Od seljanke do dame

LUDiSAVRŠEN

Primećen član
Banovan
Poruka
524
Primećujem odavno jedan trend. Ljudi nikako ne bi da budo ono što jesu, onda se budže prepravljaju, naprave na neku drugu karikaturu, pa onda ne bi da budu ni to drugo. I tako prođe pola života, šta si radio, prepravljao se, gojio, mršavio, punio, botoksirao, vulkanizirao i ništa. Naravno, jasno je da je problem stanje duha i unutrašnji konflikt. No konkretno se odnosi na menjanje ličnog opisa da fotografija u ranim 20im i u srednjim tridesetim ne odgovraju jedna drugoj dibidus. I ne radi se o poboljšanju. Kršne seljanke postadoše tanane malograđanke, glavate postadoše šiljate manikenke, a svi opet prazni. Primećujete li taj genetski inžinjering. Jedino da se mi udružimo da izmislimo transplantaciju i dopunjavanje mozga. Nesam školovala.

Primećujem odavno jedan trend. Ljudi nikako ne bi da budo ono što jesu, onda se budže prepravljaju, naprave na neku drugu karikaturu, pa onda ne bi da budu ni to drugo. I tako prođe pola života, šta si radio, prepravljao se, gojio, mršavio, punio, botoksirao, vulkanizirao i ništa. Naravno, jasno je da je problem stanje duha i unutrašnji konflikt. No konkretno se odnosi na menjanje ličnog opisa da fotografija u ranim 20im i u srednjim tridesetim ne odgovraju jedna drugoj dibidus. I ne radi se o poboljšanju. Kršne seljanke postadoše tanane malograđanke, glavate postadoše šiljate manikenke, a svi opet prazni. Primećujete li taj genetski inžinjering. Jedino da se mi udružimo da izmislimo transplantaciju i dopunjavanje mozga. Nesam školovala.

Ma sta fali siljatim manekenkama ajde boga ti , jos sa privatnim medicinskim fakultetom .

The Story of her Life. :lol:

Nisam pametna, ja sam seljanka i vonabi dama.. **** me malo alkohol i kolicina psovki... a i nemam taj nivo obrazovanja da bih bila dama... Ne razumem se u Monea i pljujem renesansnu muziku. A problem je i u baroku da se ne lazemo. Lozim se na barok... samo kicast um moze da se lozi na barok... Elem a i pravim razliku izmedju dame i elitne prostitutke.. i izmedju manekenke i "manekenke"... moram priznati da preterano ne cenim ni jedne ni druge. I zahtevam od čoveka osobenost, ne kažem da sam sama takva, ali slabo su mi zanimljivi oni koji to nisu.. I imam problem sa noktima, sa stavovima, sa odlucnoscu... stalno sam neodlucno... pa kupim cetiri saksije za cvece... imam jedan cvet. Ne znam cak ni koja mi je omiljena boja hbte.. osim zelene.. ali opet zelenu na garderobi ne mogu da svarim. Neutralna sam.. ako su u modi helanke, nosim helanke... sta da radim.
Nesam ni ja skolovala previse...
A i treba mi para da bih bila dama... treba mi para da bih bila i riba... ne mozes danas bez para i sa losom genetikom... ucim ckole zato... mozda tad budem bila prosecna... nemam dovoljno za pocetno ulaganje, kad budem imala, bicu prestara za bilo kakva ulaganja, a i smozdice me porodicni artritis. Pokrivicu se da se tako izrazim... glava ce mi biti dole, ****** gore... neki ce reci: "Idealno stanje zenskog tela!"
Ali, ne... stvarno izgleda groteskno...

Poslednja izmena:
prvo ne vidim da obican svet radi sve pomenuto u uvodnom postu, velika vecina ljudi nema para za to
mislim ja bar sam okruzena ljudima koji nemaju za to para
e sad ovaj naslov mi takodje smeta

ako ti se devojka ne dopada i smatras da je seljanka, zaobidji je
ne vidim poentu otvaranja teme

mene vise brine fenomen sponzorusa i starleta koje su postale idoli i uzor svima, nego ako neko ko je sa sela zeli da postane gradjanin
to je u 100% slucajeva tako sa svima koji iz sela dodju u grad
i sta sad, ja kao treba da ih oteram?

mislim, generalno jos od kad je Tito dozvolio da seljaci dolaze u grad, to je pocelo, a to nema veze sa tim da devojke hoce da lice na Cecu i sl
to je fenomen koji je tuzan, zalostan

Ne bih ja bila tako stroga.

Svako teži da bude bolji no što jeste, jer je to u ljudskoj prirodi.
Druga je stvar u čemu se ogleda taj "bolji ja" cilj, kao i način na koji se do njega stiže - za nekoga će se isti ogledati samo u fizičkom, bez stila i mere, za nekog drugog takođe samo u fizičkom, ali sa stilom, za nekog trećeg takođe samo u fizičkom, ali sa aspekta zdravlja, za nekog četvrtog samo u obrazovanju bez fizičke komponente makar i sa zdravstvenog aspekta, za nekog šestog u obrazovanju i fizičkom sa zdravstvenog aspekta i estetskog aspekta.... kombinacija je koliko hoćete.

