odbrana od virusa

• Začetnik teme Začetnik teme paksi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1. не коришћењем Windows оперативних система.
2. едукацијом о начину деловања разних штеточина
3. Применом знања стечених кроз едукацију .....
4. не користи Windows оперативне системе.

Pravo si mu pomogao....

поента је да не постоји једноставно и ултимативно решење већ се за проблем безбедности на интернету треба добрано загрејати столица.
Он којима је довољно да немају свакодневне занимације са вирусима који су најмасовнији, одабраће неку ГНУ/Линукс дистрибуцију и заборавиће на антивирусе и вирусе (бар што се тиче оног како су то навикли корисници Виндовс оперативних система.

Ако баш мораш да користиш Виндовс онда је стварно потребно много више читања стручне литературе и улажење у проблематику да би могао колико толико да се заштити рачунар.

поента је да не постоји једноставно и ултимативно решење већ се за проблем безбедности на интернету треба добрано загрејати столица.
Он којима је довољно да немају свакодневне занимације са вирусима који су најмасовнији, одабраће неку ГНУ/Линукс дистрибуцију и заборавиће на антивирусе и вирусе (бар што се тиче оног како су то навикли корисници Виндовс оперативних система.

Ако баш мораш да користиш Виндовс онда је стварно потребно много више читања стручне литературе и улажење у проблематику да би могао колико толико да се заштити рачунар.

E a odkle ucite. Ja sam upisao Elektrotewhnicar racunara sredju a voleo bih da se bavim zastitom racunara i internet bezbednosti nesto od toga. Pa bih voleo dosta da se edokujem pre nego sto krenem na fakultet , da imam neko pred znanje.Posecujem sajt informacija.rs. Hvala vam unapred.

Poslednja izmena:
samo povedi racuna da te ne obore na srpskom

E a odkle ucite. Ja sam upisao Elektrotewhnicar racunara sredju a voleo bih da se bavim zastitom racunara i internet bezbednosti nesto od toga. Pa bih voleo dosta da se edokujem pre nego sto krenem na fakultet , da imam neko pred znanje.Posecujem sajt informacija.rs. Hvala vam unapred.

izvini ali nisam mogao da odolim :hahaha:

srednja el.teh. skola nije losa,nauci se,ali te njihove knjige kasne 10god za tehnologijom,bices upoznat sa osnovama,al onda ili se opredeli za jednu granu ili ces znati od svega po malo,ja sam ponajvise pokupio tako iz price 1 na 1,sam nesto probas,izvuces zakljucke,prati vesti iz it sfere,clanke,ono kako da povezes lan kablom 2 racunara ne bih nazvao znanjem,neke stavri trebaju da se znaju kao tablica mnozenja

Nisam zlonamjeran ali čovjeka stvarno iritira ovo tvoje pisanje. Mislim da nisi nepismen jer ko zna barem nešto otkucati ne smatram ga nepismenim.

Mare,evo ti za pocetak pogledaj moj youtube kanal,imas razne stvari,testirao vecinu antivirusa,imam neke tjutorijale kako ocistiti inficirani sisitem,kako ocistiti neke gadne oblike onfekcija,kako koristiti antivirus bootabilni CD za cisenje sistema itd,pa pogledaj,ako imas neko pitanje,slobodno pisi.
Nisam ni na neki expert,ne kazem to,ali naucih ponesto :D
https://www.youtube.com/user/acafacaa1

Mare,evo ti za pocetak pogledaj moj youtube kanal,imas razne stvari,testirao vecinu antivirusa,imam neke tjutorijale kako ocistiti inficirani sisitem,kako ocistiti neke gadne oblike onfekcija,kako koristiti antivirus bootabilni CD za cisenje sistema itd,pa pogledaj,ako imas neko pitanje,slobodno pisi.
Nisam ni na neki expert,ne kazem to,ali naucih ponesto :D
https://www.youtube.com/user/acafacaa1

Hvala gledacu cim nadjem slobodnog prostora zbog skole :)

Здравом логиком и наравно апликативним програмима који су специјализовани баш за те намене.
Мада нешто сам више мање све приврженији заштитном зиду док запостављам антивирусне програме понекад, не знам зашто. ;)
И овде такође има одличан водич додуше не баш темељно обрађен који се повремено допуњује и није лоше прелистати.

Болдовано је цела мудрост, ко то неће да схвати има да се са вирусима пати :D

reklamiras drugi forum,dobra ti fora,a i ovo "pokaj se" u ovom postu i u jos jednom od veceras nije mi jasno,jesi li mozda doziveo prosvetljenje mladicu

Hehehehehe

prvo, veliko ti hvala za to mladicu, to sam veoma davno bio... sad sam vec u ozbiljnim godinama.
drugo: moj fazon pokaj se ostavljam na svakom svom postu, nista nikom licno, neko moje obelezje..
trece i najvaznije, ovo mesto jako odlicno poznajem i link koji sam ostavio nije ni slucajno bez veze...u krajnjen slucaju web lokaciju koju sam ostavio apsolutno nije potrebna nikakva reklama, ali bas nikakva, jer ta web lokacija je suvise dobro kotirana po svom sadrzaju da nije poreba da je bilo ko reklamira..
cetvrto, ako imas dobre namere prema korisnicima koji dolaze ovde i zelis da im pomognes, a nekad nemas kapacitet da im izadjes u susret nekim znanjem (ne mozemo svi sve znati) zar ne, onda je ljudski i normalno uputiti ih na mesto na kome ce da rese svoj problem..
Peto, sve napisano, nikom i nista licno..

ziveo ti meni >>>

Pokaj se
:pop:

@SamProtivSvih
1.nije se odnosilo na godine i ako sam napisao malim slovom :mrgreen:
2.ok,ima i cudnijih stvari
3.nije bitna reklama,na jednom forumu stavljati link drugog i reci idi tamo ce ti pomoci ne ide,jednostavno ne ide,mnogi ovde imaju naloge na par foruma,pa svakom posvecuju odvojenu paznju,link si mogao poslati na pp bez problema
4.tu sam samo da bih pomogao,kad ne znam onda ni ne pisem
9bf148.jpg

15qymoi.jpg

ziv mi bio :bye:

Kao se odbraniti od trojanca,spywer-a.... ;)

Svi su rekli manje vise pametne stvari,pogotovo ono za ne koriscenje windows-a,e sad ako si korisnik njega mogu ti samo reci sa kojim kombinacijom sam ja zadovoljan,danas odes do fotokopirnice da odstampas nesto i vratis se kuci sa flesom punim gluposti

Avast 6 IS+Malwarebytes (ukljucen real-time protection)+MCShield (prvi koji ce skenirati prenosni uredjaj i spreciti infekciju)
Povremeno precesljam komp sa Superantispyware,Hitman Pro,NPE

Back