Odgovor studenata u blokadi na Vučićev poziv: Debata samo u predizbornoj kampanji

Propo je.

Ostaje mu samo da pokrade izbore zestoko a onda ima nerede i rat na ulicama.

Uvidela je i Evropa da joj on vise nije pouzdan saradnik... Resice ga se EU i USA kao i svakog njihovog postavljenog pijuna.
Duskwood, odmah ti skrećem pažnju — izjava da Vučić „pokrade izbore“, da usledi „rat na ulicama“, i da ga „EU i SAD reše kao pijuna“ je čist populizam, bez trunke dokaza. Gde su ti izvori, konkretni primeri ili bar verodostojne procene? Bez njih, to nije analiza nego zgrada floskula napisana u zaključku debate. Ako već ulaziš u ovakvu demagošku priču — donesi bar minimum argumenata.

Duskwood, odmah ti skrećem pažnju — izjava da Vučić „pokrade izbore“, da usledi „rat na ulicama“, i da ga „EU i SAD reše kao pijuna“ je čist populizam, bez trunke dokaza. Gde su ti izvori, konkretni primeri ili bar verodostojne procene? Bez njih, to nije analiza nego zgrada floskula napisana u zaključku debate. Ako već ulaziš u ovakvu demagošku priču — donesi bar minimum argumenata.
Evo jedan argument:

🥪

kakav megdan bre? o cemu? on se slikao sa onim pandurom oplavljenog oka, i rekao da je blokader bokserom njemu razbio oko, i da, da nadstresnica nije ni radjena

svaka debata je zavrsena na samom pocetku sa pitanjem vucicu: zasto voli mnogo da laze
prazne parole o ‘lažima’ i ubacivanje nasumičnih citata nisu argumenti nego jeftino lupetanje.

Duskwood, odmah ti skrećem pažnju — izjava da Vučić „pokrade izbore“, da usledi „rat na ulicama“, i da ga „EU i SAD reše kao pijuna“ je čist populizam, bez trunke dokaza.
Daaaaleko od toga da je "bez trunke dokaza". Čak šta više, i vrapci na grani znaju da nijedne izbore niste regularno dobili, već samo uz kupovinu glasova, uzurpacijom javnog prostora i nacionalnih frekfencija, ogromnim pritiskom na birače po lokalnih sredinama, dovlačenjem lažnih birača iz Bosne i ostalim izbornim mahinacijama ste dobijali izbore. Jedan primer i malo podsećanje: Dijana Hrkalović, tada državna sekretarka MUP-a, u decembru 2018. došla je u policijsku stanicu u Guči na dan vanrednih lokalnih izbora u Lučanima:

Zašto je državna sekretarka MUP-a bila u Lučanima na dan izbora? Pa zato što je Dijana Hrkalović tada bila glavna organizatorka batinaša koji su sa desetinama džipova bez saobraćajnih oznaka na dan izbora krstarili Dragačevskim krajem. Oskar joj je dao u zadatak da se pobrine da se slučajno ne desi da lokalna policija krene da štiti ustav i zakone. Jer, drugačije nije moguće da nijedan od desetine džipova bez saobraćajnih oznaka, a sa batinašima unutra, ne bude zaustavljen od strane policije, da nijedan od batinaša ne bude legitimisan, a za to vreme se aktivisti opozicije zaustavljaju, legitimišu i privode u stanicu i to tako da to gledaju meštani.

Sada kad više to ne možete da radite, vaš Oskar ne sme da raspiše izbore.

Poslednja izmena:
Daaaaleko od toga da je "bez trunke dokaza". Čak šta više, i vrapci na grani znaju da nijedne izbore niste regularno dobili, već samo uz kupovinu glasova, uzurpacijom javnog prostora i nacionalnih frekfencija, ogromnim pritiskom na birače po lokalnih sredinama, dovlačenjem lažnih birača iz Bosne i ostalim izbornim mahinacijama ste dobijali izbore. Jedan primer i malo podsećanje: Dijana Hrkalović, tada državna sekretarka MUP-a, u decembru 2018. došla je u policijsku stanicu u Guči na dan vanrednih lokalnih izbora u Lučanima:

Zašto je državna sekretarka MUP-a bila u Lučanima na dan izbora? Pa zato što je Dijana Hrkalović tada bila glavna organizatorka batinaša koji su sa desetinama džipova bez saobraćajnih oznaka na dan izbora krstarili Dragačevskim krajem. Oskar joj je dao u zadatak da se pobrine da se slučajno ne desi da lokalna policija krene da štiti ustav i zakone. Jer, drugačije nije moguće da nijedan od desetine džipova bez saobraćajnih oznaka, a sa batinašima unutra, ne bude zaustavljen od strane policije, da nijedan od batinaša ne bude legitimisan, a za to vreme se aktivisti opozicije zaustavljaju, legitimišu i privode u stanicu i to tako da to gledaju meštani.

