Odbrana mog psa od drugih pasa

Jigsaw00

Početnik
Poruka
50
Dok sam danas setao psa iz tudjeg dvorista je izleteo mesanac srednje velicine. Sa obzirom da je moj pas zenka bernardinca i ogromna je taj mesanac bi se sklanjao gad kog bi se ona okrenula ka njemu i nije bilo problema. E sad sta raditi u slucaju da izleti neki borbeniji pad popit pit bula ili staforda (a u mom kraju ih oma dosta) kako da odbranim sebe i svog psa od njih? Moja bernardinka je dosta veca i krupnija od tih pasa ali bernardinac nije pas za klanje i tuce vec za spasavanje tako da ne zelim da je pustim da se kolje sa njima. Ljudi su mi govorili da sa sobom nosim neku metalnu palicu kako bih mogao da se odbranim al nije mi cilj da ubijem tudjeg psa ili psa lutalicu osim ako moj zivot ili zivot mog psa nisu u opasnosti. Koliko je anti-hund sprej (suzavac protiv pasa) efikasan u tim situacijama i da li ostavlja trajne posledice na oci psa?

Jeste malo cudna tema ali na neki nacin kapiram tvoje pitanje jer i ja imam strah od pasa u poslednje vreme (otkako me je napao copor)
Bernadinac nije pas za borbu,to moras da znas.Da je Sarplaninac mislim da pit ne bi mogao ni da mu pridje.Sto se sipke tice,nisam sigurna koliko bi ti pomogla,pitovi su tvrdoglavi psi,kada uhvate ne pustaju.
Negde sam citala da kod njih pali kada ih uhvatis za usi i podignes sa tla,da tada pustaju.Ali nisam sigurna u to.Probaj sa suzavcem,ne znam ali rizikujes da ostetis vid tom psu.
Svakako je i to bolje nego da te napadne.

Uz Bernadinca uzmi i jednog Saprlaninca pa slobodno hodajte ulicom :D

Ја сам једном приликом имао сличну ситуацију. Шутнуо сам у главу тог пса, који је већ био зарио зубе у мог кера, сва срећа ту је била нека капија па сам склонио мог пса.
Иначе нема спаса тј. ти ту ништа не можеш, сем да зарадиш повреду.

Dok sam danas setao psa iz tudjeg dvorista je izleteo mesanac srednje velicine. Sa obzirom da je moj pas zenka bernardinca i ogromna je taj mesanac bi se sklanjao gad kog bi se ona okrenula ka njemu i nije bilo problema. E sad sta raditi u slucaju da izleti neki borbeniji pad popit pit bula ili staforda (a u mom kraju ih oma dosta) kako da odbranim sebe i svog psa od njih? Moja bernardinka je dosta veca i krupnija od tih pasa ali bernardinac nije pas za klanje i tuce vec za spasavanje tako da ne zelim da je pustim da se kolje sa njima. Ljudi su mi govorili da sa sobom nosim neku metalnu palicu kako bih mogao da se odbranim al nije mi cilj da ubijem tudjeg psa ili psa lutalicu osim ako moj zivot ili zivot mog psa nisu u opasnosti. Koliko je anti-hund sprej (suzavac protiv pasa) efikasan u tim situacijama i da li ostavlja trajne posledice na oci psa?

Dobar je suzavac. Vrv ćete svi kašljati od njega, ali niko neće stradati.

Jeste malo cudna tema ali na neki nacin kapiram tvoje pitanje jer i ja imam strah od pasa u poslednje vreme (otkako me je napao copor)
Bernadinac nije pas za borbu,to moras da znas.Da je Sarplaninac mislim da pit ne bi mogao ni da mu pridje.Sto se sipke tice,nisam sigurna koliko bi ti pomogla,pitovi su tvrdoglavi psi,kada uhvate ne pustaju.
Negde sam citala da kod njih pali kada ih uhvatis za usi i podignes sa tla,da tada pustaju.Ali nisam sigurna u to.Probaj sa suzavcem,ne znam ali rizikujes da ostetis vid tom psu.
Svakako je i to bolje nego da te napadne.

