od odusevljenja do razocarenja

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A sta da si se onesvestila od gladi do kuce, padne ti secer, pozli ti, nisi jela ceo dan..ugrozis sebe da mi pomogla nekom za koga pojma nemas da li mu tvoja pomoc zaista treba.
Razumem ja tebe i lepi su to gestovi ali da li je to uvek ispravna stvar koju treba uraditi.

Imala sam vodu u autu da mi se bas slosilo
Imam ja rezerve, a on ako je imao 60 kila, a bio je u kasnim dvadesetim ranim tridesetim

Ne znsm, to me **** u zivotu..to sto pre pomislim na druge, nego na sebe
To moram da menjam kod sebe
Jeste da je pod stare dane, al bolje ikad nego nikad

- - - - - - - - - -

Istina, kako?

Imas jos jednu i ja sam gladan?
Ono jesam jeo neku tortu malopre, ali mogu da pojedem boga kad me nerviras.

Imam bre, dacu i tebi
Znam kako ume muka da bude posle slatkog
Znam sta hoces da kazes, al ovu temu sam upravo zbog toga otvorila
Mnogo tih takvih sitnica je bilo, pa je kap prelila casu

Imala sam vodu u autu da mi se bas slosilo
Imam ja rezerve, a on ako je imao 60 kila, a bio je u kasnim dvadesetim ranim tridesetim

Ne znsm, to me **** u zivotu..to sto pre pomislim na druge, nego na sebe
To moram da menjam kod sebe
Jeste da je pod stare dane, al bolje ikad nego nikad

Moj problem je prvi utisak. Ako je negativan uvek prekorim sebe odakle mi pravo da na prvu loptu donesem takav zakljucak, da dam sansu i bla, bla, bla... I redovno se zeznem.

Prica meni jedna osoba skoro, kako je njen deda kupio neki stan i kako je dao stan sestri da zivi tamo dok se ne snadje. To "dok se snadje" je potrajalo nekoliko decenija, da bi na kraju, u celoj toj ujdurmi, na koji nacin i kako, sestra ostvarila stanarsko pravo, deda umro ne resivsi pitanje za zivota i na kraju je njegova cerka u sustini izvisila za njegov stan jer su je rodjaci isplatili (ali u mnogo manjem iznosu nego sto je zaista vrednost stana). Posledica svega toga je da je deda malo manje izigravao dobrog samaricanina, njegova cerka i njena deca ne bi grcali danas u kreditu da bi otplatili svoje stanove. Sustinski, pomogao je sestri ali je zeznuo sopstvenu decu. Tako da, pomagati treba, ali biti budala ne. U sustini, mislim da neko zdravo davanje treba da ide do one granice koja tebe licno ne ugrozava i ne moze da ugrozi da bi ti poremetilo zivot. Sve preko toga je vec stvar, za koga si dobar? Sebe, svoje, druge?

Ljudi cesto stave tu znak jednakosti izmedju dobar i budala, kao ja sam dobar jer sam budala. To nema veze sa dobrotom. Tako i grese u odnosima sa ljudima jer polaze od neke tupacke pretpostavke da su losi ako imaju malo rezerve u startu. Uvek treba imati rezervu, ne mozes biti dobar, ako nisi pre svega dobar prema sebi.

A da li je taj covek ( deda) mogao da obezbedi besplatno stanovanje i sestri i deci i unucima i praunucima?
Svaki covek bi trebalo da se sam brine o sebi, da ne racuna na nasledstvo od deda, baba, prababa i nekih rodjaka iz Amerike.
Pazi sad, deda zeznuo unuke jer je svojoj sestri dao neku nekretninu, a ona je cak i otpaltila?

A da li je taj covek ( deda) mogao da obezbedi besplatno stanovanje i sestri i deci i unucima i praunucima?
Svaki covek bi trebalo da se sam brine o sebi, da ne racuna na nasledstvo od deda, baba, prababa i nekih rodjaka iz Amerike.
Pazi sad, deda zeznuo unuke jer je svojoj sestri dao neku nekretninu, a ona je cak i otpaltila?

Pa jeste, ali nije namerno, deda je reta.rd bas ovog preterano dobrodusnog tipa. Jbga.

Tebi to mozda jeste vazno, ali njima ne, oni celog zivota gledaju na svet iz ugla svog du.peta, i ne umeju drugacije.

