Odgoj malih štenaca

• Začetnik teme Začetnik teme chika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
u pravu su sve sto su ti rekli, mnogo su mali i tebi stvarno svaka cast sto si uopste uzeo. Retko ko bi se tako mucio oko tek rodjenih stenaca a jos manje uzeo ih sa ulice...
Ja nemam bas neka iskustva ali tu sam da drzim fige... :)

Kupio sam Soltrik. Doziranje zavisi od vrste bolesti. Pisacu samo doziranje za decu preko 2 god.
Enterobijaza: 5ml (kafena kasicica) uvece
Tenijaza i strongiloidijaza: 5ml 2 puta dvevno, 3 dana
Ostale uobicajene infekcije parazitima, kao i mesovite infekcije (askarijaza, trihurijaza, ankilostomijaza): 2x 5ml, 3 dana
Izvinjavam se ako sam pogresio neko slovo.
Dakle, kako da doziram?
Da napomenem, i treca zenka je uginula.

Kupio sam Soltrik. Doziranje zavisi od vrste bolesti. Pisacu samo doziranje za decu preko 2 god.
Enterobijaza: 5ml (kafena kasicica) uvece
Tenijaza i strongiloidijaza: 5ml 2 puta dvevno, 3 dana
Ostale uobicajene infekcije parazitima, kao i mesovite infekcije (askarijaza, trihurijaza, ankilostomijaza): 2x 5ml, 3 dana
Izvinjavam se ako sam pogresio neko slovo.
Dakle, kako da doziram?
Da napomenem, i treca zenka je uginula.

uf.......ja bi im dala svakom po 1/4 kafene kašičice jednom danas.....pa da vidiš.
Jel imaš pipetu?

Mislim da imam. A i ako nemam improvizovacu.
Dao sam im da jedu pre nekih pola sata, tako da im sirup sledi pre sledeceg obroka.

U redu.......kako god da im daješ NE SMEŠ da im sipaš direktno u grlo onako po sredini grla kao što se daje ljudima jer će se udaviti. Znači, otvoriš mu usta i saspeš sirup pored unutrašnje strane obraza, sa strane ne u sred grla...zato je najbolja pipeta. Posle pipetu obavezno isperi

Jos im nisam dao sirup. Ako se predozira moze doci do grceva, mucnine, povracanja i proliva.
Po mojoj racunici bi stenetu trebalo dati 0.1ml sirupa.
Mada dete od 2 i dete od 4 godine nemaju istu kilazu, a spadaju u istu grupu. Tako da veza kilaze i kolicine sirupa ne moze biti pouzdana.
Da li uopste da dajem bucku? On izgleda zdravo, vrlo je aktivan i jesan.

ok....0,1ml je otprilike ono što sam rekla 1/4 od 5ml.
Daj im obojici...ovako......ne možeš to izmeriti bez pipete....uzmi kafenu kašićicu i pipetom izvadi jednu kap......stavi u kašićicu pa vidi da li je to 1/5.....na poslu sam ceo dan, nemam ovde pipetu

Kad se štenci čiste od glista, terapiju treba dati celom leglu. I vidi da im prvu dozu daš tako da drugu možeš da daš u neko normalno vreme, 12 sati kasnije. Tipa 8 uveče-8 ujutru pa tako ukupno 6 puta. I prosečna kašičica za sirup je 5ml, što znači da za dva šteneta treba da podeliš pola kašičice.

Odlično se snalaziš.... nažalost bili su premali, i osetljivi, tako da nije čudo ako neko od njih ne preživi...u svakom slučaju to nije bilo do tebe, sve si učinio što je u tvojoj moći... Nažalost nisam bila mnogo prisutna ovde,zbog bolesti moje keruše, mada sam želela više da pomognem....srećom uvek se našao neko da ti odgovori....nadam se da će ostali štenci biti dobro...pa da se radujemo tvom uspehu...:)

Dobro de, nemojte me tuci.
To mi je palo na pamet kao najtacnije doziranje. Za veceras cu se nekako snaci, a sutra idem do apoteke.

:) Neće te niko tući.... stvarno si vredan divljenja, šta činiš za te male kuce....ne sumnjam da ćes se snaći, a sutra ćeš već nešto kupiti u apoteci...makar one male plastične bočice u koje stavljaju kapi za nos...sigurno ima nešto što će poslužiti...

Nemam iskustvo sa tim sirupom, ali ja bih sačekala barem dobrih pola sata... a ako su strpljivi onda i malkice duže da bi sirup mogao što bolje da deluje na parazite...Da li možda piše nešto o tome u uputstvu, kako se koristi kod dece ?

Back