Odgovor Spotifaja nakon što su se Džoni Mičel i drugi pridružili Nilu Jangu u zahtevu da platforma ukloni njihov sadržaj

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.262
Spotifaj je prekinuo ćutanje u nedelju i najavio male promene u svojoj politici u vezi sa sadržajem koji se odnosi na covid-19, nakon što se nedelju dana suočio sa kritikama zbog toga što je dozvolio svojim kreatorima — posebno podkasteru Džou Roganu — da šire dezinformacije o pandemiji.

„Imali ste mnogo pitanja tokom poslednjih nekoliko dana o našim politikama platforme i linijama koje smo povukli između onoga što je prihvatljivo i šta nije“, napisao je izvršni direktor Spotifija Daniel Ek u saopštenju za javnost. „Imamo pravila koja su na snazi dugi niz godina, ali doduše, nismo bili transparentni oko politika koje šire naš sadržaj.“

Nove promene uključuju javno objavljivanje internih pravila kompanije za ono što je dozvoljeno na platformi, „testiranje načina da se istakne“ ta pravila njenim kreatorima i „rad na dodavanju saveta o sadržaju u bilo koju epizodu podkasta koja uključuje diskusiju o COVID-19. ”

„Znamo da imamo kritičnu ulogu u podršci izražavanju kreatora dok ga balansiramo sa bezbednošću naših korisnika“, napisao je Ek. „U toj ulozi, važno mi je da ne preuzmemo poziciju cenzora sadržaja, a da istovremeno budemo sigurni da postoje pravila i posledice za one koji ih krše.

jkg.jpg

Ne razumem ove umetnike koji su se celog života borili protiv establišmenta da bi sada bili njihova produžena ruka?

Rok muzičar Nils Lofgren, najpoznatiji kao član E Street benda Brucea Springstina, kao i Crazi Horse, u subotu je postao najnoviji umetnik koji se pridružio protestu koji je započeo Jang, rekavši u izjavi da će i on „prekinuti veze sa Spotifi-jem“ i pozvao „sve muzičare, umetnike i ljubitelje muzike svuda“ da učine isto.

Ne razumem ove umetnike koji su se celog života borili protiv establišmenta da bi sada bili njihova produžena ruka?
To je zato sto su uvek radili za pare, a borba protiv establismenta je bila pokrivka da uzmu pare...
nesto u fazonu "sistem te laze", salonskih buntovnika...

voleo bih da vidim neke od mladjih da to urade
Па не могу, и публика која зна штасу концерти, такође геријатрија!
Знаш, у време те геријатрије, људи су били од укуса. Није било компјутера, дигиталије само мајстори заната. Само слушање музике било је на други начин. Ако ти се свиђа музика, одеш и купиш ЛП или сингл и слушаш. Заболе те за приватне ставове музичара.
Данас би да уцењују, али не само музичари, сви то раде.
Хоћеш да слушаш моју музику, мораш подржати моје ставове. Хоћеш да пишеш на форуму, мораш подржати моје ставове. Хоћеш профил на некој друштвеној мрежи, опет мораш бити члан партије?
Одвратно и болесно. На жалост, многи млади то не капирају. Није чудо, зомбирани су тим виртуелним светом и за лајк све би дали а ја би за један добар бурек и јогур дао цео интернет!

sta ces onda na internetu? Ja cu ti reci, da nisi, niko ne bi znao da postojis...
Нема бурека у Русији!
Више ме је људи познавало пре интернета него данас! Ко тебе познаје на нету?
Познају оно што би ти хтео а не оно што стварно јеси!

Нема бурека у Русији!
Више ме је људи познавало пре интернета него данас! Ко тебе познаје на нету?
Познају оно што би ти хтео а не оно што стварно јеси!
Kako da ti objasnim ja sam se 1993 zestoko opario zato sto sam u Srbiji jedini znao da programiram aisnhronu serijsku
komunikaciju. jer nije bilo interneta pa niko nije mogao da dodje do te informacije. Batali to pre interneta je bilo bolje.
Ja sam 80ih placao ploce 100-250 DEM, a sad imas bilo koju pesmu na klik...

Kako da ti objasnim ja sam se 1993 zestoko opario zato sto sam u Srbiji jedini znao da programiram aisnhronu serijsku
komunikaciju. jer nije bilo interneta pa niko nije mogao da dodje do te informacije. Batali to pre interneta je bilo bolje.
Ja sam 80ih placao ploce 100-250 DEM, a sad imas bilo koju pesmu na klik...
А какве везеб то има са суштином, са познанством? Ја са тобом с времена на време комуницирам али те не знам! Не знам ништа о теби сем оного што би ти хтео а колико је то тачно....?
Где си то плаћао плоче толике новце? Старији сам од тебе и још 70-тих наручивао сам их из УК и САД. У Немачку сам често ишао и тамо такође куповао, тако да те цене нису тачне!