Ljudi su retardi, gledaju samo svoje du.pe, nemaju postovanja prema bilo cemu, i ko ih hebe, u sustini.

meni ne smeta ako su ljudi sebicni
ali nemoj da mi prodajes onda muda za bubrege da smo najbolji prjatelji
nismo
ja sam tebi najbolji prijatelj, a ti si meni samo drugar

Ne znam divka.
Ako ne gresis, i sigurna si da si u pravu, nemoj nikome da se pravdas.
Ja sam uvek bila i ostala veoma kriticna prema sebi. I uvek cu prvo sebe preslusati, pa tek onda druge.
Odnos dvoje ljudi je dvosmerna ulica.
Ne mozes ocekivati da su svi dobri samaricanini poput tebe.
Poenta je biti fleksibilan i prilagoditi se. Ako ne mozes, zavrsi taj odnos i zdravo

- - - - - - - - - -

Mi malo sebe dizemo sa dobrim delima... to nam je potrebno da bi se dobro osecali...
I onda kad nas neko nacepi, kenjkamo... a sami smo se namestili...

temu sam otvorila jer mi je trebalo da se ispraznim
eto, to me je zabolelo, pa sam htela malo da pisem o tome da mi bude lakse
sto se mene tice, on je presekao
mi mozemo sada samo da budemo drugari
opet ponavljam, ne zbog para nego zbog postupka
jebemupatka, pa ako za najboljeg prijatelja ne zelis da cujes sta ga muci i iz kog razloga se odrice mora koje mu treba kao vazduh koji dise, onda nemamo o cemu da pricamo
ako ti ne pada na pamet da pustis poruku na chatu i pitas sta je bilo na magnetu, kakakv je rezultat, onda nema o cemu da pricamo
mi smo tek drugari, ako smo uopste i to vise

nismo

temu sam otvorila jer mi je trebalo da se ispraznim
eto, to me je zabolelo, pa sam htela malo da pisem o tome da mi bude lakse
sto se mene tice, on je presekao
mi mozemo sada samo da budemo drugari
opet ponavljam, ne zbog para nego zbog postupka
jebemupatka, pa ako za najboljeg prijatelja ne zelis da cujes sta ga muci i iz kog razloga se odrice mora koje mu treba kao vazduh koji dise, onda nemamo o cemu da pricamo
ako ti ne pada na pamet da pustis poruku na chatu i pitas sta je bilo na magnetu, kakakv je rezultat, onda nema o cemu da pricamo
mi smo tek drugari, ako smo uopste i to vise

to je drugi par cipela.

to za magnetnu i zabrinutost za tvoje zdravlje.
Iz tog razloga sam ja u sebi presekla neke emocije, cak i sa bliskim rodjacima.

Blago tebi kad tek u tim godinama, prihvatas ovakve neke stvari.

- - - - - - - - - -

PS. Okruzena si muskarcima, a zene su ipak najbolji prijatelji zeni. Razmisli o tome malo.

nismo

Dive, nije normalno ni ti takvoj osobi da budes najbolji prijatelj, jer kada to nije dvosmerno, to moze da radja samo patologije, to ti je kao i sa partnerom. Zato, bolje da se razidjete.

- - - - - - - - - -

PS. Okruzena si muskarcima, a zene su ipak najbolji prijatelji zeni. Razmisli o tome malo.

Ima nesto i u tome. Mislim generalno, sve zavisi, postoje neki muskarci koji imaju karakter i razmisljaju kao zene.

Ali, on se ponudio da nesto uradi.

Neka sam najbezobzirnija osoba na svetu, ne saosecam se sa onima koji sede i cekaju. Pre neki dan sedi na klupi ispred zgrade covek od pedesetak godina, znaci radno sposoban. Sedi, pusi i pita me imam li da mu dam za hleb. Bez trunke grize savesti sam rekla da imam al ne dam! Imas za cigare, nemas za hleb. Trujes me i jos ja da te hranim. Dizi dupe i radi nesto!

- - - - - - - - - -

Dok od klinaca koji prodaju dzidza-bidze ispred zgrade svaki dan kupim nesto. Prosto se ozarim kada ih vidim i ganu me svaki put:heart:

A sto on tebe truje ? Sto si prosla pored njega o osetila miris duvana ?

to je drugi par cipela.

to za magnetnu i zabrinutost za tvoje zdravlje.
Iz tog razloga sam ja u sebi presekla neke emocije, cak i sa bliskim rodjacima.

Blago tebi kad tek u tim godinama, prihvatas ovakve neke stvari.

- - - - - - - - - -

To joj je poznato, zato se druzi sa muskarcima, a i saveti su dobrodosli posle bitke.:)

ljudi bre, vi svi kao da ste u zlatnim krletkama
okruzeni, obezbedjeni, niko ne moze da vam pridje, ni u koga ne mozete da se razocarate
nikad vam se nije desilo da se prema nekim osobama koje su vas energetski uzdizale, ohladite jer se desilo nesto izmedju
kakvi ste ko kiborzi bre

jesmo, ludi smo, kad bi me neko razocarao provozao bi ga u gepeku, onda bolje da se ne druzim mnogo sa ljudima.
a ovi sto se druzim sa njima, ti me ne mogu razocarati...

