радило мање би било непрофесионализма као што би рекла ова дјевојка горе. Нисмо ми ништа лошији од других, Швајцараца, Аустријанаца, Норвежана итд.. већ се ми као нација постављамо тако да је већ све пропало и да нема спаса и да нас сви краду и жалимо се над својом судбином и не радимо ништа.

Мишљење ми је негативно. Немам шта да доносим одлуку, нисам чергарски тип и тачка.

Recimo,

ajd da se snadjes lepo, imas platu vise od prosece i finansije nisu problem.

Ali, zakaci te neki sudski spor - ili ostavinska rasprava, ili oko razvoda pa otac nece da placa alimetaciju.....
i to se otegne gooodinama, kao sto je normlano u Sr.

i dovoljno da ti zagorca zivot.

I to se racuna u - los standard.

- - - - - - - - - -

I cekanje 10-15 minuta da dodjes na red na kasi u supermarketu se racuna u standard.

A to nije tako u Nemackoj,Austriji i Svajcarskoj.

Recimo,

ajd da se snadjes lepo, imas platu vise od prosece i finansije nisu problem.

Ali, zakaci te neki sudski spor - ili ostavinska rasprava, ili oko razvoda pa otac nece da placa alimetaciju.....
i to se otegne gooodinama, kao sto je normlano u Sr.

i dovoljno da ti zagorca zivot.

I to se racuna u - los standard.
- - - - - - - - - -
I cekanje 10-15 minuta da dodjes na red na kasi u supermarketu se racuna u standard.
A to nije tako u Nemackoj,Austriji i Svajcarskoj.

Па добро. Ти кажеш да овде не би хтјела да рађаш дјецу. А у САД или Њемачкој дијете од 15 године упадне у школу са пушком и убије 10 својих другова, јер је играо неку игрицу 24ч дневно и полудио. Да не говорим о масовним убицама, силоватељима и разним другим монструмима. У томе смо хвала Богу много заостали за тим развијеним земљама и код нас се ријетко дешава. Није све у новцу.

Па добро. Ти кажеш да овде не би хтјела да рађаш дјецу. А у САД или Њемачкој дијете од 15 године упадне у школу са пушком и убије 10 својих другова, јер је играо неку игрицу 24ч дневно и полудио. Да не говорим о масовним убицама, силоватељима и разним другим монструмима. У томе смо хвала Богу много заостали за тим развијеним земљама и код нас се ријетко дешава. Није све у новцу.

Jeste..to je tacno.

Desava se, inace je mirno.

Josh jedna stvar u kojoj smo bolji od zap.Evrope - oni vec goodinama imaju odvratno GMO voce i povrce, i to jedu.

I kod nas je, ali tek od skoro.... mozda se jos uvek mogu naci seljacke jabuke i krompir na pijacama ^^

Нажалост, то је неминовно да и код нас дође ГМО. Сутра или за 20 година небитно.
Када ме финансије не би ометале тј. кад бих могао да живим гдје желим, ја бих свакако живио у свом селу на 1100м н.в. Нажалост, ту је остало 10-15 људи а прије их је било 300. Сви су отишли због финансија.
Мени је такође проблем страни језик. Знам ја добро енглески, али нпр. када одем негдје тешко ми пада кад не могу са било ким да проговорим на нашем, као што то могу овде. Проведем десет дана у иностранству на одмору и не могу да га питам шта желим јер људи су хладни тј. не можеш са непознатим човјеком да проговориш о некој глупости као што то овде може. То је ваљда због тога што су се скупиле све нације, вјере, менталитети овог свијета у један град па свако гледа само себе.

- - - - - - - - - -

a šta je to REALNA PLATA u državi koja nema ni jednu svoju pišljivu banku?

kad nemaš banke nemaš ni privredu pa otvaraj firme i sa i sa bez fakulteta...
fakultet nije merilo kvaliteta firme

Опет ти све црно :D

Био, Жвео., Радио,уредио тамо живот, па одлучио да се вратим. Нисам се покајао ни једном до сад због те одлуке. Ни због оне да одем, а поготовво не због одлуке да се вратим. Што се мене тиче, ја сам исправно одлучио.

Нема запад довољно кењара за амбициозне србске гастосе.
Бтв чиме ви скоројевићи који сте завршили безвредне факсове(част малом броју изузетака), са занатима везе немате, а и презирете их(опет част изузецима) мислите да се ухлебите на том прижељкиваном западу?
Возач аутобуса у Швабији има бедних 1600 евра нето плату.
Кад се од тога одбије режија и храна која је скупља него овде(само провинцијалци мисле да је тамо упркос свим субвенцијама клопа исте цене као код нас. Јесте млеко по приближно истој цени ко овде, само је овдашње од 3,2% мм, а тамошње обезмашћено, уље је сојино, за разлику од домаћег сунцокретовог, месо је скупље, а воће и поврће ко небо и земља, нпр брескве Ш квалитета су биле летос 4 евра у нпр Паризу, а Француска је један од јачих произвођача овог воћа, док су код нас квалитетне брескве и нектарине биле доста испод 100 динџи.) радиће за блејачину.
Додуше кад стигну у Србију продаваће спику да би и васкрслог Минхаузена збленули.

Back