Odlazak u Australiju??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srbijadamus se vratio sa svadbe u Australiji ,ništa posebno jedino nije vrućina kao ovde .Šanse za preduzetnike i privatni biznis su velike ,nezaposlenost je takođe mala ko hoće da radi ima gde ,za razliku od Srbije .Plate nisu visoke kao u EU ali nisu ni loše .
Moj utisak je da je jako daleko .
E sad emigraciono ,supruga i ja imamo dva državljanstva sa pasošom Srbije smo odbijeni za vizu i ako imamo kuću na svoje ime dete i posao u državnom sektoru . U Hrvtaskoj smo dobili vize i ako nemamo ni nekretninu ni posao ,bio je dovoljan samo poziv .
Na aerodrumu u AUS međunarodni službenici govore samo ENGLESKI ,možda nismo pogodili pravu smenu .
Karta je skupa ali mladoženja je pilot pa smo dobili popust 900 eura po osobi plus par taksi i put dugo traje poludeli smo u avionu i na aerodrumima .
Imigracioni zakon je krut i moraš mu se prilagođavati ako nisi po onome što oni traže ne pokušavaj jer ćeš ostati bez novca .
Mladi ljudi mogu mnogo ali je i mnogo mladih ljudi .Problem je što stalno menjaju zakon tj onaj najbitniji deo zanimanja koja se traže .
Da bio sam i sa našom emigracijom uglavnom svi su krvavi šljakatori uspeh je imati kuću i auto (to su imali i ovde ) ne svi ali mnogo njih rade full time i part time znači mnogo sati dnevno .
Deca im idu u lošije škole ,zato što kupuju kuće u lošijem kvartu , žive jako teško ali moram priznati bolje nego u Srbiji ili Hrvatskoj .
Sve u svemu ne vredi izgubiti previše vremena na primer par godina da bi prikupili papire položili test i dobili vizu to nekada traje i po tri ili četri godine a to je užasno mnogo vremena .
Ja sam položio test ,papire imam i fakultet i zanat i razmišljam .Ljudi to je jako daleko od ostatka sveta ,a opet Srbija je blizu EU ali je ograđena zidom .
Neznam treba sve izvagati....

Ljudi, pocinjemo da licimo na drustvance sa Serbian Cafe-a :sad2: :dash:

Nisam bio tamo, opiši nam malo.

Ovaj, bio si...:rumenko:

Pozdrav, a bogami i naklon za Bubcay. :hvala: Za povratak dobrog duha iz prošlosti. Arhivu serbiancafe diskusija čuvam još uvek na hard disku, a to je jedno od prvih štiva koje sam pročitao kad sam pre par godina počeo da pretražujem net na nama dobro poznatu temu.

Evo, probaj da se podsetiš kako je to bilo...

Zena i ja smo u slicnoj situaciji sa istim zeljama i ambicijama (stom razlikom sto smo 3 god, bili u USA), pa ukoliko zelis da razmenimo iskustva i misljenja mozes mi ostaviti mail (ili da zatrazis moj).
A ostale molim za konkretnije savete.
Da li imate saznanja, dal je u praksi sada teze emigrirati?
Da li se to moze ostvariti i bez ponude posla iz AUS.?
Konkretno ja imam visu turisticku skolu, a zena saobracajni fak, i imam 5 god, radnog iskustva upisano u radnoj knjizici. Radio sam kao menadzer prodaje (a bilo je veze i sa turizmom), u americi sam bio menadzer u restoranu i imam i licencu za to, ali ne znam da li bi to trebalo da prijavljujem (obzirom da sam radio na tur. vizi)?
I pitanje je kako ce oni tacno proveriti i saznati iz koje su oblasti moje upisane god. radnog staza (da li je to turizam, menadzment ili prodaja?)
I vase misljenj-gde je najlakse emirirati-aus, canada, novi zeland?
Hvala,
Cao

Izboduj se i sve ce ti se samo reci...

Ako ti i dalje nije jasno, prouci tutorijal, s tim sto umesto CSL gledas SOL. I tako...

