Odbojnost

• Začetnik teme Začetnik teme RHCP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ladno me boli uvo šta ljudi preko neta misle o meni, nikad nikog od vas neću uživo sresti.

Nije u pitanju dostojnost ili nedostojnost. Zamisli da je ta žena ružna da ružnija bit ne može, ali je uspješnija i zbog toga ne želim da je sretam na ulici.

Jedi %%*( došo sam da me posavjetuješ, a ne podjebavaš. Muškarcima je predodređena dominacija, ženama nije. Možda tu leži moj problem, ali to ne smijem da preispitujem. Meni je poraz i kad žena pobjedi muškarca na slagalici na rts-u.

uf ne bi se snashao u surovoom svetu van srbije, a i u srbiji ima mesta za izbegavanje :sad2:
pa i one to znaju pa ih ima manje u slagalici :sad2:
pa pazi mozes da je bijes, mucis ponizavas, mislim sta te sprecava? kako te ona realno ugrozava kad sve to mozes?

Muškarcima je predodređena dominacija, ženama nije. Možda tu leži moj problem, ali to ne smijem da preispitujem. Meni je poraz i kad žena pobjedi muškarca na slagalici na rts-u.

wow. prosto ne verujem. odakle ti to? svasta hehe, bas si cudan stvarno, slutis da bas tu imas problem ali ga se bojis, zasto?

uspesne zene i pametne zene su bas bolji drugari nego nepismene i lenjive. bolje ce te razumeti i bice ti odanije kao drugari.

isto znas, da bi se nekad zaljubio moras tu zenu da postujes, da mislis da je superiorna, najlepsa i najbolja u svemu.

znaci to sto si izjavio ja nisam cuo nikad a cuo sam svasta bez zezanja :)

ne znam da li se zezaš da bi se ljudi pecali i ložili,

ali ja OBOŽAVAM pametne RACIONALNE uspešne OBRAZOVANE odmerene KULTIVISANE žene.
I ne osjećaš se nekako inferiorno?
uf ne bi se snashao u surovoom svetu van srbije, a i u srbiji ima mesta za izbegavanje :sad2:
pa i one to znaju pa ih ima manje u slagalici :sad2:
pa pazi mozes da je bijes, mucis ponizavas, mislim sta te sprecava? kako te ona realno ugrozava kad sve to mozes?
Nikad žene nisam maltretirao, niti ću, a periodi tuča, dok sam bio srednjoškolac, su iza mene.

Dali ste mi dosta stvari za razmišljanje, hvala na iskrenim odgovorima. Samo da fino sredim stvari racionalnim razmišljanjem, ako je to moguće... Ovo je " dječja bolest " koju moram prevazići.

Poslednja izmena:
I ne osjećaš se nekako inferiorno?

Nikad žene nisam maltretirao, niti ću, a periodi tuča, dok sam bio srednjoškolac, su iza mene.

Dali ste mi dosta stvari za razmišljanje, hvala na iskrenim odgovorima. Samo da fino sredim stvari racionalnim razmišljanjem, ako je to moguće... Ovo je " dječja bolest " koju moram prevazići.

to nije decija bolest, nego je problem na nivou licnosti.

wow. prosto ne verujem. odakle ti to? svasta hehe, bas si cudan stvarno, slutis da bas tu imas problem ali ga se bojis, zasto?

uspesne zene i pametne zene su bas bolji drugari nego nepismene i lenjive. bolje ce te razumeti i bice ti odanije kao drugari.

isto znas, da bi se nekad zaljubio moras tu zenu da postujes, da mislis da je superiorna, najlepsa i najbolja u svemu.

znaci to sto si izjavio ja nisam cuo nikad a cuo sam svasta bez zezanja :)

Ne branim nikog, ali mozda se muskarci boje uspesnih i pametnih zena jer jednostavno nisu na istoj socijalnoj i psihickoj ravni, ali da su bolje (tj. zanimljivije za razgovor) to stoji, mada eto, neke umeju tako da se postave malo prepotentne pa to odbija ljude.
Zamisli recimo, muskarac fizikalac, radi na stovaristu, a ona profesorka matematike, kako ce on nju psihicki da zadovolji, o cemu ce njih dvoje da pricaju?
Jednog dana 'ladno na pamet moze da joj padne, "pa sta ce meni ovaj jadnik, recenicu ne zna da sastavi, stagod mu kazem k'o tele gleda, nema nikakvu perspektivu u zivotu, mogu imati daleko boljeg"

Opet, ne mora da znaci, ako je on super mladic, dobar, duhovit, veran, ima neke druge kvalitete, ne mora previse da znaci, i znam jedan bas takav par koji je pred brakom, tako da, sve je moguce..

