Bijeli Ocnjak
Zainteresovan član
- Poruka
- 218
Vec sam se javljao za pomoc u postavljanju svog prvog sajta (koji je napravljen u FP 2003) na web. Ali on je toliko ruzan i "kockast" da me je sramota da ga pokazem bilo kome.Da li cu ikada nauciti,a imam veliku zelju,da pravim lijepe sajtove kao vi??Sta mi je sve potrebno za to i koliko vremena.Mislim da nema poruke na ovom forumu koju nisam procitao,ali to su za mene i dalje nepoznanice.Ja nemam pojma o Apache,PHP,mySQL,HTML,Flash,Java Script...
Na forumu elitesecurity sam procitao da je za dobrog dizajnera potrebno nauciti:
0. PHP
1.HTML
2.CSS
3.JavaScript ("okrnjena" verzija JAVE)
4.[JavaScript + HTML = DHTML]
5.Flash & ActionScript 2.0
A opet,neko drugi kaze da je dovoljno HTML(samo osnove,sve ostalo mozes po potrebi procitati),Macromedia Dreamweaver MX 2004,Adobe Photoshop CS i Flash.Da je to sasvim dovoljno za odlicnog web dizajnera.
Uglavnom svi se slazu da treba nekih 2 godine rada i usavrsavanja.I nije mnogo ako ce se isplatiti(da naucim kako valja)Sta vi mislite o tome i da li mogu to da naucim iz knjiga ili mi trebaju neki kursevi????
Hvala,pozdrav.
Na forumu elitesecurity sam procitao da je za dobrog dizajnera potrebno nauciti:
0. PHP
1.HTML
2.CSS
3.JavaScript ("okrnjena" verzija JAVE)
4.[JavaScript + HTML = DHTML]
5.Flash & ActionScript 2.0
A opet,neko drugi kaze da je dovoljno HTML(samo osnove,sve ostalo mozes po potrebi procitati),Macromedia Dreamweaver MX 2004,Adobe Photoshop CS i Flash.Da je to sasvim dovoljno za odlicnog web dizajnera.
Uglavnom svi se slazu da treba nekih 2 godine rada i usavrsavanja.I nije mnogo ako ce se isplatiti(da naucim kako valja)Sta vi mislite o tome i da li mogu to da naucim iz knjiga ili mi trebaju neki kursevi????
Hvala,pozdrav.