Одећа

Хвала свима који покушавају да помогну, али ме, изгледа нико није разумео. Вероватно нисам био довољно јасан.
Дакле...
Моја лепша половина није предебела. нити изгледа тако. Свакодневно носи фармерке или неке спортске панталоне, једноставну сукњу (најчешће дужине негде око колена или баш дугачке), претежно равне ципеле или патике, и све јој то лепо пристаје. Има 40 година, али изгледа бар 5 млађа, а проблем са набацивањем килограма сам поменуо, јер јој је већина постојеће гардеробе која пристаје мало свечанијим приликама - тесна (годинама је имала исто килограма и носила исту величину). Има веома префињен укус по питању облачења, делимично јој је то повезано и са струком, али увек је проблем око те свечаније гардеробе да се уклопи у њен претежно спортски стил, моду (по мало) и прилику. Шивење није никакав проблем, а град је препун модела "до пупка" и сл. који су скинути са "пинка" и, без увреде, не личе ни на шта (ни на младим девојкама чак и кад су савршено згодне), тако да знам да ће се све завршити у кројачком салону. Оно у чему сам ја желео (и желим) да помогнем, то је у идејама уклопњеним у оно што није чиста класика а пристаје (и) свечаним приликама. Зато ми требају сајтови на којима има модела неких радњи, бутика, али обичне, гардеробе, не оне са ревија високе моде.
Надам се да сам сад био јаснији?

ПС Хвала на помоћи, али због посла, моја драга није у могућности да обилази бутике и проналази идеје.

mojra:
koja bi to bila velicina? sta te interesuje, modeli, da se skroji ili bas haljina da se kupi? ja znam marku koja u francuskoj proizvodi haljine do broja 56, mogu da ti dam sajt ako hoces da bacis pogled ili da izvucem neki model ako ne znas francuski, ako ti znaci nesto. ako bi ti to pomoglo bar da se krojacici objasni sta ona hoce.
:D Управо ми то и треба!
Сајт са моделима који пристају модерним женама у неким нормалним приликама.
Иначе величина је 42, можда 44... ако су мањи бројеви (раније је носила 38-40).

baci pogled na sajt www.laredoute.fr

tu ima svega, samo to je tipicno francuski stil - ima i elegantnije garderobe i one za svaki dan; garderoba za zene je pod femme, haljine i suknje: jupe / robe, ostalo ces naci. posto je roba za svaki dzep, ima je u rasponu od 3 do 300 evra po komadu odece, pa mozda nesto odgovara. mozes da bacis pogled i na sajt www.xanaka.fr i tu ima nekih diskretnih tunika i par haljinica. trazi se pod "je choisis", mada su to vise stvari za svaki dan ali mozda nadje inspiraciju u obliku bluze ili haljine...nikad se ne zna. velicine su standardne
ako se setim jos nekog sajta dodacu naknadno.

mojra:
koja bi to bila velicina? sta te interesuje, modeli, da se skroji ili bas haljina da se kupi? ja znam marku koja u francuskoj proizvodi haljine do broja 56, mogu da ti dam sajt ako hoces da bacis pogled ili da izvucem neki model ako ne znas francuski, ako ti znaci nesto. ako bi ti to pomoglo bar da se krojacici objasni sta ona hoce.

u bash si riba opasna

e ali kad porastem i ja cu biti ko ta punachka tetka i to me nervira

u stvari mozhda sam vec sad i sklona sam gojenju

idem sad da uchim a bilo mi je lepo u budimpeshti setala sam i druzila sam se voleli su me i smrsala sam a jela sam ko kreten mnogo i kalorichno i sad opet ne radi!!!!!!!!! debela tetka

Tunike su u modi. A sto sama jednostavno ne ode kod krojaca/ice i trazi da se sasije haljina. Svaka zena zeli haljinu specijalno sivenu, po meri. Ima li krojac kod vas? Izabere materijal, kaze sta zeli, i gotov posao.

pogledaj u bivsem Ateksu, sad je to Moda Mi, nisu losi. Imaju i velicine, lepi su modeli, samo neka proba. Podavacice su obicno jako ljubazne. Uostalom ima jedan butik u K. Mihajlovoj, a tamo svi koliko znam moraju da rade i nedeljom.

Pa ti je iskeshiraj a nek ona sama trazi, a posto je zensko - snaci ce se 100%. Ne znam koliko je ona "popunjena", ali mislim da se i u uobicajenim buticima moze naci odgovarajuci broj. Tih polu svecanih, i svecanih stvari moze relativno pristupacno naci u Zari ili u Mangu (lepi su modeli, originalni, mada ne bas nesto kvalitetni), tj. nije tamo bas tako strogo mladalacka garderoba. Nema tu puno razlike u odeci za mladje i starije, ali se na neke stvari mora paziti - duzina suknje, pokrivena ramena posle 40 i sl. Ma ustvari sta ti stoji, to i nosis, eto Tina Tarner je matora a sve joj stoji. Ipak, za krupnije zene bitno je samo da se napravi opticka varka i nose tamnije stvari na kriticnim delovima tela.

Back