Oče, imam 36 godina, nemam muža ali želim da rodim dete za sebe

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ona čita bajke za decu izgleda
pošalji ti nju vamo, odradićemo snežanu :D
Ne regrutujem, to je samo primer ovih koje nešto fantaziraju da rode decu čak i ako nisu uspele da nađu sebi ravnog đuvegiju.
Donekle kao misle da bi bile spremne, ali ne samo da neće tog naći, nego se očito ne bave dovoljno tim segmentom svog života pa im ''naći one night stand'' zvuči kao nešto, je l' te, verovatno i primamljivo u zamisli ali ne i u praksi, jer retko koja je da joj se orah iz ruke ne uzm, a retko koja je kadra da tako nešto i uradi;
A kad bi postojala prodavnica gde se biraju osobine deteta, brže-bolje bi otrčale da štikliraju superlative sve divnih osobina tog ko im igra činioca u stvaranju novog života.
U tome ima mnogo devijantnog, monstruoznog i odlučnog da se Bog izmesti čovekom koji će kao nešto da prevaziće Njegovu kreaciju i obezbedi neku svetliju budućnost. Jeste.

Ne regrutujem, to je samo primer ovih koje nešto fantaziraju da rode decu čak i ako nisu uspele da nađu sebi ravnog đuvegiju.
Donekle kao misle da bi bile spremne, ali ne samo da neće tog naći, nego se očito ne bave dovoljno tim segmentom svog života pa im ''naći one night stand'' zvuči kao nešto, je l' te, verovatno i primamljivo u zamisli ali ne i u praksi, jer retko koja je da joj se orah iz ruke ne uzme;
A kad bi postojala prodavnica gde se biraju osobine deteta, brže-bolje bi otrčale da štikliraju superlative sve divnih osobina tog ko im igra činioca u stvaranju novog života.
klasičan feminizam

FB_IMG_1643396023567.jpg

@Сале
zaboravih da citiram;
Ali, vidiš, razlika između nje i mene je što u njenom životu otac praktično nikad nije bio prisutan kao ličnost, dok ja sa svojim živim i svojevremeno sam ga doživljavala kao najjačeg, najboljeg, najlepšeg, najpametnijeg i najdobronamernijeg muškarca u svom životu.
Imam drugarski odnos sa njim danas kao odrasla osoba, ali još uvek ima neke ''supernatural'' moći, te ne želim još dugo da mislim da jednom nećemo biti zajedno.
Ona ne vidi da je muškarac u odgajanju deteta nešto važno, dok ja imam hiljade primera da izvadim iz ličnog sećanja da je taj otac uradio nešto što majka ne bi mogla.
Ili i bi mogla, ali bi delovalo čudno, groteskno, nepripadajuće.

Ona ne vidi da je muškarac u odgajanju deteta nešto važno
oba roditelja ((muško i žensko) sad moramo tako jer ima boraca za gej prava) da bi dete živelo u zdravoj sredini. majka je simbol ljubavi, otac simbol pravičnosti.
naravno podrazumeva se normalni ljudi. a savršeno je nesavršeno zbog mana a recepta nema.

oba roditelja ((muško i žensko) sad moramo tako jer ima boraca za gej prava) da bi dete živelo u zdravoj sredini. majka je simbol ljubavi, otac simbol pravičnosti.
naravno podrazumeva se normalni ljudi. a savršeno je nesavršeno zbog mana a recepta nema.
Mnogo puta su mi sugerisali da se malo ''bacim u promet'' da dobijem bar dete pošto nemam tih interesovanja i ne zalažem se da nađem sebi para.
Kažu: ''Treba neko u starosti čašu vode da ti doda bar!''
Pa, čekaj... neću valjda iz straha od starosti da rodim dete nenormalnim putem, čak nasilno da bih ga sutra obavezivala da mi dodaje čašu sa vodom?

Ako ne može, pa čekaj...
Zar se isključuje prilika da sam Bog šapuće da deca za nekog i nisu?
Čemu to trčanje da se odgovori na zov neke javnosti, ko najbolje zna šta je istina, Bog ili svet?

Mnogo puta su mi sugerisali da se malo ''bacim u promet'' da dobijem bar dete pošto nemam tih interesovanja i ne zalažem se da nađem sebi para.
Kažu: ''Treba neko u starosti čašu vode da ti doda bar!''
Pa, čekaj... neću valjda iz straha od starosti da rodim dete nenormalnim putem, čak nasilno da bih ga sutra obavezivala da mi dodaje čašu sa vodom?