Uz Bernadinca uzmi i jednog Saprlaninca pa slobodno hodajte ulicom :D

A kako bi me u toj situaciji posluzio onaj elektrosoker. To nije smrtonosni napon ( za coveka) al ne znam kako deluje na pse sigurno bi ga onesposobilo na neko vreme dovoljno da se sklonim.
U slucaju kad mi mog psa ugrizao pit makoliko voleo zivotinje bez razmisljanja bih mu zario noz u vrat.

E da mi je da imam sarplaninca pa da vidim koji bi pas smeo da krene na njega.
Ne znam kolko su pitovi tvrdoglavi al ne verujem da su ludji od nemackih lovnih terijera (video sam kad su dva takva terijera pocepala rotvajlera ko svinja masan dzak) posto se bez ikakvog razmisljanja zalecu direktno na divljeg vepra i stace jedino ako ih vepar proburazi kljovama.

Jel ti sa namerom ides da izazoves masakr ili brines za svoju bezbednost?
Ludi su onoliko koliko ih covek napravi ludima.Ja imam pita u komsiluku koji je stalno na ulici i stalno skace da se igra,nikad nije ni zarezao na nekog psa.Veoma blag i socijalizovan.
Da su i ostali vlasnici takvi prema svojim psima problema nikad ne bi bilo.Tako da nikad nemoj da krivis zivotinje,vec ljude.
Rotovi su glomazni psi,cesto debeli pa im je pokretljivost slabija.Svakako NLT je manji i brzi pas koji direktno hvata za vrat sto je najveca da kazemo,prednost kod malih pasa.
Pit je dosta jaci,jedan od najjacih ugriza imaju upravo oni tako da bi terijer verovatno bio u problemu.

A koliko sam razumela ti stafordi i pit bulovi uopste nisu na ulici vec se ti pripremas da izlete?

Ja ako me napane odma pištolj pa bum u glavui.
ha ha ha šalim se!
Kažu da je najbolje ako psa poliješ hladnom vodom.

Inače pas koji napada ne smije dobiti osjećaj da ga se bojiš ili što je najgore da počneš da bježiš.. Tada krene žešće
Najbolje ja krenuti na njega sa odlučnom komandom i povišenim glasom.
Svaki pas će se povući.

Poslednja izmena:

Ako je u pitanju pit ili staford šutiranje neće pomoći. Eventualno, break-stick. Kuvano drvo u obliku noža, služi za otvaranje vilice psu. Ako je on već ujeo tvog psa, uhvati ga za vrat odozgo gurni mu break sa strane među zube i samo okreni. Mora da pusti.
Ipak, štangla je najsigurnije rešenje.

Jel ti sa namerom ides da izazoves masakr ili brines za svoju bezbednost?
Ludi su onoliko koliko ih covek napravi ludima.Ja imam pita u komsiluku koji je stalno na ulici i stalno skace da se igra,nikad nije ni zarezao na nekog psa.Veoma blag i socijalizovan.
Da su i ostali vlasnici takvi prema svojim psima problema nikad ne bi bilo.Tako da nikad nemoj da krivis zivotinje,vec ljude.
Rotovi su glomazni psi,cesto debeli pa im je pokretljivost slabija.Svakako NLT je manji i brzi pas koji direktno hvata za vrat sto je najveca da kazemo,prednost kod malih pasa.
Pit je dosta jaci,jedan od najjacih ugriza imaju upravo oni tako da bi terijer verovatno bio u problemu.

A koliko sam razumela ti stafordi i pit bulovi uopste nisu na ulici vec se ti pripremas da izlete?

Ne idem sa namerom da izazovem masakr al necu ni u jednom trenutku da brinem za zivot mog psa. Kod mene u kraju ima i lutalica ali su obicno na jednom te istom mestu i na takva mesta ne zalazim a opasni psi jesu u dvoristu ali je jednom coveku par puta bezao staford, pa cak je i moj pas par puta preskocio i valjda od tad imam taj trip ds ce tudji opasan pas da izadje iz dvorista i krene na mog psa

realno, jedino o cemu treba da bines su druge zenke,
jer se jako jako retko desava da muzjak napadne zenku...
ali, takodje moras das budes svestan toga da tvoj pas oseca tovju energiju,
pa ako si ti pored nje nervozan, i ona ce postati...
a to ti ne treba...
takodje, moras da naucis da vladas svojim psom,
i ona mora da te slusa, uvek, jer od toga moze mnogo da zavisi.

Back