odlazak na selo

Izgleda nisi zasla u nijedno selo gde samo sto ne poklanjaju i dalje,jeste duplo je skocilo sve i obe kuce koje sam kupio duplo vrede,ali to nije selo,ja pricam o selu sto neces naci na oglasima

trenutno su cijene cak i cumeza i objekata za rusenje ludilo
ne znam da li ce to stati, al nisu realne u ovom trenutku
do prije dvije godine otprilike nije bilo tako
al tad smo bili u drugoj godini kredita tek i nije bila situacija da kupujemo vikendicu ili plac
gledamo aktivno vec neko vrijeme i situacija bas i nije takva kako je predstavljas

Ne razumes da ne bih gradio nikad nista niti preterano ulagao,ona dedovina dobiju 3000€ pa srede full takve kuce,nebitno,ima kuca gde nema ulaganja bitno da je seoska,ne pored puta te su 5x skuplje

trenutno su cijene cak i cumeza i objekata za rusenje ludilo
ne znam da li ce to stati, al nisu realne u ovom trenutku
do prije dvije godine otprilike nije bilo tako
al tad smo bili u drugoj godini kredita tek i nije bila situacija da kupujemo vikendicu ili plac
gledamo aktivno vec neko vrijeme i situacija bas i nije takva kako je predstavljas
Jeste tamo gde ne gledate,to sta vi gledate gledaju i preprodavci,po 5x da ponovim seoske kuce nisu na oglasu,prosto nemas gde da ih vidis osim da zagazis u blato a to neces jer bi nesto iz ovog veka kljuc u ruke,ja to imam idem odatle na selo

Ne razumes da ne bih gradio nikad nista niti preterano ulagao,ona dedovina dobiju 3000€ pa srede full takve kuce,nebitno,ima kuca gde nema ulaganja bitno da je seoska,ne pored puta te su 5x skuplje

iskreno, nemam pojma sta si uopce napisao
ko je sta dobio
ono sto znam je da ti 3000 ne pokrije samo stolariju na onoj gore kuci s danasnjim cijenama
mada, ako nista drugo u onim zemljanim zidovima bar mozes caskom prosirit prozorske otvore
i ako misevi pristanu da im budes cimer imacete divno ljeto 😄

Jeste tamo gde ne gledate,to sta vi gledate gledaju i preprodavci,po 5x da ponovim seoske kuce nisu na oglasu,prosto nemas gde da ih vidis osim da zagazis u blato a to neces jer bi nesto iz ovog veka kljuc u ruke,ja to imam idem odatle na selo

nije poenta u starosti vec u nacinu gradnje objekta
kamenu kucu mozes npr za manje love adaptirati
onu od cigle vrijedi spasavati
zemljanu kucu mozes samo potaracati
vecina tih kuca o kojima pricas je upravo zemljana

sto se ostatka tice - kuce blize putu su i blize infrastrukturi tipa struje i vode
s razlogom su skuplje
jer te da dovedes struju dalje vise kosta
arterac kosta, obican bunar kosta, solarne ploce kostaju...vise od ona tri soma

Ima struja,kuca pored ima vodu,na 5 km idemo na izvor kisele vode,nisi pratila ne mogu tu kucu da dobijem od familije,pa gledam druge u komsiluku koje nisu od blata ,vec su ziveli ljudi u ovom veku sa svim potrebnim rekvizitima

inace, moja rodjena sestra je kupila kucu u blizini jednog nacionalnog parka, u slabo naseljenom kraju, u sred sume...divnu kucu, na placu ima izvor vode i turisticki potencijal je odlican
i sve je to super osim sto su stolarija i kroviste puni mravi i drvotocaca
sto se kupatila moraju renovirati, kao i kuhinja
sto zimi ili silnu lovu das na struju ili naucis cijepati drva ili se jednostavno malcice smrzavas...i tako ona radi sad 24/7 da to sve dovede u stanje da se moze koristiti za zivot ili iznajmljivanje
umjesto da joj pravi gubitke dugorocno
a bilo je tako idlicno kad je kupila

Ima struja,kuca pored ima vodu,na 5 km idemo na izvor kisele vode,nisi pratila ne mogu tu kucu da dobijem od familije,pa gledam druge u komsiluku koje nisu od blata ,vec su ziveli ljudi u ovom veku sa svim potrebnim rekvizitima
nisam pratila, iskreno
mi imamo isti problem
s tim da je moja mater jedan od nasljednika
ima ih puno
kuca je zapustena, ali je dobra i od cigle
vecina je siva faza, al to i nije tako lose
pokojni ujak je pravio za sebe, bio zidar covjek
al eto...svi oce silne pare
tri puta vise od realne vrijednosti kuce i zemlje
ja sam nudila realnu cijenu
svi cute, kuca propada
niti je oni mogu prodati bez nas, niti je mi mozemo otkupiti od njih alavih

To sta ti nabrajas kao neophodno ja od toga bezim
tebi mozda nije neophodno i to je u redu
meni jeste, kao i vecini ljudi danas
nema razloga, za sada, da zivim u rusevini bez vode i struje
niti bih sada dala pare za objekat koji ne mogu renovirati
osim u slucaju da je cijena povoljna bas, a plac nevidjeno dobar
u tom slucaju se isplati srusiti ako postoje dozvole, struja i eventualno voda

mi smo ljetos zamalo kupili kucu
al se ispostavilo da je komsiluk vrlo pa...zanimljiv
pa smo na kraju odustali 😄
pratimi stalno i svasta smo isli gledati
trenutno je nerealno skupo
nemam pojma hoce li se to istutnjati
al te kuce od 5000, a da se mogu dovesti u stanje pogodno za stanovanje jos ne vidjeh
svi pricaju o njima, ali ja ih vidjela nisam

Ima raznih resenja, samo je kod nas cvrsta gradnja dominantna, i naravno kao takva-najskuplje ponude.
Meni su lepe montazne kuce, ali u 3 novije u kojima sam bila, imaju puhove, slatki su, istina, ali ne za sustanare...
Gradnja je uvek bila skupa, osim ko ne lezi na hrpi para, ili zna sam da radi, pa tako polako u etapama mic po mic...
A ima odlicnih idejnih resenja, samo u praksi ne mozes naci ljude da to izvedu....

https://www.24sata.hr/amp/lifestyle...-svojim-rukama-napravila-kucu-od-blata-669028

mi smo ljetos zamalo kupili kucu
al se ispostavilo da je komsiluk vrlo pa...zanimljiv
pa smo na kraju odustali 😄
pratimi stalno i svasta smo isli gledati
trenutno je nerealno skupo
nemam pojma hoce li se to istutnjati
al te kuce od 5000, a da se mogu dovesti u stanje pogodno za stanovanje jos ne vidjeh
svi pricaju o njima, ali ja ih vidjela nisam
Jos ne kapiras da ih ni ne gledas,ja ih gledam jer ne zelim nista da gradim razumes,niko nece na selo kako da ih vidis kad si selu prisla na 20km najblize

Back