Obroci u avionima na pisti hit u Japanu, koštaju 540 dolara

Ljuta Tica

Veoma poznat
Poruka
13.648
1617361077852.png

Najveća japanska aviokomapnija "All Nippon Airways" (ANA) uvela je novu uslugu za "putnike" u avionima koji zapravo ne lete nigde. Radi se o obrocima u prvoj klasi aviona koji koštaju 540 dolara, a ova ponuda je veoma brzo postala hit. Svi termini za april su rasprodani u kratkom vremenskom periodu.
_117796619_a74ed5e0-1365-416e-9559-e3565c1fba7e.jpg

Brojne kompanije pokušavaju osmisliti nove načine zarade u vreme restrikcije putovanja zbog pandemije koronavirusa.

Primer je Australija koja nudi lokalna putovanja, a uslugu sličnu japanskoj nudi i singapurski Singapore Airlines u parkiranom avionu Aribus A380.

ANA je odabrala avion Boing 777 koji je parkiran na aerodromu Haneda u Tokiju gde u prvoj klasi nude obroke za 540 dolara.
Kompanija “British Airways” otišla je korak dalje i nudi dostavu svojih obroka iz prve klase na kućnu adresu.

После Сингапур ерлајнса који је пробио лед оваквим новотаријама, сада и други кренули истим путем
Ovo odavno postoji i ekstra je biznis.
Ja sam cula za zicare recimo uvece, pretvaraju u restoran, neke autobuske stanice, muzeje, vile, vozove...

Ovo odavno postoji i ekstra je biznis.
Ja sam cula za zicare recimo uvece, pretvaraju u restoran, neke autobuske stanice, muzeje, vile, vozove...

Екстра је бизнис када некоме продаш карту у првој класи за 10.000 долара и возаш га од Токија до Лос Анђелеса.
А продавати оброк и два сата седења у авионском седишту за 500 долара се зове нужда :)

Екстра је бизнис када некоме продаш карту у првој класи за 10.000 долара и возаш га од Токија до Лос Анђелеса.
А продавати оброк и два сата седења у авионском седишту за 500 долара се зове нужда :)
da da mislila sam na samu ideju, ne na sam avion u ovom slucaju.
Izvinjavam se na off-u :)

Aeroflot ima letove za nigde (ili nikuda) kako bi glasio prevod sa ruskog.Platis kartu,provozas se par sati,nekad sleti na pola sata da putnici izadju na pistu i protegnu noge,nekad se vrati u polaznu tacku bez zadrzavanja :).
Ustvatri Tajvan je prvi poceo sa tim...

Русија захваљујући домаћем саобраћају није претрпела такав пад промета као остатак света, па такви летови не привлаче баш велику пажњу попут ових који се организују на различитим меридијанима.

Такође, мислим да је први пласирао идеју аустралијски Квантас, али да су на Тајвану били бржи и преотели титулу да је неко то први организовао.

Јапан је ето, након Сингапур Ерлајса направио гозбу у авиону на земљи

Bogami jesu i oni mnogo izgubili, kod njih je nekoliko meseci trajao totalni lockdown prosle godine.Ja sam u septembru leteo preko Seremetjeva, bilo je 10 puta manje letova nego inace...

Колико ја пратим дешавања и статистике пад промета у Русији је 30 до 40%, док је у Европи био и преко 70%
Када се погледа листа 100 најфреквентнијих аеродрома у Европи, на њу је утрчало и десетак руских аеродрома који не би могли ни да присмрде листи да није било катастрофалног пада промета у Европи и знатно блажег у Русији.

Pogledajte prilog 896066
Najveća japanska aviokomapnija "All Nippon Airways" (ANA) uvela je novu uslugu za "putnike" u avionima koji zapravo ne lete nigde. Radi se o obrocima u prvoj klasi aviona koji koštaju 540 dolara, a ova ponuda je veoma brzo postala hit. Svi termini za april su rasprodani u kratkom vremenskom periodu.
_117796619_a74ed5e0-1365-416e-9559-e3565c1fba7e.jpg

Brojne kompanije pokušavaju osmisliti nove načine zarade u vreme restrikcije putovanja zbog pandemije koronavirusa.

Primer je Australija koja nudi lokalna putovanja, a uslugu sličnu japanskoj nudi i singapurski Singapore Airlines u parkiranom avionu Aribus A380.

ANA je odabrala avion Boing 777 koji je parkiran na aerodromu Haneda u Tokiju gde u prvoj klasi nude obroke za 540 dolara.
Kompanija “British Airways” otišla je korak dalje i nudi dostavu svojih obroka iz prve klase na kućnu adresu.
I ja jedva čekam ketering na nekom dalekom letu ali realno svaki ulični falafel, giros ili pad thai čak, i agi-pasta ovde kod Arene :lol: mi je bila ukusnija od bilo čega što sam jeo od keteringa u avio-prevoznicima...pa i u biznis klasi. Ne sumnjam da je prva klasa verovatno kvalitetnija ali opet....
Dakle ugođaj...da, ali on je vezan za činjenicu da letim ali da platim 540$ da bi na zemlji jeo avionsku hranu....ipak je malo previše za moje poimanje gurmanluka...pa i fetiša raznih :lol:

Back