Hvala GeaGea, pogledao sam samo povrsno ovo sto si poslala (ovih dana sam proveo puno vremena na citanju u vezi emigr. u Kanadu, tako da nemam strpljenja da danas sve analiziram, ali cu svakako ovih dana da se detaljnije uputim).
Mozda samo jedno pitanje (unapred):
Da li moram da imam ponudu za posao iz Aus, ili ako bodovno ispunim ostale uslove-mogu (mozemo) proci?
Posto (ponavljam) nisam analizirao, da li su neka od sledecih zanimanja na listi trazenih:
Menadzer (prodaje), Turizam (i da li moraju biti podkrepljena radnim iskustvom u radnoj knjizici?).
Od sutra ulazim u ozbiljnije analize, ali mozda neka misljenja-kako sve to sada ide u praksi, da li ima nekih promena, jeli teze ili lakse (u prasi) npr od Kanade?
Eh, nije bilo bas jedno pitanje:roll::p, ... eto molim upucene da odgovore.
Cao

A kako bih ja znala kakva je praksa u Kanadi?!?!?!?!

Po srednjoj skoli sam frizer, radim kao kuvar, zavrsio sam Ekonomski fakultet-Marketing menadzer, u vojsci sam bio mitraljezac.

Engleski znam tacno toliko da sve sto procitam pogresno shvatim, a volim da prodajem pamet pa i drugog pogresno naucim.
Inace sam paranoican i prepun predrasuda, pa kad mi neko iz najbolje namere lepo objasni, ja mu ne verujem nego se svadjam i lupetam iz sve snage.

Od ostalih ocekujem da mi u 2-3 posta sve zavrse, pa pravo iz kuhinje, sa sve kutlacom, da stignem na Gold Coast i magistriram Botaniku.
U Australiji imam tetku i bracu ali nece da mi plate advokata, da mi zavrsi kombinaciju, jer nisam dovoljno lep.

Molim gospodju koja je sve uspesno zavrsila oko svoje aplikacije i do sada bar 50 linkova postavila da i drugi uspeju, to vise ne radi, jer ja necu linkove pa da moram da citam i tumacim, nego da me nauci u 10 recenica.

Poslednja izmena:
Da li može neko da mi kaže kako finkcioniše prenošenje novca prilikom iseljenja u Australiju? Da li neko ima lično iskustvo da podeli? Na sajtu carine piše samo da može da se iznese neodređena količina novca uz potvrdu o iseljenju ali ne piše kako... U koferu? Preko računa? Kakva je to potvrda o iseljenju, da li je to zapravo viza? Da li je moguće otvoriti račun u Australiji preko telefona ili interneta? Sve u vezi toga me interesuje...

Pokušao sam da saznam nešto o tome raspitujući se po bankama ali niko ništa ne zna provereno, samo nagađaju...

Da li može neko da mi kaže kako finkcioniše prenošenje novca prilikom iseljenja u Australiju? Da li neko ima lično iskustvo da podeli? Na sajtu carine piše samo da može da se iznese neodređena količina novca uz potvrdu o iseljenju ali ne piše kako... U koferu? Preko računa? Kakva je to potvrda o iseljenju, da li je to zapravo viza? Da li je moguće otvoriti račun u Australiji preko telefona ili interneta? Sve u vezi toga me interesuje...

Pokušao sam da saznam nešto o tome raspitujući se po bankama ali niko ništa ne zna provereno, samo nagađaju...

Lako je. Dosao sam sa 500 e. Odmah otislo 250.:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

@atomov

Mi smo ga preneli "rucno", u AUD. Na Surcinu nas niko nije pitao za novce, a u Sidneju su nam se smejali sto ih tako nosimo.
U principu mozes otvoriti racun u banci preko neta i na njega prebaciti novac, ali ce taj racun postati zaista aktivan tek kada licno dodjes i pokazes pasos.
Obavezno zameni novac u AUD kod nas, kurs je ovde bas jadan.

Nego, postavila sam par novih slicica.

@atomov

Mi smo ga preneli "rucno", u AUD. Na Surcinu nas niko nije pitao za novce, a u Sidneju su nam se smejali sto ih tako nosimo.
Možda si imala neobičnu frizuru posle leta, pa su se zato smejali?:zper:
Hoćeš da ilustruješ kako izgleda to kad sletiš, šta ti kažu tamo, ima li kakvih proveravanja, pitanja, mrštenja u facu i slično?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back