Очишћен пливајући отпад на Потпећком језеру

Julius Primus

Zainteresovan član
Poruka
463
На Потпећком језеру завршени су радови на уклањању више од 10.000 кубика пливајућег отпада, а министарка заштите животне средине Ирена Вујовић каже да је тај посао завршен у веома кратком року и поред тешких временских услова.

Она је захвалила ЈВП Србијаводе и Електропривреди Србије на ефикасности и успешно обављеном послу, саопштило је министарство.

„Захваљујући хитној интервенцији ЈВП Србијаводе, које је на нашу иницијативу извело неопходне радове уз подршку ЈП Електропривреда Србије, из Потпећког језера уклоњено је десетине хиљада кубика отпада, који је транспортован у регионални центар Дубоко код Ужица. Отпад који заврши у Лиму и Дрини је горући проблем који Србија не може да реши без сарадње са суседним државама”, рекла је Вујовићева, преноси Танјуг.

Министарка је подсетила да је поводом проблема са пливајућим отпадом на Лиму и Дрини одржан састанак са надлежним министрима из Црне Горе и БиХ и изразила наду да ће се ускоро доћи до адекватног решења овог деценијског проблема.

Политика

Covece sta nam uradi taj veliki zli Rio Tinto. Mi Srbi koji imamo tako razvijenu ekolosku svest dopustamo Rio Tintu i Kinezima tako da nam zagadjuju nase reke. Strasno. Ako ovo nije zasluzilo jedan internet dzihad, ja ne znam sta dalje da cekamo.
Ekologija je dosta nazadovala povratkom crveno-crne koalicije devedesetih 2012.

Magla može da se seče nožem

Back