Ako ne može, pa čekaj...
Zar se isključuje prilika da sam Bog šapuće da deca za nekog i nisu?
Čemu to trčanje da se odgovori na zov neke javnosti, ko najbolje zna šta je istina, Bog ili svet?
u principu danas se stariji ne slušaju, ne poštuju i neke norme su se poremetile. sada je svako pametan za sebe. ne osuđujem, al mogu da kažem to je na štetu. recimo ta tvoja drugarica ne razmišlja o budućnosti deteta nego hoće svoj majčinski instikt da ostvari. čisto životinjsko "razmišljanje". i takvih slučajeva ima sve više i više. roboti će biti razumniji od čoveka.

u principu danas se stariji ne slušaju, ne poštuju i neke norme su se poremetile. sada je svako pametan za sebe. ne osuđujem, al mogu da kažem to je na štetu. recimo ta tvoja drugarica ne razmišlja o budućnosti deteta nego hoće svoj majčinski instikt da ostvari. čisto životinjsko "razmišljanje". i takvih slučajeva ima sve više i više. roboti će biti razumniji od čoveka.
Više nego sigurna sam da su to neke reči u vazduhu, ideje koje ne dosežu ništa.
Iskreno, najveću brigu izražavam prema njoj jer je videla na nekom primeru da to neko radi:
Ima baja koji je odgovoran i šalje nekoj ženi sa kojom je ostvario potomstvo garantovanu cifru.
Ima takvih ljudi... seju decu i plaćaju troškove toga, a žene negde mogu da zavole takav način života.
Ima tamo preko okeana , taj koji uplaćuje koji dinar i ona je mirna.

Sačuvaj Bože i sakloni!
Ma, kraj porodice!

Ja bih rekla da su izuzetak normalne porodice. Da li će se dete odrastati
srećno, voljeno i slobodno da razvija svoje talente, ne zavisi od toga koliko
nas u porodici ima nego koliko umemo i imamo da damo.
Trenutno postoji jedan globalni haos u podizanju dece, počev od začeća
pa sve do punoletstva. Sve je naopako. Bebe sre rađaju već zaražene
negativnim emocijama i obrascima pokupljenim od majke i njenog okruženja.

Ja kad se osvrnem oko sebe /blize i dalje/ vidim uglavnom normalne, posvecene porodice tu i tamo cujem za neku disfunkcionalnu a one nastrane nalazim samo po novinama.
Zivimo u ludim vremenima ali kad se osvrnes kroz istoriju mozes samo zakljuciti da nikada nije bilo ni bolje ni gore. Nemirna vremena su vjerovatno posledica covjecijeg pada i ovaj zivot nam dodje kao borba sa svojim tjelesnom prirodom. U svim tim borbama dobro je biti okruzen bliskim osobama na koje mozes da se oslonis i racunas, a ko ti je blizi od partnera ciju krv ima i tvoje dijete.
Dante je bio u pravu cistiliste postoji ali ono nije poslije vec prije smrti :)

Moram da se umešam. Ovo je "od dva zla koje je gore" situacija.
Donje su lude. Imali smo i ovde na Krsti feminacistkinje, nisam dolazio godinu dana na forum jer sam se nervirao. Ludače, hejterke, zbunjene, svakakve. To je donja slika.
Gornja: jesu bile zatucane. Sve su mislile da moraju i da rade i da rađaju a "kućni poslovi" su bili deo tradicionalnog života žena, i to uopšte nije preispitivao niko. (Još su one što imaju posao bile srećne što uopšte imaju posao...Gete: "Nema većeg roba od onog koji misli da je slobodan." Doduše, to može da važi za obe slike.)

ja tebe mnogo volim ali ovo ti nije odgovor..
dala sam primer, preko kog je kod nas crkva precutno prešla..Ima i u svetu takvih primera koliko hoces i kod katolika
po meni svesteno lice koje je dalo onakav odgovor ženi nije u pravu..ako žena želi da bude majka zasto joj to uskracivati Bogom
Црква каже своје. Никога црква не присиљава да мора да се придржава њених учења нити буде део црквене заједнице. Црква је добровољна установа.

Црква каже своје. Никога црква не присиљава да мора да се придржава њених учења нити буде део црквене заједнице. Црква је добровољна установа.
Napredak.
U odnosu na špansku inkviziciju i vreme apsolutne vladavine crkve.
Ali u svakom slučaju žena je stavljena u situaciju da bira između crkve i deteta. A šta ako uprkos crkvi rodi, hoće li imati pravo da krsti dete?

