Emilia Marty
Veoma poznat
- Poruka
- 14.097
I deveta ima dosta ironisanja, zar ne?...možda u sklopu opere
Ali ima humora kod Betovena
Drugi klavirski koncert treći stav
Kao da magarac njače
Itd...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I deveta ima dosta ironisanja, zar ne?...možda u sklopu opere
Ali ima humora kod Betovena
Drugi klavirski koncert treći stav
Kao da magarac njače
Itd...
Slabo sam je slušaoI deveta ima dosta ironisanja, zar ne?
Moj prvi Fidelio, jedina Betovenova opera.
Zürich, 2004:
Dirigent: Nikolaus Harnoncourt
Leonora/Fidelio: Camilla Nyland
Florestan: Jonas Kaufmann
Dosadan stejdzing, muzika je super, sopranka odlicna (planirala sam da je gledam kao Marsalin uskoro), Jonas 20 godina mladji je neodoljiv pa se tesko skoncentrisati na pevanje.
Ali sve u svemu, Betoven je bio covek operisan od humora i ova klasicisticka (klasicna? ) opera je daleko od zabave koju nudi Mocart.
Dobro je sto nije vise pisao opere.
Evo malo predivnog Jonasa:
. Jel beše ima još neki "Wagnerov grad"?Bayreuth
Mislim samo Bajrojt, nisam cula za jos neki (a malo bi mnogo i biloJel beše ima još neki "Wagnerov grad"?
Ili sam Bajrojt (ako se tako čita)?
Vala bašMislim samo Bajrojt, nisam cula za jos neki (a malo bi mnogo i bilo)
vristimAli kaže da kad god ga sluša, neko umre

Sigurno umeš da pevaš? Sopran?Moja omiljena Karmen, Anna Caterina Antonacci
Kako može da bude “loš”?Vagnera bih volela da gledam uzivo. Slusala sam samo koncertno izvodjenje Valkira u B. filharmoniji pre par godine i bilo je neverovatno! Cak je i drugar koji prakticno nista starije od druge becke skole ne slusa, rekao - o, pa nije los ovaj Vagner![]()
Opa, sa pok. LivajnomKako može da bude “loš”?
Sviđa mi se klasika, ali nekako mnogo više instrumentalna dela.Opa, sa pok. Livajnom![]()
Pa okaci ti i neki instrumental, nije problemSviđa mi se klasika, ali nekako mnogo više instrumentalna dela.
I ovo ti je iz opere. Bruka je sto je ja nisam nikad gledala
Koliko ti voliš operu! A ko bi rekao. Živ dokaz koliko su predrasude i stereotipi glupi.I ovo ti je iz opere. Bruka je sto je ja nisam nikad gledala![]()

Ne znam na sta mislis. Die Oper ist für alle daKoliko ti voliš operu! A ko bi rekao. Živ dokaz koliko su predrasude i stereotipi glupi.
Mislio sam na tamo neke likove zavodnica…Ne znam na sta mislis. Die Oper ist für alle da![]()