Odbojnost

• Začetnik teme Začetnik teme RHCP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RHCP

Aktivan član
Poruka
1.610
Imam problem. Elem, ludim kad vidim da je neka djevojka/žena uspješnija od mene. Znači ne želim komunikaciju sa takvim ženama, ni na ulici da im se javim, a da ne pominjem da tek ne želim ništa više sa njima. Stvari su postale ozbiljne, pa ako bi mogli da me malo "izliječite" od ovoga i posavjetujete jer sam svjestan problema, ali ne znam kako da ga se riješim.
Držim da su žene glupe, ako ništa, manje pametne od muškaraca. :poludeo: Sestra mi kaže da sam "ograničen" zbog ovog stava.

Upoznao sam jednu solidnu djevojku, ali čim sam vidio da je kolko-toliko uspješnije od mene, na ulici sam počeo da je izbjegavam, javljanje tek samo ako moram, a inače sam prinuđen da je sretam svakog dana.
Uopšte nije u pitanju samo ta jedna, nego ih ima još.

Au Njegoše, knjigu u šake da postaneš još pametniji, najpametniji na svetu.
Šalim se naravno. Probaj da odeš kod nekog psihića, samo pazi da ne napravi od tebe geja ko robert de niro u onom filmu...
Ipak, probaj i malo da vidiš nešto dobro u tim ženama od kojih sada bježiš. Možda ne bi bilo loše da odeš u neki višemilionski grad da ispečeš zanat komunikacije sa ljudima.

Kako me ne razumijete, nije u pitanju nalaženje djevojke, nije u pitanju ništa od toga, ni seks, ni muvanje, samo želim da se oslobodim predrasuda. Za mene se uvijek nalazi "glupačica", samo želim da budem oslobođen dolje izrečenog nedostatka.
Geogre, javna zahvalnica, zamislio si me jako! :)

Kako su glupace ako mislis da su pametniji od tebe? A zavisi sta tebe zanima, ako te zanima astrofizika, paralelni univerzumi i filozofija, pa ima i devojaka koje to vole, doduse nisam ih sretao mnogo, ali ima.
Poenta, nece ti dati nogu, ako si ti gluplji od njih, a opet mozes naci i neku glupavu devojku. Ja mislim da se ti samo plasis, i mozda mislis "ja sam glup, a onda kada vidi to, dace mi nogu". Ispravi me ako gresim. Nista licno, samo moje misljenje.

Uspesna zena ne znaci i da je pametna a i one koje se tako predstavljaju uglavnom su po mom iskustvu teske kompleksasice dakle instinkt ti govori da si u pravu sto su ti takve osobe odbojne.

Inicijativnost i samostalnost balkanske omladine je odraz jednog karakteristicnog miljea u kojem se roditelji ali i drustvene i zakonodavne institucije svojski ne trude da mladim narastajima usade osjecaj odgovornosti. Nasa kultura u stvari sputava individualnost i samostalnost mladog covjeka, krivicu treba traziti donekle i na gospodarskom planu posto npr. adolescent, student, diplomac i zaposlen covjek ce dugo vremena biti ekonomski zavistan o porodici, tako psihicki nepripremljeni za jedan drugaciji stil zivota vjeran principima socijalnog darvinizma, vegetiraju u sjenci odvojenosti, otudjenosti i svojevrsne anonimnosti (stvara ogromnu frustraciju), sa (raznim) nerijesenim problemima i konfliktima razapetim izmedju zahtjeva (i ocekivanja, koja se kao dio okamenjenog patrijarhalnog svjetonazora prenose s koljena na koljeno) porodice i vrijednosti (i, opet, zahtjeva) drustvene sredine, pa takva neprilagodjenost vrlo cesto dovodi ne samo egzistencijalnih problema nego i ozbiljnih psihickih oboljenja, osim ako se upotrebe poneki popularniji odbrambeni mehanizmi poput apatije, ali ima nade ako osoba svjesno napravi kompromis izmedju navedenih rigidnih oblika ponasanja i nekih novousvojenih principa koji mogu dovesti do ekonomskog osamostaljivanja.
Ovo je vec jedna svjesna odluka koja podlijeze racionalnim mehanizmima, tj. radi se o zelji da se osoba promijeni odnosno prilagodi, da se bolje i tacnije izrazim. U tvom slucaju vrlo je moguce da postoje odredjene struktuirane neuroze koje su mogle nastati zahvaljujuci konfliktnim odnosima unutar porodice, sto oslikava ocigledan problem drustvene adaptacije na terenu relacije izmedju polova, a inace jeste odlika emocionalno i socijalno nezrele licnosti.

Poslednja izmena:
ma ludim na seksi ljude koji imaju zato specificnu inteligenciju, muskarce narocito, ali ima mnogo kategorija koje te ugorzavaju na taj nachin, ugrozavaju u tom smislu
mislim ovo ono

Imam problem. Elem, ludim kad vidim da je neka djevojka/žena uspješnija od mene. Znači ne želim komunikaciju sa takvim ženama, ni na ulici da im se javim, a da ne pominjem da tek ne želim ništa više sa njima. Stvari su postale ozbiljne, pa ako bi mogli da me malo "izliječite" od ovoga i posavjetujete jer sam svjestan problema, ali ne znam kako da ga se riješim.
Držim da su žene glupe, ako ništa, manje pametne od muškaraca. :poludeo: Sestra mi kaže da sam "ograničen" zbog ovog stava.

