Odakle Bogu pravo:

за малу одабрану групу и на небу и на земљи јер су јако уска врата тог живота.
Ne za malu grupu. Za malu grupu ljudi je određeno mjesto na na nebesima. Ali na Zemlji u raju svi ostali će biti. Zemlja će biti pročišćena od zla i postat će raj. Svi koji vjeruju...i idu uskim putem naravno. Ali oni mnoštva koji su u grobu bit će vračeni u život.

" Marta Mu reče: Znam da će ustati o vaskrsenju, u poslednji dan.
A Isus joj reče: Ja sam vaskrsenje i život; koji veruje mene ako i umre živeće.
I nijedan koji živi i veruje mene neće umreti navek." (u prevodu, živjeti će zauvjek)

Eh "kad nepismeni i primitivni ljudi pocnu da skrabaju" ... :think:

Као резултат добијеш Библију. :D

- - - - - - - - - -

не хули без потребе.
то ти је исто као кад тураш нос тамо где му није место, па добијеш по носу. твоја перцепција не мора бити тачна, а шта ако је хришћанство тачно?
под један: бог је праведан, а твој поглед на правду није и божији, да би био праведан мораш да знаш све чињенице, а ти их не знаш
под два : у хришћанству бог је и љубав јер нико недаде сина на толике муке зарад човечанства и зацрта нови завет да имају сви шансу да победе смрт за коју је човек крив.

читао си фауста, ваљда, када те занимају овакве теме :)

Пуца од правде.

Da stvori ovaj traljavi I propadljivi svet,
Da stvori ljude I solidne,ali I kretene,
Da upravlja zakonima Univerzuma,
Da bez trunke talenta piše "svete knjige" koje vise lice na bajke čime samo dodaje ulje na vatru verujućih I ateista...
Da bez da se ikom pravda I žari I pali I potapa,ali I ubija,pa čak I decu...
Da stvori popove secikese,fiškale,književnike,cirkuzante,prevarante,yebene kafanske pevaćice,političare,bankare I ostalu ološ...
Da blagoslovi svako štampanje para,a da se ne zna čije su te naštampane...
Da... itd...
Otkud mu-ko mu dade...

ja bi reko, kolektivna raspoljetka...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Kad ne bi bilo Boga trebalo bi ga izmisliti.

- - - - - - - - - -

Bogovima su mili samo oni kojima je mrska nepravda.
Demokrit

Bog se ne vidi okom, ali ga se spoznaje srcem.
Egipatska

- - - - - - - - - -

Najplemenitija služba prirode je svjedočiti o pojavi Boga.
Ralph Waldo Emerson

- - - - - - - - - -

Nemoguće je razumom shvatiti što je Bog i što je duša u čovjeku, isto tako teško je zamisliti da Boga nema i da nema duše u čovjeku.
Blaise Pascal

Da stvori ovaj traljavi I propadljivi svet,
Da stvori ljude I solidne,ali I kretene,
Da upravlja zakonima Univerzuma,
Da bez trunke talenta piše "svete knjige" koje vise lice na bajke čime samo dodaje ulje na vatru verujućih I ateista...
Da bez da se ikom pravda I žari I pali I potapa,ali I ubija,pa čak I decu...
Da stvori popove secikese,fiškale,književnike,cirkuzante,prevarante,yebene kafanske pevaćice,političare,bankare I ostalu ološ...
Da blagoslovi svako štampanje para,a da se ne zna čije su te naštampane...
Da... itd...
Otkud mu-ko mu dade...

Otkud Vama pravo da za sve optuzujete Boga ?
Ekvipolentno ovoj banalnosti bi bilo napisati, da su automobili krivi za saobracajne nesrece i sudare. Ustvari covek je kriv za sve, a to sto covek ne zeli preuzeti odgovornost, druga je stvar.

Odakle Deda Mrazu pravo da favorizuje decu na zapadu, pitam ja vas? One u Africi ne ferma ni dva posto, a mali Amerikančići za Božić dobiju nove plejstejšne i ajfone...

pa odakle mu pravo bre?

Ako je bog napisao samo jednu knjigu onda mu je vrijeme da napiše još jednu .
Ova prva mu ništa ne valja . Kao da su je pisala djeca iz petog osnovne .

Pa i napisao je, ko kaže da nije

The Holy Bible (King James version) (the LDS Church uses the King James Version (KJV) in English-speaking countries; other versions are used in non-English speaking countries[citation needed])
The Book of Mormon, subtitled since 1981 "Another Testament of Jesus Christ"
The Doctrine and Covenants of the LDS Church
The Pearl of Great Price (containing the Book of Moses, the Book of Abraham, Joseph Smith—Matthew, Joseph Smith—History, and the Articles of Faith)
https://en.wikipedia.org/wiki/Standard_works

Back