Sada kad više to ne možete da radite, vaš Oskar ne sme da raspiše izbore.
Zbiljaš, kad bi tvoje priče imale težinu, odavno bi bile u arhivi suda, a ne u arhivi foruma.

Studenti FDU objavili snimak i bukvalno uništili Vučićevu priču: Protivnik nije potreban nekome ko ovoliko laže

Video koji su objavili "Studenti Fakulteta dramskih umetnosti u blokadi" na društvenim mrežama možda na najbolji način opisuje kako se menjao narativ vlast i koliko puta je u prethodnih 9 meseci predsednik Srbije Aleksandar Vučić "menjao ploču".

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao studente u blokadi na „dijalog“ i „debatu pred kamerama“ iz njihovih redova stiglo je kategoričko „NE“. Nakon njihovog odgovora, režimski mediji i funkcioneri vlasti nastavili su sa targetiranjem, tvrdeći da studenti „nemaju program i da su zato odbili razgovore“.

Zašto su odbili ono što Vučić naziva dijalogom, odgovor su dali studenti Fakulteta dramskih umetnosti. Naime, oni su objavili video na kom se mogu čuti različite izjave i poruke predsednika Srbije – od one u kojima poziva na dijalog do onih gde tvrdi da nema pregovora.

Studenti su na samom kraju zaključili: Protivnik nije potreban nekome ko ovoliko laže.

NA UBU PAMETI: Vučić otišao u gradić u zapadnoj Srbiji kako bi zamolio studente za razgovor - "Ja se nadam, ja želim, ja vjerujem..."

Građani Srbije, mahom pristalice SNS-a, koji se protive studentskim blokadama okupili su se sinoć u više gradova širom zemlje, drugi put u posljednja tri dana.

Direktor policije Dragan Vasiljević rekao je na konferenciji za novinare u Palati "Srbija" da su održana mirna okupljanja u 71 opštini i gradu i da se prema operativnim podacima ukupno okupilo oko 70.000 građana širom zemlje. Policija je saopćila da incidenata nije bilo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio, na skupu u Ubu, da problemi ne mogu da se rješavaju na bilo koji drugi način osim dijalogom i da je siguran da će studenti prihvatiti poziv na dijalog, piše Klix.

"Ja ne mogu da vjerujem da neko može da poziv predsjednika Republike odbije u pet minuta. Ja se nadam i ja vjerujem i želim da vjerujem da će oni da razmisle i da će taj poziv da prihvate, ne samo za debatu, već za dijalog uopšte, jer ne postoji ništa važnije od dijaloga. Tako da sam siguran da će oni to da prihvate. I nemam ništa protiv da oni to doživljavaju kao moju slabost i kao našu slabost", rekao je Vučić.

Radio-televizija Srbije (RTS) je izvjestila da su građani nosili zastave Srbije i brojne transparente, među kojima su "Građani protiv blokada", "Hoću moj život nazad", "Hoću moju Srbiju nazad", "Hoću da učim", "Ne damo Srbiju", "Hoću da se krećem slobodno".

Na skupovima nije bilo obilježja Srpske napredne stranke (SNS), ali su se funkcioneri te partije u pojedinim gradovima pridružili građanima koji se protive studentskim blokadama.

Podsjetimo, studenti Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu odgovorili su na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za TV duel te su naveli kako nikakvi razgovori ne dolaze u obzir.

Između ostalog, studenti ovog fakulteta Vučiću su predložili da nađe hobi.

"Predsjednik nas poziva na razgovor. Ako ćemo tako: Jedan naš kolega poziva Megan Fox na dejt. Odnos snaga je isti, a i Megan će prije da pristane. To što više niko, a ne samo njegova mama, neće da priča sa njim, nije naš problem. Predlažemo mu da nađe hobi, npr. robijanje", naveli su.

"Također, ne zaboravimo: krv je prolivena. Kao da svo nasilje i ukidanje dostojanstva nije dovoljno, sad će još da nas tjera da idemo na RTS. Bit će prilike. Pred izbore. Mi predsjedniku upućujemo poziv na terapiju", poručuju.

Back