Odelo cini coveka, ili mozda ne?!

e stvarnosta je tu lose?keva gleda tv u flanelskoj spavacici?iiii?upravo ti gledas ljude po odeci,sudeci po tome svi bismo morali da nosimo zemljoradnicku uniformu,da ostanemo dosledni svojim korenima je l gotovo sam sigurna da znam sta biste pricali o meni da se pojavim u dopicnjaku svi vi koji ne sudite po odeci
Хехе...ВИ сте видели нешто лоше у томе, не ја!

Мислим да ме ниси разумела...

Ја сам само истакла несклад између скупог фирмираног одела које су по дрес коду фирме морали да обуку и њиховог личног стила и природног окружења.
Може неко моју бабу да обуче у рози шанел костим и да јој натакатри цветни шеширић место мараме, али ће некако ипак сви приметити да то није дворска дама краљице мајке...

Hellen:
Ја сам само истакла несклад између скупог фирмираног одела које су по дрес коду фирме морали да обуку и њиховог личног стила и природног окружења.
hm, ali upravo te je odelo navelo da iskonstruises poreklo tih ljudi i pozabavis se izgledom njihovih roditelja pred TV-om...
ne znam, meni je to nebitno, neka se ljudi oblace u odela ako im firma tako nalaze.
briga me za korene (list i stablo :)), samo da su ljudi uredni i cisti.

Хеј, ајде не буквализујте.... Ја сам се само сликовито изражавала, да бисте схватили колико им једноставно није одговарало то одело у које су их силом прилика обукли... Родитељи су ту небитни...
И моја баба много лепше и природније изгледа у кецељи и са марамом, него у розом шанелу...ша шта? У ствари, умрла бих од смеха да је видим у таквом издању...

И мени су ти ликови потпуно небитни у животу, и не интересују ме ни они ни њихово порекло, ни да ли имају добру душу...шта год...
Причамо о облачењу и ономе шта оно говори о нама....о томе какву поруку шаље....То је тема, зар не? А сви примамо те поруке, ма како се правили како нам је свеједно како су људи обучени, ''нек је и закрпљено, само да је чисто''...шио ми га Ђура....

ne znam, meni je to nebitno, neka se ljudi oblace u odela ako im firma tako nalaze.
briga me za korene (list i stablo ), samo da su ljudi uredni i cisti

Да ли заиста мислиш ''само да су уредни и чисти''?
Да ли би ''уредна и чиста'' у шорцу, мајици на бретеле и папучама отишла на литургију?
Да ли би у тренерци и патикама отишла на венчање, ''уредна и чиста''?
Да ли би у дречаво црвеном минићу отишла на сахрану?

Својим облачењем ми шаљемо поруку:
- свечаном хаљином увеличавамо нечију свадбу...понизили бисмо га ако бисмо дошли на венчање у патикама и тренерци, показали бисмо да не поштујемо довољно домаћине и њихов свечани тренутак...
- тамним бојама и дискретнијом гардеробом показујемо саучешће са породицом преминулог, показујемо поштовање према њиховом болу
- пословни дрес код ове банке је смишљен зато да покаже како је то успешна банка која међу својим запосленима има младе, амбициозне јапије који ће ту банку још више подићи, тако да ћемо, улажући новац код њих, и ми сами просперирати....

Ништа није случајно....

Одело дефинитивно не служи само да нас штити од хладноће....оно ШАЉЕ ПОРУКУ! И нико од нас није имун на њу!

