evo ga jos jedan post-zuti modernista.
sloba nije nista rasprodao. bilo je gde da se radi
ovi tvoji zuti kada su uspesno privatizovali ugl je od fabrika ostao samo prazan plac zarascen u korov.
ja sam licno video kako su lokalnu drvopreradjivacku fabriku sa ful masinerijom dan po dan rasprodali i porusili
pocupali i sve podzemne naponske kablove. nista nije ostalo osim betona.
naravno sve uz obecanja da ce tu da izgrade bog zna sta
Upravo tako "Sloba nista nije rasprodao" covek je bio ne samo monstrum-fasista nego jos i debil pored toga. Ja se i jesam borio protiv Milosevica iz razloga (pored ostalog) sto nista nije hteo da rasproda. Covek je bio totalni idiot. On je hteo da sve ostane u drzavnom vlasnistvu. Uzas.
Pa sve zemlje su prosle tranziciju iz socijalizma u kapitalizam. Gotovo svuda je pao taj drustveni sistem. Mi smo i srusili Milosevica jer taj sistem ne moze da funkcionise vec mora da se predje kao i svi ostali u kapitalizam.
Osnovna razlika izmedju kapitalizma i socijalizma jeste ta sto se u kapitalizmu drzava ne bavi biznisom vec se to prepusta privatnicima. Zato je danas najbitnije da se sto pre sve rasproda. Firme i biznisi treba da idu u privatne ruke a drzava da ubira poreze.
Problem su i ljudi jer su glupi. Otezavaju tranziciju i samo nas koce. Imas na primer sigurno jedan % ljudi koji ni dan danas ne razume zasto sve mora da se rasproda i to sto pre. Hej mi dan dnas imamo drzavni telekom, elektroprivreda, nikome nismo dali koncesiju na puteve, bolnice?, skole?.
Ako mene pitas svaka vlada (ne samo zuti) je radila najbolje sto je mogla (naravno uvek moze bolje) jer u sustini kakav narod takva i vlast. Posto je narod glup onda...jbg. Mnogo veliki otpor pruza narod a ne razume se 2 i 2 u drustvena uredjenja i politiku.
Nisam glasao za Vucica ali sad kad je vec na vlasti treba mu dati sansu da uradi barem nesto. Tipa da da koncesiju nekome na nase autoputeve ili barem da proda Telekom vec jednom.
Pokrenuli su barem privatizaciju za ove neke firme i deo vojnih objekata ali iskreno mora to brze i mora to bolje. Nismo mi najlosiji u EU da bi radili to tako sporo. Moramo hitno da se dozovemo da pocnemo brze da privatizujemo stvari.