ODAKLE SE KREDITI U SVETU VISE DAJU..??

paja1408

Buduća legenda
Poruka
34.639
vecine zemalja sveta je prezaduzeno...i svi duznici traze jos kredita...pitam se ko i odakle vise daje kredite..?? koliko to svet ima u sustini pravih para iza koje stoji zlatna podloga ili neki drugi garant..?? ko je taj sto moze fiktivno da preko papira samo pozajmljuje i dokle ce to tako..??

vecine zemalja sveta je prezaduzeno...i svi duznici traze jos kredita...pitam se ko i odakle vise daje kredite..?? koliko to svet ima u sustini pravih para iza koje stoji zlatna podloga ili neki drugi garant..?? ko je taj sto moze fiktivno da preko papira samo pozajmljuje i dokle ce to tako..??

Nemacka je prezaduzena, ali je njena privreda, brutosocijalni proizvod garant za taj dug.

Nemacka ne uzima kredite od KIne ili Rusije ( ili ne znam koga) nego se zaduzuje na racun svoje privrede.
Isto vazi i za Japan koji je vec decenijama prezadizen kao nijedna druga zemlja na svetu.

Sve dok Kina i Rusija kupuju americke drzavne papire, Ameri su na konju.

tako ce dok ne opljachkaju sve resurse nerazvijenih zemalja a pare pozajmljuju mocnici,
koji u shakama drzhe vlade i predsednike,zbog njihovih neobichnih sklonosti...
dal su to mali dechaci,droga ili neshto trece,to je sad nebitno...

ma ne znam dal iko zna koliko je dolara u opticaju u svetu..??
meni se cini da se ovde sve radi preko papira...da svetska banka vrsi zloupotrebe po celom svetu--a i banke u opste...
i kako centralna banka dozvoli poslovnim bankama da izdaju kredita daleko vise nego sto raspolazu kapitalom..?? i kad to pukne---desavaju se krize kakva je sad....i onda drzave spasavaju privatne banke na teret opet svojih budzeta...

meni se cini da se ovde sve radi preko papira...da svetska banka vrsi zloupotrebe po celom svetu--a i banke u opste...
i kako centralna banka dozvoli poslovnim bankama da izdaju kredita daleko vise nego sto raspolazu kapitalom..?? i kad to pukne---desavaju se krize kakva je sad....i onda drzave spasavaju privatne banke na teret opet svojih budzeta...

Da, ovo boldovano je i i bio krah finasija.
Umesto da su te banke pustene niz vodu, spasavane su i spasavaju se iz budzeta u koji uplacuju poreski obaveznici.

pa normalno...svetska banka i mmf su dva najveca zla koja postoje!
ne brini Pajo,propashce i oni kad tad!samo se bojim da ce tad nastati opasno srranje!

Nemacka je prezaduzena, ali je njena privreda, brutosocijalni proizvod garant za taj dug.

Nemacka ne uzima kredite od KIne ili Rusije ( ili ne znam koga) nego se zaduzuje na racun svoje privrede.
Isto vazi i za Japan koji je vec decenijama prezadizen kao nijedna druga zemlja na svetu.

Sve dok Kina i Rusija kupuju americke drzavne papire, Ameri su na konju.

А од кога је Ангела летос просила помоћ:hahaha:

odavno nema pokrica u zlatnim rezervama, npr sjedinjene drzhave odavno nemaju pokrice u zlatu za njihov dolar, al su vezali cenu nafte za dolar, napravili josh jedan korak dalje. problem je shto su time doshli u kontakt sa onima koji im nisu nimalo dobronamerni, arapi imaju nafte al imaju i milione potencijalno novih bin ladena. ko tu koga ucenjuje i kakve se sve igre igraju nije lako naslutiti, al kritike su sve zheshce.

stampanje para bez pokrica. svi to rade.

AKO VW ima promet od 120 milijardi evra ( a VW je samo mali tockic u nemackoj privredi), onda valjda treba
da bude jasno od kuda Nemackoj pokrice.

ne mozhe promet biti pokrice, promet je danas milion milijardi a sutra nula, pokrice uvek mora biti u zlatu ili nekoj sirovini, energentu, resursu... ako je promet pokrice radi se o shpekulativnoj privredi a ne o privredi na realnim osnovama

A sto se ne izbaci? Zasto da ne budu rublja i juan?

Mora da postoji neki debeli razlog za to.
Nije valjda da se RUsi i Kinezi boje da ce ih Ameri sravnati sa zemljom?

rusi i kinezi pocinju izmedju sebe da trguju u sopstvenim monetama...nagli pad amerike bi potresao ceo svet...verovatno ce to postepeno da se uradi...amerika se grcevito bori--cini sve da unisti evro koji je pretio dolaru..

Back