Е сад, апсурд настаје када одело и особа ''нису срасли'' једно са другим. Тада се ствара утисак несклада (''свако време има своје Феме''....)...О томе говорим.

nisi razumela. ja ne kazem da odeca nije neka informacija o ljudima koji je nose...

komentarom na tvoj post sam upravo to i rekla - da je kod tebe izazvala niz asocijacija.
konkretni zatupasti poslovni saradnici u odelima kod mene zaista ne izazivaju niz asocijacija - ne mislim o tome jednostavno.

i nigde nisam pominjala zakrpe - citaj kako je napisano.

moj stav je u stvari da postujem kada se ljudi zbog posla obuku u "uniformu" (meni je i odelo uniforma). i postujem kada ljudi na neke zvanicne dogadjaje dodju prikladno odeveni. to mi je nekako stvar lepog vaspitanja (mada ja sama prilicno odstupam od tog formalizma, ali to je neka druga prica). cenim taj ljudski trud, ako me razumete.

p.s. nemam drecavo crveni minic, i molim da to udje u zapisnike.
p.p.s. pa ti ljudi su postovali poslovni sastanak - dosli su u odelima. sta ima da se misli o njihovom poreklu, neces ih zeniti.

Hellen:
Хехе...ВИ сте видели нешто лоше у томе, не ја!

Мислим да ме ниси разумела...

Може неко моју бабу да обуче у рози шанел костим и да јој натакатри цветни шеширић место мараме, али ће некако ипак сви приметити да то није дворска дама краљице мајке...
mislila si da oni nisu imali manire koji idu uz ta odela?pa kako se onda napreduje u zivotu? helen ni ti nisi odmah uhvatila viljusku u levu nego si bacala pola hrane na pod.ako sam opet promasila onda...

...da, bash me interesuje da li se zacakle ochi chlanovima nekog africhkog plemena kad vide poslednji krik ovdashnje mode koji koshta ne znam koliko...odma' pozele da naruche par komada...ili pomisle ...vidi kakva chudna krpa, spram nashih perlica i koshchica... :smile:
...sve na ovom svijetu sluzi da nam donese i oduzme pare, otvori hiljade radnih mjesta i da nam smisao zivota da radimo za cipele...podmiri glad...koje su pravljene SAMO ZA NAS...i da i onaj koji crta, shije, stilishe ima od chega da zivi i to mi je ok...
shto se tiche plaze i kupaci kostimi koshtaju, ali ima i druga fora...sjecam se jedne zene na plazi, borice se nanizale, ali tu je kila zlata da podigne vrijednost dotichnoj na trzishtu mesa...

mislila si da oni nisu imali manire koji idu uz ta odela?pa kako se onda napreduje u zivotu? helen ni ti nisi odmah uhvatila viljusku u levu nego si bacala pola hrane na pod.ako sam opet promasila onda...

Јеси, малко....
Не напредује се од одела ка манирима, од спољашњости ка унутра, не мења наше одело нас.....него ми мењамо одело у складу са променама у нама.... Док сам бацала пола хране на под носила сам портиклу, а не сатенску хаљину са воланима...

Рекох, неће рози шанел моју бабу учинити дворском дамом енглеске краљице...као што ни скупо црно одело неће од просечног српског приградског момка направити јапија са Менхетна...

НЕСКЛАД, само то је оно о чему причам....а сви се закачише за периферне ствари...

Писао је Стерија о томе.....давно пре Хелен...

mmmm, ja sam tu Femu uvek shvatala ko mnogo tragičan lik... mislim, ona je želela da uđe u više društvo, da bude mecena... ko bi se danas sećao Medičija da nije bilo Mikelanđela... niko ih ne bi pamtio po bogatstvu, ili lepim manirima ili čemu već. Dobro. Neko bi.

I opet nisam napisala ništa na temu.... ah

mislim, ona je želela da uđe u više društvo, da bude mecena... ko bi se danas sećao Medičija da nije bilo Mikelanđela... niko ih ne bi pamtio po bogatstvu, ili lepim manirima ili čemu već. Dobro. Neko bi

tačno tako..... a i n ije baš tako...kamo sreće da ih je više...
i kakvog je zeta htela?
da govori francuski...... uopšte joj nije bila važna njegovo imovna krata.......a ne ko ove sadašnje....što samo žele da uhvate sponzora koji vozi auto sa kožom, klimom i lamperijom........

Back