Upoznao sam jednu solidnu djevojku, ali čim sam vidio da je kolko-toliko uspješnije od mene, na ulici sam počeo da je izbjegavam, javljanje tek samo ako moram, a inače sam prinuđen da je sretam svakog dana.

Pokazao si nam zmije iz nedara.
Nisi dostojan ne samo pametne zene nego i one najgluplje.

Poslednja izmena:
Meni isto tako jedna devojka koja je nešto uspešnija od mene deluje odbojno, još više što mi gotovo svak ko zna nas dvoje 'savetuje' kako bih ja to trebao tu da se 'uvalim'. Mislim da bih je pocepao ko pašče masan džak, samo da nije do toga da kad je sretnem prikaže mi se u glavi slika pomenutih koji me tapšu po ramenu 'lepo sam ti rekao'. Kad nije mogla da se bavi nečim besmislenim i da se malo više zlopati u životu pa da se lepo pojavim k'o dominantni mužjak i da je izvlačim iz blata i spremam se za repertoar ju vr vrkin az a vejtres in a koktejl bar ven aj met ju kafanskih pesama, nego ovako moram još da se opterećujem sa svakakvim budalama koji se petljaju de im nije mesto. Zar ne shvata da sam ja samo jedna nežan i nesiguran dečak?! Gadura jedna, sve je ona kriva.

Baš je simpa kada čovek otvori dušu. Uznapredovao je jedan milimikronski korak napred :)
Uopšte ne msm da je u nekoj manjini. Ne treba to da guši u sebi, neka se zarakija sa ortacima iz kraja i proklinje sudbu kletu :)
( jedini lek bi bila motivacija-da dokaže kako je uspešniji od te neke, pa iz inata pohrli u Uspeh) :D

Da. Imaš ti problem. Ali ne sa Njima, to jest tim Ženama, nego sa samim sobom. Uvek će bitu uspešnijih, boljih i pametnijih od ne kao tebe, kao tebe, nego od svih nas Ljudi, znaš. Bilo Muškaraca, bilo Žena, nebitno posve. Ali , to nije razlog da padaš u očaj i da bedačiš. pametan i mudar čovek je sretan što je u društvu takvih Ljudi, jer ako je tebi potrebna tuđa mizerija i manja veličina Čovečnosti od tvoje, da bi se ti osetio većim i vrednim, onda ti nisu krivi Ljudi, nego imaš kompels niže vrednosti.

Znaš kako kažu, ne morate da budete najbolji. samo dajte ono najbolje od sebe. I već ste u sopstvenim očima bolji, drugačiji i pametniji.

Tako i Ti. Ako misliš da napreduješ kroz Živit, smanji Sujetu, i Komplekse, pojačaj Samopouzdanje, nauči da učiš od uspešnih.

I Uspeh ti je zagartovan.

U protivnom...postaćeš zajedljiv, namćor i sve će da smeta. Svi će da ti budu krivi.

A, realno...ko tebe sprečava da budeš isto to? Toliko i tako uspešan? Niko. Sam sebe sabotiraš. da li svesno ili nesvesno...Pitanje je sad.

Mislite o tome.

Svako dobro.

:cao:

Baš je simpa kada čovek otvori dušu. Uznapredovao je jedan milimikronski korak napred :)
Uopšte ne msm da je u nekoj manjini. Ne treba to da guši u sebi, neka se zarakija sa ortacima iz kraja i proklinje sudbu kletu :)
( jedini lek bi bila motivacija-da dokaže kako je uspešniji od te neke, pa iz inata pohrli u Uspeh) :D
Ladno me boli uvo šta ljudi preko neta misle o meni, nikad nikog od vas neću uživo sresti.
Pokazao si nam zmije iz nedara.
Nisi dostojan ne samo pametne zene nego i one najgluplje.
Nije u pitanju dostojnost ili nedostojnost. Zamisli da je ta žena ružna da ružnija bit ne može, ali je uspješnija i zbog toga ne želim da je sretam na ulici.

a kad imas muskarce pametnije od tebe...? el isto ili kakav si s njima... malo im se slihtas?

Jedi %%*( došo sam da me posavjetuješ, a ne podjebavaš. Muškarcima je predodređena dominacija, ženama nije. Možda tu leži moj problem, ali to ne smijem da preispitujem. Meni je poraz i kad žena pobjedi muškarca na slagalici na rts-u.

Poslednja izmena:
Ja te u potpunosti razumijem o cemu pricas, mozda je i donekle prirodno sto tako osjecas ali misli intimno i ne priznaj uokolo. Po svemu sudeci, ti si samo konstatovao takvo misljenje o zenama a nisam sigurna da zelis da ga promijenis..

Back