Odlučio sam da budem još malo konkretniji po pitanju teme. Prva manifestacija mog problema javila se na fakultetu. Inače se ne upoređujem sa ostalim studentima, ali desilo se da ja položim neki ispit 7-icom, a ta neka đevojka sa mog faksa 9 ili 10. Prvo sam počeo sa potiranjem sebe ("alo bre! žena da bude bolja od mene" fazonom) ,a onda sam krenuo u kontru: da je izbjegavam, da joj se ne javljam fino i kulturno, nego čisto procjedim kroz zube ono što treba da se kaže, izbjegavam na ulici. Prije toga, imao sam ne nešto specijalno blizak, ali ok odnos, kako to biva sa kolegama/koleginacama na fakultetu. Ta konkretna jedna đevojka koja oslikava moj problem, nit je lijepa nit je ružna, svejedno, NEMAM interesovanja za nju. (ovo je ključna tačka!!!) Sad mislim da sam konkretizovao. Nikakva ljubav, nikakav brak, nikakve emocije nisu u pitanju. Nije po srijedi to, već moj neprirodan stav, imam utisak da se ovaj moj problem uočava, i samo mogu u budućnosti imati nelagodnosti, mogu čak i da izgubim nekog ko bi mogao da mi koristi kad uvelike budem imao čisto svoj život.

Odlučio sam da budem još malo konkretniji po pitanju teme. Prva manifestacija mog problema javila se na fakultetu. Inače se ne upoređujem sa ostalim studentima, ali desilo se da ja položim neki ispit 7-icom, a ta neka đevojka sa mog faksa 9 ili 10. Prvo sam počeo sa potiranjem sebe ("alo bre! žena da bude bolja od mene" fazonom) ,a onda sam krenuo u kontru: da je izbjegavam, da joj se ne javljam fino i kulturno, nego čisto procjedim kroz zube ono što treba da se kaže, izbjegavam na ulici. Prije toga, imao sam ne nešto specijalno blizak, ali ok odnos, kako to biva sa kolegama/koleginacama na fakultetu. Ta konkretna jedna đevojka koja oslikava moj problem, nit je lijepa nit je ružna, svejedno, NEMAM interesovanja za nju. (ovo je ključna tačka!!!) Sad mislim da sam konkretizovao. Nikakva ljubav, nikakav brak, nikakve emocije nisu u pitanju. Nije po srijedi to, već moj neprirodan stav, imam utisak da se ovaj moj problem uočava, i samo mogu u budućnosti imati nelagodnosti, mogu čak i da izgubim nekog ko bi mogao da mi koristi kad uvelike budem imao čisto svoj život.

ti vec imas problem, i to je vec cisto tvoj zivot.

Za početak pokušaj da otkriješ gde si i kada usvojio taj "alo bre, žena da bude bolja od mene" stav (ako tvoja tema nije postavljena kao nazovi provokacija iz čiste dosade).

Mišljenja koja u nas usađuju od malih nogu možemo slepo da prihvatimo i da dozvolimo da ona odrede našu ličnost.
A i ne moramo - možemo tim usađenim mišljenjima da se pozabavimo kritički, da preispitamo njihovu tačnost i odbacimo sve ono što čini smeće, te dopustimo sebi da sami odaberemo šta ćemo zaista da mislimo, u skladu sa kojim principima ćemo da se ponašamo i kako ćemo, u krajnjoj liniji, da živimo.

Naježih se kad pročitah ovo. :mrgreen:

Meni je žena bila šef i to je bilo vrhunsko iskustvo. :ok:

Godinu dana starija,dakle generacija, znala je posao jako dobro, ali privatno totalna guskica koja se rastopi na par komplimenata.Ne da sam se ušlihtao posao je bio banja dok je bila tu. Drugim ženama je hebala sve po spisku,ali nas par muških je držala ko malo vode na dlanu.Sjajno zezanje,kamo sreće da je potrajalo duže. Iskreno mi nedostaje to vreme :sad2:

hajde da pokušamo..
koliko inferiorno se negde osećaš kada je žena, koja je prema tvom uverenju "niže biće", "bolja" od tebe...? prirodno da je izbegavaš time izbegavajući svoja (svesna ili nesvesna) neprijatna osećanja...
nažalost nisu mi nepoznata takva nakaradna shvatanja proizišla iz patrijarhalnog, rekla bih i primitivnog vaspitanja, ali nisam našla način da ih promenim..

Prva manifestacija mog problema javila se na fakultetu.
Prva manifestacija tvog problema se pojavila verovatno i ranije,samo si ga ti tek na fakultetu postao svestan.

...ja položim neki ispit 7-icom, a ta neka đevojka sa mog faksa 9 ili 10
Čudi me da ti nije palo na pamet da ta njena 10-ka nije zaslužena znanjem,nego nečim drugim.
Možda bi ti onda bilo lakše da se izboriš sa ovim problemom.z:mrgreen:

NEMAM interesovanja za nju. (ovo je ključna tačka!!!).
Naravno da je ovo veoma bitno,zamisli samo tragediju da si i zainteresovan za nju!
Sa kakvim bi se sve problemima tek onda suočio....z:lol:

Mislim da bi,jednom kada postaneš otac,trebao i svog sina da vaspitavaš kao što su tebe vaspitavali.
Šteta je da se ovako lepa tradicija ne nastavi.

Back