Za sad sam izgleda budala
to je tako tuzno, kad se osetimo tako..
verovatno ne postoji covek kji se nekad nije osetio kao budala..ono gledash se u ogledalo, vidish lepo da ti nicu usi, a iz grla krece iaaa iaaa
zao mi je sto to prolazis.
ali jbg, istina je ..na muci se poznaju junaci...malo je ljudi na koje zaista mozes racunati..malo. a i to malo, pitanje je trenutka..dal ces mu biti prioritet u datom trenutku, ili prosto ide nekom svojom logikom..
svi ludi vole da pazis na njih, da osete da si im prijatelj..ali malo ko to ume da uzvrati na isti nacin. :)
e sad, kad se rodish kao neko mo ume moze i hoce da da..nema tu promene. znas to i sama. jer ako idesh protiv svoje sustine, samo ces sebi vise nauditii.
nemoj da cutis, razjasni to sve kad budesh u prilici..
neka gorcina izadje napolje
ljudi nas razocaravaju, to je redovno, i ocekivano, i mi nekog razocaramo, to ti je 1/1.
pitanje je samo da li cemo dozvoliti da steta bude nepopravljiva..

to je tako tuzno, kad se osetimo tako..
verovatno ne postoji covek kji se nekad nije osetio kao budala..ono gledash se u ogledalo, vidish lepo da ti nicu usi, a iz grla krece iaaa iaaa
zao mi je sto to prolazis.
ali jbg, istina je ..na muci se poznaju junaci...malo je ljudi na koje zaista mozes racunati..malo. a i to malo, pitanje je trenutka..dal ces mu biti prioritet u datom trenutku, ili prosto ide nekom svojom logikom..
svi ludi vole da pazis na njih, da osete da si im prijatelj..ali malo ko to ume da uzvrati na isti nacin. :)
e sad, kad se rodish kao neko mo ume moze i hoce da da..nema tu promene. znas to i sama. jer ako idesh protiv svoje sustine, samo ces sebi vise nauditii.
nemoj da cutis, razjasni to sve kad budesh u prilici..
neka gorcina izadje napolje
ljudi nas razocaravaju, to je redovno, i ocekivano, i mi nekog razocaramo, to ti je 1/1.
pitanje je samo da li cemo dozvoliti da steta bude nepopravljiva..

pa nema tu nepopravljivog
ono sto smo imali je nestalo
ja volim uzajamni odnos paznje, nisam ni mazo ni frik
istroslili smo se i idemo dalje
ima tu jos nekih stvari koje ne zelim da pisem na temi, a koje su ga promenile u poslednih godinu..dve.
meni kao takav ne odgovara za druzenje i morace da nadje sebi bliskog drugara na drugoj strani
a i ja

Sve si izvrnula i totalno pogresno postavljas stvari. To je de fakto imovina tog dede, koji je iz altruistickih pobuda dao sestri stan na koriscenje dok se ne snadje. Sestra je iskoristila njegovu dobrodusnost i naivnost i dosla do stana u Hilandarskoj , dok cerka tog coveka dize kredit za svoj stambeni prostor.. Sestra nije otplatila ceo stan, jer je ona na prevaru vremenom stekla stanarsko pravo, tako da su ona i cerka njenog brata prakticno imale susvojinu, ali posto cerka tog coveka nije htela da se sudi i da izbacuje tetku iz stana da bi se stan prodao a pare podelile, na kraju je pristala na neki mnogo manji iznos od polovine koja joj pripada da bi se prosto sve to zavrsilo i da ne bi vise gubila zivce. Niko ne kaze da je deda duzan da obezbedi stanovanje svojoj deci, sustina je da je to njegov stan, kupljen njegovim parama. A epilog je da je tetka, za sitne pare dosla do stana u centru grada (odnosno za mnogo manje para nego sto je vrednost) a da cerka tog coveka, dize kredit da bi zavrsila otkup stana u kom zivi i koji je dugo bio pod sporom, pa zato i nije na vreme otkupljen.

Bas bi ti bila toliko velikodusna, da neko drugi uziva u imovini tvog roditelja a ti imas finansijske probleme. Pusti to.

pa nema tu nepopravljivog
ono sto smo imali je nestalo
ja volim uzajamni odnos paznje, nisam ni mazo ni frik
istroslili smo se i idemo dalje
ima tu jos nekih stvari koje ne zelim da pisem na temi, a koje su ga promenile u poslednih godinu..dve.
meni kao takav ne odgovara za druzenje i morace da nadje sebi bliskog drugara na drugoj strani
a i ja

Ako dajes, ne ocekuj nista za uzvrat. Daj ono cega imas u izobilju i deli, ono sto ti je deficitarno cuvaj za sebe i sa tim pametno raspolazi. I to ti je cela filozofija. Ako ne radis tako, onda se u odnosu odmah stvara tenzija, ocekivanja, davanja, zrtve...a cemu to.

Back