А какве везеб то има са суштином, са познанством? Ја са тобом с времена на време комуницирам али те не знам! Не знам ништа о теби сем оного што би ти хтео а колико је то тачно....?
Где си то плаћао плоче толике новце? Старији сам од тебе и још 70-тих наручивао сам их из УК и САД. У Немачку сам често ишао и тамо такође куповао, тако да те цене нису тачне!
To su cene za izdanja sa manjim tirazem, ziveo sam od trgovine ploca 80ih... znas kako to sto pises ovde i sto te nepoznati citaju je dovoljno...
kazem sto nisi principijelan pa odjavis internet, odes u prirodu, druzis se sa ljudima :P ?

To su cene za izdanja sa manjim tirazem, ziveo sam od trgovine ploca 80ih... znas kako to sto pises ovde i sto te nepoznati citaju je dovoljno...
kazem sto nisi principijelan pa odjavis internet, odes u prirodu, druzis se sa ljudima :P ?
Можда у препродавању. И мени су нудили лепе паре за први ЛП AC/DC оригинал аустралијско издање. Само то не значи да је то била и цена. Ја је купио за пар $.
По питању интернета, нису схватио "суштину фабуле".
Ових дана сам у пар постова цитирао по питању интернета генијалног:
IMG_20220125_093239.jpg

Можда у препродавању. И мени су нудили лепе паре за први ЛП AC/DC оригинал аустралијско издање. Само то не значи да је то била и цена. Ја је купио за пар $.
По питању интернета, нису схватио "суштину фабуле".
Ових дана сам у пар постова цитирао по питању интернета генијалног:
Pogledajte prilog 1094279
Kostale su 100DEM da kupis direktno 250DEM na ulicama bgd. Recimo Metallicu kill'em all sam tolko platio.
internet: da ne moras vise da placas 250DEM za plocu da bi je cuo, sad muzicari mogu da zarade samo na
tim servisima za slusanje ili koncertima.
E sad pa sta je u tome lose sto svako moze da kaze sta misli?
Dokle su mediji bili privilegija, sad svako moze ono sta je nekad moglo da se sanja...
Naravno, nije pravo sad tim privilegovanim likovima, zovu ljude ovako ili onako...

Kostale su 100DEM da kupis direktno 250DEM na ulicama bgd. Recimo Metallicu kill'em all sam tolko platio.
internet: da ne moras vise da placas 250DEM za plocu da bi je cuo, sad muzicari mogu da zarade samo na
tim servisima za slusanje ili koncertima.
E sad pa sta je u tome lose sto svako moze da kaze sta misli?
Dokle su mediji bili privilegija, sad svako moze ono sta je nekad moglo da se sanja...
Naravno, nije pravo sad tim privilegovanim likovima, zovu ljude ovako ili onako...
У реду је...радимо на различитим фреквенцијама, што је и нормално.
Жао ми је што ниси разумео Ека.

To je zato sto su uvek radili za pare, a borba protiv establismenta je bila pokrivka da uzmu pare...
nesto u fazonu "sistem te laze", salonskih buntovnika...
ovo je skroz tačno
isfolirani "hipici" kojima je jedino novac i dostupnost droge bila važna
nil jang je genijalni rok muzičar, jedan od najvećih, ali njegova borba za bolje društvo je krajnje folirantska, uvek su u pitanju bili samo dolari

ovo je skroz tačno
isfolirani "hipici" kojima je jedino novac i dostupnost droge bila važna
nil jang je genijalni rok muzičar, jedan od najvećih, ali njegova borba za bolje društvo je krajnje folirantska, uvek su u pitanju bili samo dolari
dolari i ženske z:mrgreen:

Tržišna kapitalizacija Spotifaja pala je za oko 2,1 milijardu dolara tokom trodnevnog perioda ove nedelje, nakon što je folk roker Nil Jang povukao svoje pesme iz giganta za audio strimovanje u znak protesta protiv podkasta Džoa Rogana koji širi dezinformacije.

Akcije Spotifaja su pale za 6% od 26. do 28. januara. Tokom istog vremenskog perioda, tehnološki složeni Nasdak kompozitni indeks porastao je 1,7%, a Dau Džones Industrial Average 1,1%. Poređenja radi, Netflik-ove akcije su se malo oporavile, porasle za 4,9% u poslednja tri dana, nakon što su bile pogođene nakon izveštaja o zaradi od 20. januara.

Back