Ne uskracuje,da je prava vjernica ne bi ni postavljala takvo pitanje.
Ne mora da bude prava vernica. Treba samo da bude čovek, da nije sebična. Nije to pas. Jadno dete.
P.S. i sa 36 godina nije "mlada", gotovo, prošli svi vozovi i sad želi dete jer je shvatila da je život postao besmislen.
Neka usvoji, to je plemenito.

Naišla sam na ovaj tekst koji prenosim u skracenom obliku i pitanjem:

„Oče, imam 36 godina, nemam dece, nisam udata. Svi oko mene su mi dosadili, mozak mi kljuju – rodi za sebe. Čak me i doktori tako savetuju – kažu da ćeš postati starorodka, biće ti kasno. Moj prijateljica je upravo to uradila. Ali mnogi je sada osuđuju, kažu, bez oca, nije jasno od koga je rodila. I ona možda ima smisao života – bebu. I ja želim da budem majka. Šta bih trebalo da uradim?“

Ovo pitanje dobio je jedan sveštenik, a odgovr koji joj je dao, mlada žena nikako nije očekivala!

„Užasnut sam Vašim rečima. Pa, Vi bi tražili od mene blagoslov da nabavite psa. A Vi o detetu govorite. Da i još van braka, u bludu hoćete da rodite – dakle, za sebe. Kakva neodgovornost! Oprostite, ali bih hteo da pitam i Vas i Vašu prijateljicu: „Drage moje, da li ste poludele?“

Ne mučite sebe i shvatite da rađanje deteta nije smisao života! Biblijski citat ne treba iskrivljavati, već znati do kraja: „Žena se spasava rađanjem ako prebiva u veri i ljubavi, u svetosti sa čednošću“. Svi rađaju: i miševi i mačke.

Moj savet Vama je: idite češće u crkvu, pričešćujte se, putujte po svetim mestima, činite dobro, radujte se životu, i što je najvažnije, manje slušajte ljude, a više Gospoda!

https://beograd.in/oce-imam-36-godi...to-joj-je-svestenik-odgovorio-sokiralo-ju-je/

Znamo da je SPC protiv abortusa ali koliko je u redu ovo sto je svestenik odgovorio ?
Da prakticno uskracuje mladoj ženi da rodi dete ?
ta mlada zena yskracuj detetu oca..da je dete psic okej je sta zna psic sta je tata.

Moram da se umešam. Ovo je "od dva zla koje je gore" situacija.
Donje su lude. Imali smo i ovde na Krsti feminacistkinje, nisam dolazio godinu dana na forum jer sam se nervirao. Ludače, hejterke, zbunjene, svakakve. To je donja slika.
Gornja: jesu bile zatucane. Sve su mislile da moraju i da rade i da rađaju a "kućni poslovi" su bili deo tradicionalnog života žena, i to uopšte nije preispitivao niko. (Još su one što imaju posao bile srećne što uopšte imaju posao...Gete: "Nema većeg roba od onog koji misli da je slobodan." Doduše, to može da važi za obe slike.)
žena mora biti dama bez obzira na okolnosti.
žena koja nema poštovanja prema sebi a traži svoja prava da ide gologuza ulicom i da se time "prodaje" kao seksualni objekat to povezivanje da je isto sr. drugo pakovanje mi ne ide.
ove dole ne mogu da zamislim da doje bebe :D

Napredak.
U odnosu na špansku inkviziciju i vreme apsolutne vladavine crkve.
Ali u svakom slučaju žena je stavljena u situaciju da bira između crkve i deteta. A šta ako uprkos crkvi rodi, hoće li imati pravo da krsti dete?
Па крштава се дете, не мајка. Црква не одбацује недужно дете. Е сада у зависности од цркве, нпр. у католичкој може да се деси да мајка добије доживотну забрану причешћивања али дете ће свакако имати право на све сакраменте. Уосталом у цркви су битни кумови не родитељи. Родитељи крштеника уопште не морају да буду ни крштени ни део црквене заједнице. Кумови су ти који морају да буду део црквене заједнице.
Мајци наравно црква не брани да се уда и да у браку роди дете.

Па крштава се дете, не мајка. Црква не одбацује недужно дете. Е сада у зависности од цркве, нпр. у католичкој може да се деси да мајка добије доживотну забрану причешћивања али дете ће свакако имати право на све сакраменте. Уосталом у цркви су битни кумови не родитељи. Родитељи крштеника уопште не морају да буду ни крштени ни део црквене заједнице. Кумови су ти који морају да буду део црквене заједнице.
Мајци наравно црква не брани да се уда и да у браку роди дете.
Hvala, nisam to znao.

Back