Drugim rečima, sadržinski pojam tog "boljeg ja" i metod kojim se do istog stiže ovisi o mentalnim kapacitetima, socijalnom miljeu, zdravom razumu, psihičkoj stabilnosti, interesovanjima, a bogami i o parama, ali sama težnja ka tom "boljem ja" je svojstvena svima i nije za kritiku.

Poslednja izmena:
Tacno cu otici u petak da snimim bar na trenutak Cecin nastup na festivalu pivcuge, da vidim sta je razlog njene popularnosti. Kapiram da je seksi milfacha, ali ko bre ono moze i da slusa, ajde one njene rane, mladalacke pesmice, to je jos i licilo na nesto, na neki folk, a sve nakon toga je shabanerija, zanrovski buckuris.

mislim ako je Ceca pojam dame, daj sve cestite zene u ovoj zemlji da se ubiju
medjutim, nije, i nikom nije, ali svejedno, ona je nekakva ikona
to meni nije jasno, i nikada nece biti
Jovanka Broz je provela ostatak zivota u kavezu, dok Ceca plati i nastavlja da skuplja milione....

al to smo mi, mislim potice iz kuce, ne vide cerke od drugarica, vec kod roditelja vide slabost da bilo cemu kazu ne, a mnogi i uzivaju u parovima, kicu i sabaneriji....
i onda u drustvu i eto...

pa svako ima svoje "rane radove", ne možeš da izgledaš isto sa 18 i sa 30...u međuvremenu nešto naučiš o stilu, izgradiš se
a ovo botoks silikoni...to je trenutna moda među nesrećnicima

Tacno cu otici u petak da snimim bar na trenutak Cecin nastup na festivalu pivcuge, da vidim sta je razlog njene popularnosti. Kapiram da je seksi milfacha, ali ko bre ono moze i da slusa, ajde one njene rane, mladalacke pesmice, to je jos i licilo na nesto, na neki folk, a sve nakon toga je shabanerija, zanrovski buckuris.

Ne foliraj, Dačo. Tako svi kao nešto ne slušaju Cecu, ''idu samo da vide'', pa će na kraju i mrtvi Zrenjanin napuniti trg do Begeja.

mislim ako je Ceca pojam dame, daj sve cestite zene u ovoj zemlji da se ubiju
medjutim, nije, i nikom nije, ali svejedno, ona je nekakva ikona
to meni nije jasno, i nikada nece biti
Jovanka Broz je provela ostatak zivota u kavezu, dok Ceca plati i nastavlja da skuplja milione....

eto i ja se slažem s ovim...žalosno da su ceca stoja vendi mendi, adem, adil, azil i njima slični uzor mladim ljudima...upropastiše nas 90te, a vidim neki na njih gledaju s nostalgijom :/

Ne foliraj, Dačo. Tako svi kao nešto ne slušaju Cecu, ''idu samo da vide'', pa će na kraju i mrtvi Zrenjanin napuniti trg do Begeja.

Evo bas sam pricao sa nekim komsijama ovih dana, i stvarno se svi loze da idu to da pogledaju, ispostavilo se da je niko nije uzivo pratio, a i kako bi kad su to ljudi u srednjim godinama koji tu njenu muziku, sta je, da je, ne gotive. Medjutim ona ispade fenomen, svi bi da je vide, radoznalost izaziva ta fama koja je prati, da je superstar. Mada ja ni jednog momenta nisam sumnjao u to da ta zena nema ni minimum vokalnih sposobnosti da bi zaista bila pevacka zvezda. Ja cu zbog toga ici da osmotrim to cudo, da se uverim da je vezara za pevanje. A pretpostavljam da ces biti u pravu, da ce biti poseceno, mediji su od nje poodavno napravili to sto jeste, tako da konzumenata nece nedostajati.

Evo bas sam pricao sa nekim komsijama ovih dana, i stvarno se svi loze da idu to da pogledaju, ispostavilo se da je niko nije uzivo pratio, a i kako bi kad su to ljudi u srednjim godinama koji tu njenu muziku, sta je, da je, ne gotive. Medjutim ona ispade fenomen, svi bi da je vide, radoznalost izaziva ta fama koja je prati, da je superstar. Mada ja ni jednog momenta nisam sumnjao u to da ta zena nema ni minimum vokalnih sposobnosti da bi zaista bila pevacka zvezda. Ja cu zbog toga ici da osmotrim to cudo, da se uverim da je vezara za pevanje. A pretpostavljam da ces biti u pravu, da ce biti poseceno, mediji su od nje poodavno napravili to sto jeste, tako da konzumenata nece nedostajati.

Čekaj, je l' niko nikad nije na tv-u, sa higijenski bezbedne distance, video i čuo kako izgleda njen nastup? Pa nije to Jean Michel-Jarre, jebemupapriku...

možda sam ja ljakse al meni stvarno ne ide u glavu želja da se napune usta onim sranjem i da se stave silikoni u sise ili gde već...koji je to mentalni sklop, šta on(a) razmišlja, pobude i te stvari...?
ako bi mi neko objasnio bio bi mu zahvalan

Back