Obrnuta logika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kod mene u glavi a i na terenu seks i ljubav nisu nisu sastavni deo politike bilo koje vrste niti politike preživljavanja.
meni je to jedina platforma na kojoj izričito nema politike.
u svim ostalim sferama života prisutna je na ovaj ili onaj način.
Da sam politicki gledao na seks i zene ne bi ni trecinu povalio od onog sto sam povalio, ostao bi na jednoj sve do sada. 🥰

Zene su te koje koce najvise,jer se umiljava primitivizmu zarad vrednovanja sopstvenog bistvovanja.Najgore recenice dakle nisam cula/procitala od muskaraca.
Na žalst si u pravu.

Krila primitivizmu su još odavno dale one nesvesne žene koje se vode samo primarnim motivima, upravo kao što si opisala, umiljavanjem iz koristi.

Ali evo šta danas zato mnoge žene trpe, napade na ulici ukoliko nisu po meri bahatom primatu. I to ne one žene koje su išle niz dlaku svinjoglavcima već rendom, one koje se ne plađe da izraze svoj stav.

To je sramno za jedno evropsko društvo u XXI veku.

kod mene u glavi a i na terenu seks i ljubav nisu nisu sastavni deo politike bilo koje vrste niti politike preživljavanja.
meni je to jedina platforma na kojoj izričito nema politike.
u svim ostalim sferama života prisutna je na ovaj ili onaj način.

Veliki broj raspalih porodica, malih ekonomija i domaćinstava, nevaspitanje, lj.prava, ž.prava, dečija prava, otuđenost, soliranje do 35-40, malo sklapanja brakova, slab natalitet, slabe mogućnosti, nedruženje, masturbacija, nezadovoljstvo, frustracija, samoizolacija ... politike koliko hoćeš, a nikada više propisa.

Trik je jer je parola a ne suštinsko delovanje.

Građansko društvo pak ima mnogo manje problema s tim da deli moć sa ženama ili sa činjenicom da ih ne kontroliše na prizeman način.

Ženama je oteto kreativno vreme kada su počele da rade.

Onda su mušku platu 1/1 prepolovili i na mušku 1/2 i na žensku 1/2.

Sada oboje rade, a imaju kao kada je samo m.radio pre 100.g.

Trik !

Decu vaspitava tablet i ulica.

Veliki broj raspalih porodica, malih ekonomija i domaćinstava, nevaspitanje, lj.prava, ž.prava, dečija prava, otuđenost, soliranje do 35-40, malo sklapanja brakova, slab natalitet, slabe mogućnosti, nedruženje, masturbacija, nezadovoljstvo, frustracija, samoizolacija ... politike koliko hoćeš, a nikada više propisa.
znam, žalosno, svet je prepun nepravde
i jasno ti je da tu ne pomažu ni politika ni propisi.
unutrašnji osećaj ispravnosti pomaže.
ponekad.

Može da radi šta hoće ima jeftinih mašina za 2-5000 evra.

od proizvodnje hrane do veza i pečenje grnčarije...

Ala ste lude, da budete kraljice, da imate svoj posao, svoje mušterije.
Ma vidi,ja sam za to da se celokupno drustvo vrati u zivot van sistema,ali onda se ukida i tvoje radno mesto i moje i onako kur.cu ne sluze i svi se vracamo na zanate i proizvodnju hrane.

Ma vidi,ja sam za to da se celokupno drustvo vrati u zivot van sistema,ali onda se ukida i tvoje radno mesto i moje i onako kur.cu ne sluze i svi se vracamo na zanate i proizvodnju hrane.

Pa jel ti vidiš da smo se odavno raspali, a niko neće da prizna da to ovakvo civilno društvo NE VALJA !!!

Darling, pusti ti mene, ja moram da orem, sečem šumu, regulišem reke, raskrčim i popravim puteve da možeš da odeš do sestre ili svoje majke. Ja ću ići na krov, a ne ti, da padneš, ugasiće se ognjište.

Ti sipaj rakijicu. Bio je težak dan, ali ću te ipak stisnuti oko struka, dok budeš sipala ;)

Pa jel ti vidiš da smo se odavno raspali, a niko neće da prizna da to ovakvo civilno društvo NE VALJA !!!

Darling, pusti ti mene, ja moram da orem, sečem šumu, regulišem reke, raskrčim i popravim puteve da možeš da odeš do sestre ili svoje majke. Ja ću ići na krov, a ne ti, da padneš, ugasiće se ognjište.

Ti sipaj rakijicu. Bio je težak dan, ali ću te ipak stisnuti oko struka, dok budeš sipala ;)
Bljuuuc!:bljak:

Ženama je oteto kreativno vreme kada su počele da rade.

Onda su mušku platu 1/1 prepolovili i na mušku 1/2 i na žensku 1/2.

Sada oboje rade, a imaju kao kada je samo m.radio pre 100.g.

Trik !

Decu vaspitava tablet i ulica.
Da ali žena koja ne radi, zatvorena je u kući sa decom vremenom gubi kvalitetan kontakt sa stvarmošću tako da njeni kriterijumi vaspitavanja u takvoj poluizolaciji postaju upitni. Osim toga mislim da u tom statusu ne predstavlja dobar uzor svojoj ćerki prvenstveno a ni sinu.

Poenta nije u tome što žena radi već što je plaćaju 20, 30 hiljada mesečno.

Primitivni kapitalizam najsurovije eksploatiše žene zapravo.

Da ali žena koja ne radi, zatvorena je u kući sa decom vremenom gubi kvalitetan kontakt sa stvarmošću tako da njeni kriterijumi u vaspitavanju dece u takvoj poluizolaciji postaju upitni.

Poenta nije u tome što žena radi već što je plaćaju 20, 30 hiljada mesečno.

Primitivni kapitalizam najsurovije eksploatiše žene zapravo.

nije tačno.

postoji tehnologija inf. i komunikacije.

to su zapadni modeli, žene imaju neke posliće po 4 sata, sitnu trgovinu, proizvodnju ili firmice. komuinikaciju veću od muškarca zabijenog 12 sati

prepisujete kodifikaciju sa zapada, a ne prihvatate te istine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back